Chrumkavý dezert (fotorecept)

Chrumkavý dezert (fotorecept)
angelheartAngelheart, recept pridal: 17. septembra 2011 13:44Ďalšie jeho recepty

Inšpirácia od MUDr. Bukovského - spojila som 2 recepty a výsledok bol nad očakávanie :)

Suroviny

8
porcií
15
minút
príprava
30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Jablká nakrájame na tenké plátky (ja som použila 3 olúpané a 2 neolúpané jablká) a umyté sušené slivky rozpolíme, ak sú veľké. Pridáme trstinový cukor a premiešame.
Chrumkavý dezert (fotorecept) - obrázok 1

2

Ovsené vločky zmiešame s celozrnnou múkou, kokosom a 1 lyžičkou škorice.
Chrumkavý dezert (fotorecept) - obrázok 2

3

Do vymasteného plechu alebo ohňovovzdornej nádoby vysypeme zmes jabĺk, sliviek a cukru,
Chrumkavý dezert (fotorecept) - obrázok 3

4

na ňu sypkú zmes, potom posypeme lyžičkou škorice a navrch poukladáme plátky masla a pečieme.
Chrumkavý dezert (fotorecept) - obrázok 4

5

Upečená dobrota po 30 minútach - najviac mi chutí teplá, ale aj za studena je výborná.
Chrumkavý dezert (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • monzet, 17. septembra 2011 o 15:47
    Toto robím a máme to véeľmi radi....


  • akeber, 17. septembra 2011 o 16:16
    pekný receptík :)) a zdraví


  • marianna76, 17. septembra 2011 o 17:25
    fajn, dala by som si.... ukladám si, spravím


  • violetacamorova, 17. septembra 2011 o 17:28
    Je to chutné a dá sa to poliať na tanieriku vanilkovým krémom, mňam, ja to poznám len z jabĺčok. Musím skúsiť aj so slivkami, mám ich veľmi rada.


  • evanaaa, 17. septembra 2011 o 17:45
    Toto je iste dobrotka ktorú treba vyskúšať, ak dám sladidlo, bude aj pre mňa.


  • angelheart, 17. septembra 2011 o 18:33
    Ďakujem všetkým :)
    @violetacamorova vďaka za nápad, ak ostane, zajtra si spravim aj krém a vyskúšam


  • valeri, 17. septembra 2011 o 19:12
    Nápad za milión, jablká sú v záhrade, ostatné je doma tiež, už len vyskúšať :-)), čo je s jablkami nemôže byť zlé :-))


  • kata50, 17. septembra 2011 o 19:59
    Myslím, že ho p. Bukovský nazýva " Chrumkáčik"
    » varecha.pravda.sk/recepty/chrumkacik-fotorecept/16929-rec...

    Tvoj fotopostup je ale oveľa kvalitnejší. Tento recept chutí skvele a je rýchlo hotový:-))


  • kata50, 17. septembra 2011 o 20:02
    Poznám to pod názvom "Chrumkáčik"
    » varecha.pravda.sk/recepty/chrumkacik-fotorecept/16929-rec...

    tiež od p. Bukovského. Je to chutný a rýchly recept :-))


  • kata50, 17. septembra 2011 o 20:04
    No aký snaživý počítač odrazu mám......až 2x sa pousiloval :-))


  • ancicka, 17. septembra 2011 o 20:10
    Ja vločky dosť často jedávam na raňajky,tak aj toto mi lahodí.kk


  • angelheart, 17. septembra 2011 o 20:17
    ďakujem @valeri , @ancicka , @kata50
    @kata50 áno, originálny názov je "Jablkový chrumkáčik", ale ten je bez sliviek a kokosu - to som si vzala zas z iného receptu od neho (mám jeho knihu) :) Tvoj recept tiež vyzerá veľmi dobre, uložila som si ho, vďaka


  • renama, 17. septembra 2011 o 20:24
    hmmmmm to poznám je to ozaj chutné :)


  • dorisa, 17. septembra 2011 o 20:51
    Riadna mlska.


  • marianne69, 17. septembra 2011 o 22:23
    ...dnes sa tu same dobroty robia


  • martamm, 18. septembra 2011 o 09:16
    Mnamky, toto je nieco pre mna, zdrave, jednoduche, zajtra upeciem...


  • janger, 18. septembra 2011 o 12:22
    To by som si teda velmi rada pochrumkala. Taka zdrava maskrta.


  • tornadolue, 18. septembra 2011 o 14:04
    Jablkovy chrumkacik som uz robila a bol vyborny...vyskusam aj tvoju vylepsenu verziu.


  • danculka, 18. septembra 2011 o 14:31
    Dr.Bukovský vie namiešať kadečo,vyskúšam....


  • angelheart, 18. septembra 2011 o 16:15
    Ďakujem všetkým za komentáre, ste milé :)


  • vavan, 18. septembra 2011 o 18:13
    superzdravá dobrota


  • babkamt, 18. septembra 2011 o 18:45
    práve som si založila oddelenie zdravých koláčov.Zaradila som si tam od katy50 a aj od Angelheart.V zime,keď mám menej pohybu a honí ma mlsna,je to zdravý koláčik .


  • alenka0901, 18. septembra 2011 o 19:19
    Dnes som to vyskúšala, je to fantastické. Vrelo odporúčam každému. Nabudúce vyskúšam s vanilkovým krémom.


  • garanco, 18. septembra 2011 o 19:39
    Vyzerá to v e ľ m i fajnovo, určite urobím, ibaže nemám sušené slivky, ale dám hrozienka- veď tie niky nič nepokazia!


  • diabambulka, 18. septembra 2011 o 21:01
    áno poznám niečo podobné od Bukovského, ale len s jablkami a prirovnával to, že to chutí a vonia ako jablková šťtrúdľa :-) skúšala som a môžem len odporučiť, je to voňavé, jednoduché na prípravu a nedá sa od toho odtrhnúť...


  • garanco, 19. septembra 2011 o 18:31
    Tak, už je to spapané! Určite to budem robiť znovu, výborná pochúťka!


  • angelheart, 19. septembra 2011 o 19:17
    Nesmierne ma potešili vaše komentáre, ďakujem :)
    @alenka0901 , @garanco - som rada, že chutilo :-D


  • zdezda, 22. septembra 2011 o 17:52
    Ahoj, angelheart, práve zapekám dobrotu podľa Tvojho receptu, byt už krásne rozvoniava :-), ibaže som nemala toľko ovsenných vločiek(robím ju z 2-násobnej dávky), tak som pridala ešte kukuričné lupienky ochutené medom a namiesto sliviek som dala čerstvé, modré, drobné bio hrozno. Verím, že to bude maškrta, ďakujem za recept.


  • angelheart, 22. septembra 2011 o 19:38
    @zdezda rado sa stalo, som rada, že si vyskúšala a ja ďakujem za ďalšiu inšpiráciu - obmenu :)


  • helca103, 23. septembra 2011 o 20:19
    páči sa mi to veru vyskúšam , určite je to dobrá maškrta


  • angelheart, 29. septembra 2011 o 20:14
    @helca103 ďakujem


  • valeri, 1. októbra 2011 o 13:06
    Piekla som chlieb, rúra bola vyhriata, tak som medzitým pripravila koláčik podľa Tvojho receptu, len miesto sliviek som dala hrozienka a miesto kokosu mleté orechy, lebo som sa rozhodla pre túto maškrtu v okamihu a tieto suroviny som doma jednoducho nemala, teraz je to v rúre a rozvoniava .... .-)), hádam to bude dobré aj takto.


  • valeri, 1. októbra 2011 o 13:22
    Tak koláčik je upečený, vyzerá a vonia dobre, vadí mi len jedno, že niekde sú vločky suché, druhýkrát maslo rovnomerne navrch nastrúham.


  • angelheart, 1. októbra 2011 o 20:12
    @valeri Ďakujem za postrehy


  • cica2, 1. októbra 2011 o 20:17
    aj mne sa páči, to musí byť dobrota...kk:)


  • maartina, 4. januára 2012 o 15:36
    tak túto dobrotu by som mohla jesť každý deň, mňam :)


  • angelheart, 4. januára 2012 o 22:31
    Ďakujem za komentíky :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist