Chutná debrecínska fazuľová polievka

Chutná debrecínska fazuľová polievka
marianna76Marianna76, recept pridal: 2. januára 2012 20:59Ďalšie jeho recepty

Toto nie je klasická polievka, aspoň my sme zvyknutí na inú. Táto je iná ako sa tu miešajú chute aj s cesnakom, korením.... Debrecínska preto, lebo klobása,ktorá ide do polievky by mala byť debrecínska. Ja som mala myslím inú.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Postup som nefotila, keďže som myslela, že to bude taká obyčajná polievka. Prekvapila ma svojou chuťou, tak som sa rozhodla Vám ju ponúknuť.

2

Fazuľu som večer vopred namočila. Mám takú bordovú, je to kríčková fazuľa ale je taká hustá ako tá veľká ťahavá.

3

Dala som variť fazuľu. Bez korenia a bez soli. Nič len samú fazuľu. Už keď bola skoro hotová vliala som do nej zápražku. Opražila som na oleji cibuľu, pridala múku, popražila. Odstavila, vmiešala mletú papriku a pomaly pri miešaní vlievala vodu, aby mi vznikla jemná zápražka,ktorú som potom vliala do polievky vriacej. Pridala som pokrájaný na drobno cesnak, rajčiny - mala som olúpané, zavárané vo vlastnej šťave. Dala som asi 150 ml. Klobásu som nakrájala na kolieska a tie na polovice. Dala som do polievky,osolila, ocukrila, okorenila bielym korením. Varila som ešte asi 15 minút. Pridala vňate, mám len sušené. Môže sa pridať aj pažítka, len nemala som.

4

Takto vyzeral hrniec s polievkou, aby ste určite vedeli, že som ju varila. Naozaj parádna. Podávala som s chlebom.
Chutná debrecínska fazuľová polievka - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 2. januára 2012 o 23:37
    vyzerá byť veľmi chutná


  • cica2, 2. januára 2012 o 23:51
    aj mne sa páči, bude teda zmena :-))...kk


  • danculka, 3. januára 2012 o 08:25
    Ribievam,bez cukru a paradajok,vyskúšam aj po debrecínsky...


  • fujchujcinan, 3. januára 2012 o 10:54
    No neviem či je chutná.


  • matko77, 3. januára 2012 o 11:08
    vyziera dobre idem vyskúšat.


  • enss, 3. januára 2012 o 12:18
    fujchujcinan, nie len že je táto polievka chutná, ale je dokonca veľmi chutná. Marianna, dávam Ti 1*.


  • bibia1, 3. januára 2012 o 12:28
    škriatok úraduje? asi treba zavolať internetovú políciu :)


  • marianna76, 3. januára 2012 o 12:35
    Ďakujem Vám, som rada aj keď len kuknete.


  • evanaaa, 3. januára 2012 o 12:37
    Veru, @bibia , ten istý čo úradoval aj u teba. A práve na takúto polievku mám ja chuť, zakrátko ju uvarím, s tmavou veľkou fazuľou.


  • sonulienka, 3. januára 2012 o 12:46
    veru nedá pokoj ale asi mu to dobre robí a baví sa hahaha.Polievočka nemá chybu.


  • dorisa, 3. januára 2012 o 13:03
    Parádna polievočka.


  • alena45, 3. januára 2012 o 14:12
    ani ja nedávam cukor a paradajky, ale nabudúce vyskúšam.


  • diabambulka, 3. januára 2012 o 17:22
    no mňam, dobrotka...


  • afataga, 3. januára 2012 o 18:44
    svokra taku robieva a mne vobec nechuti, ale kazdy ma ine chute


  • marianna76, 3. januára 2012 o 20:14
    afataga mne by od svokry asi tiež nechutila.... alebo ju nevie tá tvoja dochutiť.... a určite táto polievka nechutí vegetariánom - keďže je tu klobáska..... ponúkla som ju pre tých, ktorý chcú zmenu....


  • milanka, 3. januára 2012 o 21:31
    super pridavam do mojej KK


  • pacik, 4. januára 2012 o 10:47
    Tiež varím takúto, len bez paradajok, no pridávam nakrájané zemiaky, ale určite uvarím aj túto, veď fazuľová s paradajkovým pretlakom je dobrá, tak určite aj táto, @marianna76 za 1*


  • salinka, 4. januára 2012 o 14:09
    Fazulu lubime na vsetky sposoby, vyskusame, vyzera lakavo:-)


  • evanaaa, 4. januára 2012 o 16:43
    Fazuľa sa už močí, dúfam, že bude lepšia ako tá, čo som naposledy robila - napriek tomu, že sa od večera močila a varila v kuchte, boli v nej tvrdé zrnká, musela som ju dovárať. Asi bola stará, alebo zmiešaná s inou.


  • turistka, 25. marca 2013 o 18:45
    @marianna76 , dnes som si prečítala recepty na polievku z fazule a môžem Ti povedať, že varievam takú istú, no prihodím do varenia i kože, ktoré mi ostávajú z údenej slaniny. Mne polievka tiež veľmi chutí.


  • enizniko, 21. júna 2014 o 10:46
    to vazne cukor ?


  • marianna76, 21. júna 2014 o 12:11
    @enizniko ak dáš cukor, zvýraznia sa ti chute. Nemusí byť 1 čl, môže byť aj menej. vyskúšaj si, ja dávam do každého varenia na záver, keď mám pocit, že tomu niečo chýba...


  • pusta, 21. júna 2014 o 12:34
    veľmi pekný recept, naozaj debrecínska tradičná fazuľová polievka.
    cukor sa pridáva inak aj do klobás, kde jednak slúži na konzervovanie a začatie konzervácie, najmä však na zvýraznenie ostatných chutí ako aj v tomto recepte.
    5*.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist