Chutné rožky na raňajky

marijanka712 - fotkamarijanka712, 7. októbra 2012

Viem že je tu veľa receptov takéhoto pečivka, niektoré som aj vyskúšala , ale nebolo to ono , ale teraz som našla na Zobraziť celý popisViem že je tu veľa receptov takéhoto pečivka, niektoré som aj vyskúšala , ale nebolo to ono , ale teraz som našla na nette vynikajúci recept odskúšala a tu je výsledok . Tieto rožky si môžte pripraviť na raňajky čerstvé a tak prekvapiť rodinku s voňajúcim pečivkom cesto si urobíte večer a ráno dáte piecť a za taku hodinku už môžete aj raňajkovať..... vyskúšaj neobanuješ

14
porcií
90 minút
príprava
20 min minút
na 200 °C

Suroviny

350 g
150
150+150 ml vlažné
1 ks
2 PL (olej)
1 čl
1 1/2 čl
20 g
+soľ+voda na potretie




Postup

  1. 1

    Poznámka:múka sa môže nahradiť aj špec hl. múkou a vtedy stači len 300ml mlieka. Najskôr si preosejeme múky so soľou . pripravime si kvások - trocha mlieka rozmrvime droždie dáme cukor a posypeme múkov na teplom mieste necháme vykysnúť. Do zvyšneho mlieka si dáme roztopené maslo dobre premiešame pridáme žltko tiež premiešmame ak kvasok vykysne vlejeme do múky aj zvyšné mlieko s vajíčkom spolu zmiešame a necháme asi 10 minut oddychnuť. Poznámka :kto chce biele rožky nech si dá obyčajnu špecialnu hladkú múku a v tom prípade vám stačí 300ml mlieka

    Chutné rožky na raňajky - obrázok 1
  2. 2

    po desiatých minutach naolejovať ruku a vypracovať hladké nelepivé cesto kto má pekárničky urobí to za vás ja len tak klasicky ručne stručne aspoň viem čo robím....a šup s nim do pomocníčky misky- kysky. no a tu v tomto bode môžete prerušiť prácu cesto si nedáte do kysky , ale do potravinárskej folie a do chladničky ráno si hodinu privstanete vyberiete z chladničky necháte odbalite z folie a trocha ho premiesite a na teplom mieste ho necháte asi 30 min podkysnúť

    Chutné rožky na raňajky - obrázok 2
  3. 3

    ked pokračujeme v práci- misku zakryjeme a necháme 1 hod kysnúť a takto po hodinke vykyslo

    Chutné rožky na raňajky - obrázok 3
  4. 4

    podložku pomúčim cesto vyklopim na podložku trochu ho ešte poválam a rozdelím na 14 malých buchtičiek, ktoré zakryjem utierkou a necháme 15 podkysnúť

    Chutné rožky na raňajky - obrázok 4
  5. 5

    každú buchtičku si rizválkam na elipsu a stočim do rohlíka poukladám na plech na ktorý som si dala pečiaci papier -bohužial tu som zabudla odfotiť najbližšie pridám obrázok .

    Chutné rožky na raňajky - obrázok 5
  6. 6

    Nechám asi 40 min prikryté pod utierkou na teplom mieste kysnúť . rúru si predhrejem na 200stup . a ked takto vykysnú rozšlahám vodu s vajičkom a solou a každý rožok dobre potriem posypem sezamom. Poznámka: čim dlhšie kysnú tým viac zväčšujú svoj objem a takto krásne vložim do vyhriatej rúry

    Chutné rožky na raňajky - obrázok 6
  7. 7

    pečiem v rúre 20-25 min. treba si to odsledovať nie každá rúra rovnako pečie

    Chutné rožky na raňajky - obrázok 7
  8. 8

    TAK A EšTE JEDEN ZáBER a už k tomu len dobré masielko a raňajky sú aj s vôňou čerstvého pečiva dobrú chuť!!!!

    Chutné rožky na raňajky - obrázok 8

Diskusia k receptu

monika29875
Rada by som ich vyskusala, kolko mam dat suseneho drozdia??
S normalnym sa mi zle robi :((
zdenka1009
krásne rohlíčky...skúsim čo najskôr podľa tohto rcp zistiť svoje kvality...pozrela som aj tvoj chlebík,aj o ten sa pokúsim...ešte raz musím napísať pečivko je na jedničku .-)
dajanca
mala by som vyskúšať... rožky som ešte nepiekla a vidím, že aj chlebík si robila... usilovná ako včelička :-)
majkahra
práve idem miesiť cibuľové bagety,recept od Čistinky a hľa ďalšie krásne rohlíčky sa na mňa usmievajú. Ukladám a možno zajtra idem na to.
marijanka712
@monika29875 máš sušené droždie na 1/2kg múky tak celý sáček na každom sáčku máš napísane na kolko kg múky je v zelenom balení je na 1/2kg .Dievčatá dakujem za komentíky a dúfam, že ma budete nasledovať a potom sa pochválite aj tu so svojim výtvorom držím palce aby sa vám to podarilo ako mne.
janet
Krásne,ukladám do KK a vyskúšam :-)

jozka2
no mas ich krasne a urcite aj chutne ja by som chcela recept na dubcekove rohliky,kde ho mozem najst.
jarunka
Krasne vydarene pecivko, skusim tiez taketo chlebove.
marianna76
Krásne rohlíčky... iné k nim ani netreba.... prosím, a keď chcem večer cesto nachystať... ? ráno začínam s bodom 4, alebo večer si už môžem aj rožky navaľkať? ale to asi nie? že? ja len neviem, či by som to za hodinu stihla... určite vyskúšam... vopred ďakujem
babinka
tak tieto by aj moja dcera ochutnala!!! kvoli nej nepekavam rozky, lebo moje prve z celozrnej muky zjedli rybicky, ale tieto su v zdravsej verzii a je vidiet, ze su makkulinke - prekvapim ju a upeciem...dakujem :)
nadia56
@Marijanka712 , krasne rohlicky, recept mam ulozeny,dakujem:-)
@monika29875 , suseneho drozdia sa dava jedna tretina z mnozstva cerstveho, teda 20:3=6.6667, bude ti stacit jedna cajova lyzicka, mozes dat aj menej, ved cesto kysne v chlade, pomalicky, to pre pripad, ze mas velke balenie drozdia:-)
marianne
mas ich @Marijanka krasne zatocene,mne sa to tak nepodari.Spolu s tym chlebikom vyzeraju neodolatelne.A s maslom,balada.
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Určite vyskúšam, lebo som tiež už vyskúšala viacej receptov a nebolo to ono. Rada pečiem aj chleba.
stacy77777
Marijanka- krásne pečivko,už je aj uložené,určite vyskúšam,moji chlapi toho pečiva popracú veru dosť
salinka
Tie tvoje krasne rohlicky priam pozyvaju k stolu. Urcite ich vyskusam, chlebik som uz piekla.Je to velmi dobry pocit, ked clovek nieco taketo sam doma vycaruje:-) Dakujem za recept.
valeri
Aj ja Ťa musím pochváliť, možno večer si zarobím cesto aj ja :-))
heliana
Sú úplne ako od profesionála. Vyskúšam, ale také krásne určite nebudú.
ubka
Môžem Ti iba gratulovať :-)) Skutočne vyzerajú famózne a mne nezostáva nič iné iba vyskúšať, v opačnom prípade by som musela len a len závidieť ha-ha...
monika456
ukladám, vyskúšam..... práve som premýšľala, že by som upiekla rožky tento týždeň a tento nápad prišiel v pravú chvíľu :)
maso5
Vyzerajú fantasticky,hneď zajtra ich urobím.
marijanka712
@marianna76 ked si ich chceš robiť večer a ráno piecť treba cesto len zamiesiť a zakrútiť do folie a dať do chladničky kysnúť ti bude ráno až ho vyložiš z chladnička tá múdra kniha písla , že treba ruru predhriať na 50 stup a šupnuť to tam rýchlejšie vykysne a potom pokračuješ tak ako nasleduje cesto po vykysnutí možnože ta hodina je málo ked tak počítam treba asi 1 a 40 min neviem ako sa bude správať cesto ráno to nemám oskúšané, ale ked to bude niekto takto piecť prosim , aby sa s nami o skúsenosť podelil.
marijanka712
Všetkým vareškarkam, ktoré nakukli do tohro receptu a prispeli svojim komentárom velmi pekne dakujem a zo srdca odporúčam oplatí sa nielen na recept pozrieť ale si to aj ochutnať nech neostane vo vašej kk vzabudnutí ......
lusinkab
Tak tie vyzeraju uzasne a vyskusam ich co najskor.Vyskusam rohlicky urobit den vopred a nechat ich pomalicky kysnut v chladnicke.Tak to robim dost casto s roznym pecivom a chlebom,rano mam budicek od vtacikov a nebudu ticho kym im nieco nepodstrcim tak si vytiahnem pecivo z chladnicky a vratim sa spat do postielky a tak za par hodin sa mi cesto dostane na izbovu teplotu a sup s nim do rury.Ulozene a dam vediet ako to dopadlo :-)
ppokia
Nádherné až sem cítiť vôňu,len škoda že tie moje bezlepkové nie su takéto ani výzorovo ani chuťovo.
pusta
@marijanka712 , je v kk. práve robím cesto, potom šup do chladničky a ráno pečiem. podelím sa o skúsenosť. dakujem za recept.
baboja
Cesto je uz v chladnicke.Po mnohych neuspesnych pokusoch,som pecenia peciva vzdala.Ale tieto rozky vyzeraju tak uzasne,ze som neodolala.Velmi sa tesim.Dufam,ze sa podaria.
marijanka712
@baboja len si cestičko vyber skôr ráno z chladnička asi 2 hod pred pečením a šupni sa späť do postielky na hodinku a potom kludne pokračuj s tým že si ho rozdeliš na buchtičky nejakých 10 min nechaš podkysnúť a pokračuj vo valkani a v šulani rohlikov tých 35-40 min potrebuju pred pečenim kysnúť ... tak si to tak vypočítaj peču sa iba 15-20 min. @pusta aj pre teba to platí . a všetkým vareškárkam dakujem za pekné komentiky potešili... budem netrpezlivo čakať ako budete spokojné z výsledkompečenia....
renado
Vyzerajú lákavo , ja robievam často kysnuté cesto na noc a nechávam ho v chladničke nakysnúť.Je omnoho jemnejšie a také ľahšie.Chlebové cesto je lepšie robiť bez mlieka a vajec, iba s vodou a možno pridať za dve lyžice zemiakového škrobu.
marianna76
marijanka712 veľmi pekne ďakujem.... možno niekedy i tak skúsim z večera do rána.... alebo ich upečiem k obedu k dajakej polievke... ešte raz veľmi ďakujem a som rada, že si nám dala takýto recept...
cica2
wow, nádherné domáce pečivko, tlieskam :-)
marijanna
hmmm jak by som si dala ;) tu v Slo nemaju rozky ako u nas,musim skusit ;) ukladam ;)
babinka
urobila som ich dnes, podarili sa lepsie ako moje prve (krmivo pre rybky), nafukli sa dost, snad som ich mala dlhsie piect (iba 20 minut a mala som pocit,ze budu tmave), lebo striedka bola dost husta a pri rozkrojeni rozka to nebolo take penove. Pomylila som sa s vajickom, omylom som dala cele, snad to chyba nebola. Ale polovica je zjedena (u nas doma vsetci iba jemne a opatrne ochutnavaju), co je dobry priznak. Uvidim, ako budu chutit zajtra.
babinka
a zabudla som dodat, ze som robila z jedneho balika suseneho drozdia, chlebovej muky a celozrnej muky.... a ze boli malo slane, zato moze ta americka sol...zabudla som zvysit davkovanie :)
marijanka712
@babina vieš ináč sa cesto správa kde je sušené droždie a kde živé , kde je sušené droždie tam treba asi rúru dať len na 180 a dlhšie piecť lebo udajne nabera na hmotnosti až v rúre kdešto žive droždie treba cesto nechať vonku dobre vykysnúť až tak vložiť do teplejšej rúry , skús ich nabudúce robiť iba z chlebovej múky ,lebo tá celzrná je dosť zahusťujúca a potom pečivko je hustejšie ....@puste tebe sa fantasticky vydarili a ako chutili?? nechala si ich pred pečením dostatočne vykysnúť sú velmi pekné ty si ake droždie použila???
babinka
tak som znova skusila, tento raz som tvarovala zemlicky, ale neprecitala som si tvoj komentar, tak som znova piekla ako predtym, snazila som sa nechat ich riadne vykysnut a neskor aj podkysnut. Uz boli lepsie, ale s mukou vela experimentov nedokazem, kedze dcera uprednostnuje pouzitie celozrnej muky, inak to jest nechce. A to je uz na pohlad jasne, ze cesto je huste, tazsie, nie tak nadychane, ako tvoje..:( , ale uz sa im priblizujem ...pozri

marijanka712
@babinka krásne sa ti vydarili 1***** , ani to už lepšie nemôže byť správne si povedala, že ked dáš garhamovu múku alebo ražnú cesto nie je nadýchanie , ale ťažie všimaj aj v obchode kúpene je také takže je to super a vieš že tvoje žemličky sa mi velmi páčia aj ja ich idem urobiť velmi pekne dakujem že si obohatila tento rp. aj svojim foto a nápadom o to vlastne na tejto stránke ide viac hláv, viac rozumu a výsledok je fantastický ešte raz velké dík....
yayulka
Dnes ráno som upiekla žemle (nechcelo sa mi zakrúcať rožky). Inak som cesto urobila už včera večer, podľa návodu dala do chladničky a pokračovala ráno. Pre istotu som dala menej droždia, tak asi 12g, trošku menej sa nafúkli, ale chutili fantasticky. Budem robiť aj nabudúce avšak z dvojnásobného množstva :) Ďakujem za recept.
marijanka712
@yayulka teší ma, že sa ti podarili a iste celá rodinka si pochutila na čerstvých voňavých žemlách . Ja som minule tiež dala do chladničky len na pár hodín som chcela odialiť, ale neviem čo sa dialo cesto tak rástlo , že som ho musela upiecť tie rohlíčky boli fantastické stále hovorím , že všetko záleži na droždiach a na múke , ked sú čerstvé tak je to fantastické aj ja som si ho oblúbila a už ani nepokušam piecť inú receptúru som velmi s touto spokojná.
iva63
veľmi krásne rožky,vydarili sa ti, si šikovná..recept je super spracovaný, ďakujem už som si ho uložila a určite vyskúšam, pečivko nekupujeme, pečiem si sam-:)
mesiar50
Prekrasne rozteky,si sikulka.
Recept je ozaj zaujimavy rozky som este nepiekol.Vdaka KK
Odomna 1*********a velky pozdrav z nizozemia
gubics
Perfektné. ja ich zvyknem robiť podobne. Recept som našla asi pred dvoma rokmi v " SME-domácnosť" a hneď som to aj vyskúšala. Potom som podľa neho robila aj sladké rohlíčky, len som tam dala viac masla a cukru a prirodzene aj makovú alebo orechovú plnku, to som si ten pôvodný recept už sama upravila.
dodo46
@marijanka
Prajem ti všetko ako aj mesiar v roku 2013
Tie rožky máš nádherné , ale robiť ich nebudem. Keď som si zrátal
podkysnutie, kysnutie , prekysnutie, zakysnutie- 30, 60, 15, 40, 25
spolu 170 minút, to znamená o 3hod. skôr vyliezť z teplej postieľky
tak to kvôli rožkom určite neurobím. Obdivujem ťa , že sa takto obe
tuješ kvôli raňajkám. Mne stačí káva a kus klobáse aj bez rožka,
marijanka712
@mesiar50 dakujem za prianie do nového roku 2013 aj tebe prejem , len to najlepšie aj celej rodinke ako vidím že si ďaleko od nás a aspon takto si v kontakte so Slovenskom a teraz sa ani nečudujem, že kysnuté tak u vás mizne , nech ti to ešte dlho dobre varí a pečie a nech má rodinka z teba radosť -ďakujem a som rada, že rožky sa vydarili.Tak isto ďakujem aj @dodo46 a prajem ti úspešný rok 2013 a aby si sa konečne dobre vyspinkal a prišiel rad aj na pohodové raňajky
marijanka712
@iva63 , @amandi , @mariaklara , @gubics dakujem za uznanie a doporučujem ich vyskúšať múky sa dajú meniť a prispôsobovať chuti na ktorú ste zvyknutí....Všetky mojim priaznivcom prajem úspešný rok 2013 , aby okrem ich snov ktore by sa tento rok mali plniť všetky, prajem , aby nám to dlho varilo,pieklo a redakcii ,aby sa jej podarilo stvoriť dobrú vareškársku kuchársku knihu aj pre naše budúce generácie .
turistka
Urobila som z polovičnej dávky, nabehla som znova na chudnutie a tam môžem 1 rožok denne, no dala som namiesto mlieka samú vodu. Aj tak sú dobré, parádne nakysli a čas pečenia som dala taký istý, je to dobrý recept.
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Dnes som ich konečne vyskúšala. Piekla som ich presne podľa tvojho receptu aj tie múky som dala také isté a boli fantastické. Už som vyskúšala veľa receptov, ale tieto sú najlepšie.
janea
Tuto temu som nasla zial az teraz. Boze slovenske rozky! Ked idem na SR, vzdy ma cakaju naservirovane s bryndzou, to milujem! Ale nechodim az tak casto, postradala som ich cele roky. Vobec som nevedela, ze sa daju urobit take chutne. A veru som sa do nich hned pustila, aj ked som neverila, ze budu tak isto dobre.
@Marijanka712 , moc dakujeeeeem za super recept!! Su uzasne a tu su:
[img]

[/img]
janea
Piekla som oba plechy naraz a aj ked som ich po par minutach vymenila, su jedny bledsie, jedny tmavsie ale chutovo oboje fantasticke.
luss44
@marijanka712 vdaka za rcp, skúšam rôzne rcp na pečivo a tieto sú výborné, dala som 1/3 špaldovej múky.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia