Zemiakový šalát

Chutný šalát z opečených zemiakov

Autor receptu: podravka

Šalát z opečených zemiakov doplnený o cibuľku a reďkovku určite poteší každého hosťa.

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky dobre umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky široké približne 2 mm.
  2. Slaninu nakrájame na malé kúsky.
  3. Na zohriatom oleji si v panvici opečieme zemiaky, dokým nebudú krásne zlato-hnedé. Zemiaky vyberieme a do tej istej panvice dáme nakrájanú slaninu, ktorú tiež zľahka opečieme.
  4. Korenie na pečené zemiaky zmiešame s octom, horčicou a čiernym korením a prelejeme tým opečené zemiaky.
  5. K zemiakom pridáme slaninu, nakrájané reďkovky a cibuľu a všetko dobre premiešame.
  6. Pripravený šalát posypeme pažítkou a necháme odpočívať približne 15 minút, aby sa chute poriadne prepojili.
  7. Teplý šalát podávame ako samostatné jedlo alebo aj ako prílohu k rybe alebo mäsu.
  8. Rada: Množstvo zemiakov rozdeľte na polovicu a tak ich opekajte na panvici. Pôjde vám to rýchlejšie a ľahšie.