Chutná roštenka

pamacka - fotkapamacka, 1. októbra 2009

Toto jedlo robím asi raz za mesiac. Je síce bežné, no máme ho radi.

4
porcie
20 minút
príprava
70 minút
na 250 °C

Suroviny

1000 g
3 ks
80 g
30 g
200 g




Postup

  1. 1

    Roštenku umyjeme, nakrájame na plátky a okraje narežme. Jemne naklepeme, prudko opražíme v rozpálenej masti z oboch strán, osolíme a odložíme do tepla. Na masti speníme na kolieska nakrájanú cibuľu, odstavíme a zaprášime mletou červenou paprikou.

  2. 2

    Podlejeme a dáme naspäť na sporák. Pridáme roštenky a prikryté udusíme domäkka, potom pridáme lečo.

  3. 3

    Šťavu zaprášime múkou, povaríme 20 minút a precedíme (pretrieme) cez sito na roštenky. Časť opraženej cibule necháme na obloženie roštenky. Podávame s hranolkami a tatárskou omáčkou.

Diskusia k receptu

monzy
Výborný recept, dnes som robil podľa neho obed. Len ja som spolu s lečom pridal aj PL horčice a tri na malé kocky nakrájané uhorky. Ako príloha ryža, mňammm...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia