Chutná a rýchla čína

jarkavlad - fotkajarkavlad, 20. apríla 2014
Chutná a rýchla čína
Foto: jarkavlad

Mám rada rýchle a chutné jedlá a táto čína určite patrí medzi ne :) Priateľ sa dokonca naučil jesť aj paličkami, ako mu veľmi Zobraziť celý popisMám rada rýchle a chutné jedlá a táto čína určite patrí medzi ne :) Priateľ sa dokonca naučil jesť aj paličkami, ako mu veľmi chutila :) Mäsko môžte dať aj morčacie. Nakoľko ja moc bravčové nejem, tak dávam kuracie, alebo morčacie, ktoré je ľahšie :) A úplne najlepšia je z čerstvej zeleninky zo záhrady a z mäska z domáceho chovu. Prajem dobrú chuť :P

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
4 ks
6 ks




Postup

  1. 1

    Papriky si nakrájame na prúžky (pekne vyzerajú farebné papriky, ja som použila žltú, zelenú, červenú aj oranžovú) a restujeme na oleji do mäkka.

    Chutná a rýchla čína - obrázok 1
  2. 2

    Keď nám paprika mäkne, tak si zatiaľ pokrájame kuracie prsia na malé kocky a dusíme na troške oleja kým sa nám mäsko neuvarí. Potom pridáme kari korenie a sójovú omáčku (samozrejme podľa chuti, kto má rád slanšie, môže dať viac sójovej omáčky) a dusíme ešte asi 10 minút.

    Chutná a rýchla čína - obrázok 2
  3. 3

    Keď už máme papriku mäkkú, pridáme do nej na štvrťkolieska nakrájané paradajky a podusíme, kým nám aj tie nezmäknú.

    Chutná a rýchla čína - obrázok 3
  4. 4

    Na koniec do hrnca s paprikou a paradajkami šupneme mäsko, premiešame aby sa nám chute spojili a môžme odstaviť. Podávame s ryžou (ja mám najradšej guľatozrnnú ryžu, ktorú si uvarím s väčším množstvom vody, aby bola mäkšia a trošku sa lepila, lebo potom sa to lepšie chytá paličkami :) )

Diskusia k receptu

micanela
pekny recept ... uz len cakam na tie komentare od "super kucharov" ze toto nie je cina
ale nenechaj sa odradit
jarkavlad
micanela ďakujem :) neboj, nenechám pre mňa je každý názor vzácny a ja sem dám to, čo lúbime my a ak je to pre neho lečo, tak to bude lečo :) lečoidná čína :D
bobor1
Súhlasím s tým , že je to čínske lečo.
Na čínske jedlá chodím rád preto , lebo zelenina je tam " chrumkavá "
Ak by si tú papriku a rajčiny len orestovala , bolo by to bez komentárov.
Aj Taliani varia špagety " all dente " a nie na kašu , hoci chuťovo to môže byť veľmi podobné s orgiinálnou boloňskou omáčkou.
jarkavlad
keby som mala gril, tak zeleninu ugrilujem do chrumkava a nakrájam, ale tak túto lečočínu lúbime hlavne preto, že ked je tam tá zelenina mäkká a ryža sa trochen lepí, tak sa to dobre chytá s paličkami, takže sa to naučí jesť aj človek, ktorý ich v živote v ruke nedržal :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia