Chutný perník s krémom a šľahačkou

moravcikovakatka - fotkamoravcikovakatka, 21. januára 2014

Tento perník mi robievala moja maminka,milujem ho ja aj môj manžel.Ja som ho vylepšila krémom a šľahačkou a mal úspech.

10-15 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
30 dkg
2
2 PL
1 dcl
1/2 l
1 ČL
1 bal.
40 dkg
trochu
3 PL
na plnku :
2 ks
2 PL
 podľa chuti
2 hrste
20 dkg
1/2 l
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    do misky si dáme práškový cukor,vajcia,olej,kakao,škoricu a džem.toto vyšľaháme a potom pridáme pol litra mlieka a naďalej sľaháme.Po vyšľahaní pridáme múku zmiešanú zo sodou bicarbónou a kypriacim práškom do pečiva a ešte chvíľu šľaháme.Hotovú masu vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme do trúby piecť pri teplote 250 stupňov a ked bude perník zdvihnutý tak znížime na 180 stupňov celzia.

  2. 2

    na plnku si pripravíme hustú kašu.t.j. trochu mlieka si zmiešame zo zlatým klasom zvyšok dáme variť s cukrom ked zovrie mlieko tak pridáme zlaty klas zmiešany s mliekom.Dáme vychladnúť.Po vychladnutí vymiešame z herou a postupne pridáme kakao a kokos.

  3. 3

    Po vychladnutí perníka dáme naň hotovú plnku(kto chce môže si pod plnku dať džem ale ja to nerobím) a dáme stuhnúť do chladničky potom ozdobíme šľahačkou.Prajem dobrú chuť

Diskusia k receptu

ela77
@Moravcikovakatka , nemáš náhodou chybu v stupňoch pečenia? Neviem, ale zdá sa mi 250 stupňov, hoci aj len pre začiatok pečenia troška veľa.
moravcikovakatka
nie nemám chybu v stupňoch pečenia ale samozrejme záleží aj od toho ako trúba pečie ja pečiem na svokrinej trube na 250 stupňov potom znižujem na 180stupňov




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia