Chutný cviklový nápoj

jajamala - bez fotkyjajamala, 4. novembra 2015
Chutný cviklový nápoj
Foto: jajamala

Tento mňamkový nápoj si robievam iba tak pre seba, alebo pre vzácnu návštevu, keď ich chcem prekvapiť a potešiť zdravým a chutným nealko drinkom Zobraziť celý popisTento mňamkový nápoj si robievam iba tak pre seba, alebo pre vzácnu návštevu, keď ich chcem prekvapiť a potešiť zdravým a chutným nealko drinkom :)

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1/2 ks
1 ks
1/2 PL
2 cl
1 fľaša




Postup

  1. 1

    Jablko a cviklu zmixujeme ponorným mixérom do riedka, potom pridáme citrónovú šťavu a sirup s príchuťou lesná zmes. Ak sa vám zdá nápoj príliš hustý, môžete ho doliať perlivou vodou, kým sa vám nebude zdať konzistencia vhodná na pitie. Ja mám radšej hustejší nápoj, ale každý si môže zvoliť, čo mu viac chutí.

Diskusia k receptu

meraxes
Bez toho umelého sirupu by to nešlo? Do tých Oravan sirupov zvykli pridávať okrem azofarbív aj umelé sladidlá a benzoan. Tomu hovorím smrtiace kombo. Podľa mňa sa mohlo spolu s tým jablkom a cviklou zmixovať aj lesné ovocie. Kto nemá zmrazené zo svojej záhrady, tak v obchode ho nájde.
smutnabarby
chutným možno,ale zdravým ani omylom moja milá,kvoli tým dvom ingredienciám,ktoré tam dávate,odporné svinstvo ten sirup a bublinková minerálka je taktiež nevhodná.Takže zdravý URČITE NIE!!.Ja robím takýto a ten je ZDRAVÝ!! MENŠIA CVIKLA,STREDNE VELKÉ JABLKO,STREDNE VELKÁ MRKVA.Jablko zbavím jadierok,nešúpem.Cviklu očistím,mrkvu tiež.Všetko pokrájam na kúsky a ponorným mixérom rozmixujem,dolievam trochu minerálky,bez bubliniek!Dobre ešte premixujem a je to hotovo a hlavne ZDRAVÉ.
mezi
Hm zaujímavé, zaujímavé ako sa dnešnou dobou postupne dostávame k paranoji z chemikálií: @meraxes - benzonan v horčici ti zjavne nevadí, no v sirupe už äno. A to benzonan je aspoň soľ, kým horčica obsahuje rovno kyselinu benzoovú. Predpokladám, že v doma nakladaných kyslých uhorkách, ti nevadí asi rovnako, hoc každý nakladač ho v sebe má.
@smutnabarby - tak hlavným nebezpečenstvom pre zdravie je tá trocha sirupu a minerálka?! Zaujímavé, že kombináciu jablka s cviklou názorovo toleruješ, hoc jedno je ovocie a druhé zelenina. Pritom ti nie jeden dietológ potvrdí, že jediná povolená zdraviu vhodná kombinácia jablka so zeleninou je jablko s mrkvou.
používateľ nemá avatar
yxo
yxo
Hneď som si pozrela ten sirup, lebo ho pravidelne kupujem a žiadne umelé sladidlá a farbivá NEOBSAHUJE. A hneď som vyskúšala aj receptík. Naozaj mňamka :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia