Chutný bezlepkový chlieb (fotorecept)

Chutný bezlepkový chlieb (fotorecept)
Foto: majkas
majkasMajkas, recept pridal: 24. augusta 2010 14:21Ďalšie jeho recepty

Tento recept som našla ako video na youtube, kde ho po anglicky predvádza pani s francúzskym akcentom :). Veľmi ho chválila, tak mi nedalo ho nevyskúšať. Keďže ešte nemám pekárničku, piekla som ho v rúre. A výsledok celkom za to stál :) Chlebík je ozaj veľmi chutný, po upečení bol krásne voňavý a mäkkučký.

Suroviny

14
porcií
45
minút
príprava
50
minút
na 220/180 °C

Postup prípravy receptu

Pripravíme a odvážime si potrebné suroviny.
Chutný bezlepkový chlieb (fotorecept) - obrázok 1

Do misky postupne pridávame tekuté suroviny v poradí ako sú uvedené v zozname surovín a premiešame. Ocot som použila vinný balzamikový, olej panenský olivový. Čo sa týka vajíčok, v originál recepte pani odvážila presne 160g vajec bez škrupinky, ja som to zo srandy vážila tiež, moje 3 ks M-kových vajíčok mali 151g :)
Chutný bezlepkový chlieb (fotorecept) - obrázok 2

Pridáme sypké suroviny, droždie ako posledné. Rovnako postupujeme pri použití pekárničky.
Chutný bezlepkový chlieb (fotorecept) - obrázok 3

Vymiesime cesto, robota som nechala pracovať asi 5 minút. Cesto bolo po vymiesení konzistenciou také hutnejšie.
Chutný bezlepkový chlieb (fotorecept) - obrázok 4

Hotové cesto dáme do vymastenej a vysypanej formy. Lyžicou namočenou v studenej vode ho vo forme pekne zarovnáme.
Chutný bezlepkový chlieb (fotorecept) - obrázok 5

Prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme kysnúť cca 30 min (vraj by to malo zdvojnásobiť objem, čo sa u môjho nestalo, ale nijako mu to neublížilo, pretože krásne narástol pri pečení).
Chutný bezlepkový chlieb (fotorecept) - obrázok 6

Naspodok rúry dáme misu s vodou. Dostatočná vlhkosť v rúre zabezpečí, že chlebík nebude po upečení vysušený. Vykysnutý chlebík dáme piecť do rúry predhriatej na 220st. Po 5 minútach teplotu znížime na 180 st. a pečieme ešte 40-45 min. Pri pečení v pekárničke to pani zapla na 2 hodinový program.
Chutný bezlepkový chlieb (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

21 komentárov k receptu
  • elisticka, 24. augusta 2010 o 21:01
    @majkas ozaj vyzera nadherne ten chlebik ja ho tiez vyskusam v rure lebo v tej pekarnicke nie je az taky ako v rure.si sikulka:-)))


  • honestka, 25. augusta 2010 o 01:37
    s tymi vajickami vyzera skoro ako ne-sladky brioche...


  • coldbery, 25. augusta 2010 o 07:43
    Pekný a aj chutne vyzerajúci chlebík....posielam ho dcérke ona má celiatičku....dík... :-)))


  • aresko, 25. augusta 2010 o 08:08
    ja ho okamžite preposielam dcérke do Sydney, tiež dodržiava túto diétu, verím že bude spokojná, ďakujem...:-))


  • emsen, 25. augusta 2010 o 10:46
    mne tam chýba kmín ,ale vyskúšam ..ja pečiem zemiakový ....


  • 22janka22, 25. augusta 2010 o 11:03
    Nemám formu na pečenie chleba a neviem či zoženiem tú gumu a ani nejedávam "bezlepkovo", ale vyzerá veľmi chutne tak ho predsalen pridám do svojej KK :-)


  • honestka, 25. augusta 2010 o 17:07
    @22Janka22 : nemusis ho davat do formy, bude ti drzat tvar aj tak na plechu. alebo urob z neho vrkoc, aby mal troska iny tvar...


  • majkas, 26. augusta 2010 o 15:01
    dakujem za pochvaly, verim ze aj vam bude chutit tak ako chutil mne:)


  • silvia68, 2. novembra 2010 o 20:56
    piekla som ho dnes , fantastický. Chuť úžasná aj pekne vyzeral. vdaka za fajn recept.


