Zemiakový šalát
Chutný šalát z opečených zemiakov
Autor receptu: podravka
Šalát z opečených zemiakov doplnený o cibuľku a reďkovku určite poteší každého hosťa.
Postup
- Zemiaky dobre umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky široké približne 2 mm.
- Slaninu nakrájame na malé kúsky.
- Na zohriatom oleji si v panvici opečieme zemiaky, dokým nebudú krásne zlato-hnedé. Zemiaky vyberieme a do tej istej panvice dáme nakrájanú slaninu, ktorú tiež zľahka opečieme.
- Korenie na pečené zemiaky zmiešame s octom, horčicou a čiernym korením a prelejeme tým opečené zemiaky.
- K zemiakom pridáme slaninu, nakrájané reďkovky a cibuľu a všetko dobre premiešame.
- Pripravený šalát posypeme pažítkou a necháme odpočívať približne 15 minút, aby sa chute poriadne prepojili.
- Teplý šalát podávame ako samostatné jedlo alebo aj ako prílohu k rybe alebo mäsu.
- Rada: Množstvo zemiakov rozdeľte na polovicu a tak ich opekajte na panvici. Pôjde vám to rýchlejšie a ľahšie.