Tvarohové koláče
Chutné tvarohové koláčiky (fotorecept)
Autor receptu: elenas
Chutné tvarohové koláčiky ku káve alebo čaju. Zvonka sú chrumkavé, znútra mäkké,
nadýchané.
24 porcií |
70 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Zmäknuté maslo a tvaroh mixujeme tyčovým alebo obyčajným mixérom na hladkú kašu tak, aby neboli hrudky. Múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne pridávame do tvarohovej hmoty. Vymiešame cesto vareškou alebo rukou a dáme cca na 1 hodinu do chladničky.
- Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomučenej doske na hrúbku cca 3 mm a veľkou šálkou alebo guľatou formičkou (8-9 cm v priemere) vykrajujeme kolieska.
- Cukor nasypeme do misky. Každé koliesko namáčame jednou stranou do cukru, prehneme ho na polovicu cukrovou stranou dovnútra.
- Znova jednu polovicu namočíme do cukru a opäť ho prehneme cukrovou stranou dovnútra.
- Vznikne trojuholník, ktorý tiež namočíme do cukru jednou stranou. Trochu ho pritlačíme, aby sa nám koláčik neotváral pri pečení.
- Koláčiky ukladáme na plech s papierom na pečenie tak, aby boli cukrovou stranou hore.
- Rúru predhrejeme na 200-210 °C a pečieme koláčiky cca 10-15 minút.
- Koláčiky sú veľmi chutné ku káve alebo čaju. Zvonka sú chrumkavé, znútra mäkké.
Dobrú chuť!