  • majkas, 2. novembra 2010 o 21:14
    tak sa tesim, dufam ze sa aj ten druhy podari:)


  • silvia68, 2. januára 2011 o 19:29
    25g je 1PL lyžica a 45g olivového oleja je 75ml. teraz som to vážila a merala


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 10 komentárov)
  • zuzulca, 13. apríla 2011 o 15:36
    mne sa nepodaril,neviem co som spravila zle,najprv sa v trube pekne zdvihol,uz vyzeral suprovo,ale ked som ho po 40 min.vytiahla,tak spadol,az sa tak scvrkol,asi som ho mala piec dlhsie,mozte mi poradit?


  • majkas, 14. apríla 2011 o 14:56
    A aku muku ste pouzili? ScharB alebo inu? Mne sa napr z promixu xhleboveho este nepodaril pekny chlieb atk uz pouzivam len MixB od schar. A piekli ste ho len tych 40min? lebo dokopy by sa mal piect minimalne tych 50min. neviem mne sa zatial vzdy podaril a uz som ho piekla aj v pekarnicke a tiez sa podaril. Este mi napadlo ze ako ste mali zapnutu ruru. ja peciem na teplovzdusnej funkcii. ak ste mali pecenie bez horuceho vzduchu tak si treba pridat k teplote tusim 20st, cize piect na 200st, nie 180st. ak je nizsia teplota tak urcite treba piect dlhsie. Niektore chleby som piekla aj bez horuceho vzduchu ale potom nemali taku peknu korku, len taku tensiu a spodok bol vzdy taky bledy, ale mozno to zavisi od rury... budem drzat palce nech sa vam najblizsie podari.


  • zuzulca, 17. apríla 2011 o 20:35
    Pouzila som ScharB,asi to bude suvisiet s tou trubou,mam teplovzdusnu ,ale piekla som na funkcii horne a dolne vyhrevne teleso 45 min,tak nabuduce skusim ventilator a kruhove vyhrevne teleso,i ked tam pisu,ze sa pouziva pri peceni 2 a viac plechov naraz a necham to aj dlhsie kysnut,dakujem za radu ,este len sa zaucam


  • evasustiakova, 12. júla 2012 o 10:42
    dobry den, robievam si tento chlebik pravidelne odvtedy ako som nasla vas recept, ale zakazdym mi praskne navrchu a nechce drzat tvar vzdy splasne, neviete mi poradit kde robim chybu? dakujem


  • majkas, 13. júla 2012 o 23:42
    Evi, to ze praskne sa stava aj mne a to najme vtedy ked mi pred samotnym pecenim malo vykysne. ale ked aj praskne tak vacsinou nesplasne, tak to neviem poradit... mozno skuste piect len na konstatnej teplote, napr. 190 st na teplovzdusnej funkcii , ze sa na zaciatku az tak velmi nenafukne ako pri 220 a potom ani nesplasne.


  • ketty, 12. júna 2013 o 08:10
    Dakujem za skvely recept,,vyskusany,velmi chutny chlebik,uloženy .


  • janinar, 29. augusta 2013 o 21:36
    no ja som momentalne dopiekla,no mam ho zabaleny v navlhcenej utierke,tak mi poradila dietna sestra v nemocnici,len neviem dokedy ho mam takto nechat a tiez,ze vraj je dobre nakrajane kusky zamrazit...je vecer,uz ho papat syncek nebude a neviem aky bude zajtra ....


  • mitrik, 4. decembra 2013 o 21:30
    no ja som ho prave dopiekla, ale namiesto mix pan som dala taku tmavu muku od scharu a 140 g som nahradila ryzovou mukou hladkou... tiez mi velmi pri kysnuti nenarastol, ale pri peceni pekne isiel hore, teraz si pochutnavam je fakt super !!!! dakujem za super receptik


  • amonka, 27. februára 2014 o 12:38
    uzasny chlieb. ten, co sme piekli predtym sa ani neda porovnat. dakujem krasne


  • mitrik, 27. marca 2014 o 15:04
    vcera som ho piekla je super :- )!!! len ja som si namiesala ine muky... dakujem za receptik



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Bulharsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Alex37 píše o bulharskej Veľkej noci.

Veľká noc v Kanade
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. O kanadskej Veľkej noci píše Kecemis.

Veľká noc v chorvátskej Dalmácii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Andrea2005 z Chorvátska.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist