Chutný boršč fotorecept

nano10476 - fotkanano10476, 16. augusta 2014
Chutný boršč (fotorecept)
Foto: nano10476

moja manželka Ivka (z Užhorodu) vie uvariť fajnový borščik. Tak sa sním idem podeliť.

10-12
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,7 kg
0,2 kg
3 ks
3 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ČL
cca 0,5 kg
2 - 4 ks
3 - 4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Cviklu ,mrkvu ,kaleráb si nastrúhame a na panvičke podusíme skoro do hotova. :)pridáme pretlak .podlejeme vodou,alebo vývarom.Ak vodou ,tak dochutíme vegetou, sol a korenie.

    Chutný boršč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo väčšom hrnci na oleji dáme dusiť maso na predpraženej cibulke. dochutíme koreninami a solou.+bobkový list

    Chutný boršč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ku mäkkému mesku pridáme na kocky nakrájané zemiaky.

    Chutný boršč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    keď su zemiaky skoro hotové, pridáme na tenko nakrájanu kapustičku,o pár minut podusenu zeleninku a pred dokončením cesnak.Možeme doliat vývarom ak sa zdá boršč hustý.

    Chutný boršč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    podávame s troškou smotany a chlebom.

    Chutný boršč (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

fifipierko
Naozaj každý varí ten "svoj" boršč a ak ho mate rádi so zemiakami, nič proti tomu. Ja ich nedávam. To už radšej huby, ale základ je hlúbová a koreňová zelenina a mäso.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia