Tvarohové koláče

Chutné tvarohové koláčiky (fotorecept)

Autor receptu: elenas

Chutné tvarohové koláčiky ku káve alebo čaju. Zvonka sú chrumkavé, znútra mäkké, nadýchané.

24
porcií
70 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmäknuté maslo a tvaroh mixujeme tyčovým alebo obyčajným mixérom na hladkú kašu tak, aby neboli hrudky. Múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne pridávame do tvarohovej hmoty. Vymiešame cesto vareškou alebo rukou a dáme cca na 1 hodinu do chladničky.
  2. Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomučenej doske na hrúbku cca 3 mm a veľkou šálkou alebo guľatou formičkou (8-9 cm v priemere) vykrajujeme kolieska.
  3. Cukor nasypeme do misky. Každé koliesko namáčame jednou stranou do cukru, prehneme ho na polovicu cukrovou stranou dovnútra.
  4. Znova jednu polovicu namočíme do cukru a opäť ho prehneme cukrovou stranou dovnútra.
  5. Vznikne trojuholník, ktorý tiež namočíme do cukru jednou stranou. Trochu ho pritlačíme, aby sa nám koláčik neotváral pri pečení.
  6. Koláčiky ukladáme na plech s papierom na pečenie tak, aby boli cukrovou stranou hore.
  7. Rúru predhrejeme na 200-210 °C a pečieme koláčiky cca 10-15 minút.
  8. Koláčiky sú veľmi chutné ku káve alebo čaju. Zvonka sú chrumkavé, znútra mäkké. Dobrú chuť!