Chrumkavé wafle

airam1 - bez fotkyairam1, 15. apríla 2011
Chrumkavé wafle
Foto: airam1

wafle som si oblubila v USA, kde boli naozaj fantasticke. Po prichode na Slovensko som si hned kupila wafle maker, ale az tento recept vytvoril Zobraziť celý popiswafle som si oblubila v USA, kde boli naozaj fantasticke. Po prichode na Slovensko som si hned kupila wafle maker, ale az tento recept vytvoril naozaj dobre wafle, chrumkave a take naozaj americke. Najlepsie s javorovym sirupom a slahackou:)

Suroviny

1 a 3/4 pohára
1 PL
2 KL
1/2 PL
3 ks
7 PL
1 a 1/2 pohára




Postup

  1. 1

    Múku s miešame s kryštálovým cukrom, práškom do pečiva a soľou.

  2. 2

    Rozdelíme si žĺtka a bielka, žĺtka pridáme k suchej zmesi, tiež olej, mlieko a nakoniec sneh z bielkov. Dostaneme riedke cesto, z ktorého pripravujeme wafle. Najvhodnejší je asi wafle maker. Ja používam značky Concept. V mikrovlnke ani inak som neskúšala. Snáď bude chutiť

    Chrumkavé wafle - obrázok 2

Diskusia k receptu

hubata
No najprv musím si kúpiť ten wafle maker, neviem prečo ho doteraz nemám......
cica2
veru aj mne by sa zišiel wafle maker, recept sa mi páči! Tvoj prvý recept a taký lákavý, vitaj:))
sovka62
Recept už aj tlačím, všetky vafle, ktoré som doteraz skúšala pripomínali konzistenciou skôr dolky. Veľmi pekne ďakujem za recept, v nedeľu vyskúšam.
vavan
Takisto ako sovka zajtra na raňajky vyskúšam
iboja
ukladám si ,sice mám dobrý recept ,ale sa mi lubi že netreba vážit ....vyskušame
maartina
vyskúšam podľa tvojho receptíku ...už je to dávno, čo som ich robila ...vďaka za pripomenutie :)
babidka
ani ja som doteraz nemala chrumkave wafle, takze dufam ze sa tieto podaria :-) na ranajky mi akosi wafle nesedia ale milujem ich ako dezert s jahodovym dzemom , slahackou a struhanou cokoladou :-)))))
airam1
dufam,ze budu velmi chutit:).Ja som teda tiez vyskusala velke mnozstvo receptov a vsetko boli take makke palacinky skor, ale tento recept konecne taky nie je:)
1x lianka
jjanosik
No a ten pohar ako ze je velky - horcicak, alebo pol litrovy?
marienka44
@Airam1 ,moja salka na bielu kavu ma "strichom" presne 3 dcl. Kazdy tu uvadza 2,5 dcl. Nemam waflovač, dostat aj kupit hotove wafle nenaplnene. Kedy si bola a z akej prilezoitosti v USA? :-)
airam1
mne tie kupovane tu nechutia,su take necerstve a stare.
bola som asi pred 5 rokmi,moja sestra tam s manzelom zila,tak sme ju boli pozriet
orchidea
Vyskúšam ich, mám doma vaflovač a robievam fafle dosť často.
marikafil
K hrnčekovým receptom jedna poznámka - stále sa tu opakuje rovnaká otázka, aký veľký hrnček...ja osobne hrnčeky pri pečení nepoužívam, ale mám Ikea odmerky, je to šesť rôzne veľkých "lyžičiek" na krúžku - najmenšia je 1 Pinch (štipka?) =1 ml, väčšia je teaspoon (čajová lyžička) = 5 ml, tretia je tablespoon (polievková lyžica) = 15 ml, na ďalšej je napísané že 1,76 fl oz = 50 ml, ešte väčšia je 3,52 fl oz = 100 ml a najväčšia je označená 1/2 cup teda pol hrnčeka = 125 ml. Pre mňa je to snáď najpoužívanejšia pomôcka či už pri varení alebo pri pečení. Keď také uvidíte, kúpte si, nemôže to byť príliš drahé...
lyali
"Wafle" je takou mojou spomienkou na čas randenia s mojím už manželom. Kupovali sme ho ako "gofri" v jednom stánku a v ruke s gofri cupkali mestom. Mali sme ho radi, ale nevedela som ho jesť. Akonáhle som sa doňho zahryzla, sladké dobroty z neho pristáli na mojom oblečení, nech som sa akokoľvek snažila. Tak som len snila, že si ho vyrobím doma. "Waflovač" mám, osvedčený rcp už mám, takže ... KK :-)
airam1
tesim sa takemu uspechu
nie je na slano,ale tak povedzme,ze nie su presladene,s javorovym sirupom,slahackou alebo tak su take akurat sladke
fcielka
dnes som ich robila....a boli mnam-mnam. Vrelo odporucam :)
jozka2
hrncekove odmerky na kolace pouzivam 250 ml.odmerku a aj na niektorych receptoch /kedze v USA vyuzivaju recpty odmerkou/je vyznacene 250 ml.odmerku. Ano takto vyzeraju skutocne vafles,su vyborne na ranajky s ovocim a jogurtom,ja pouzivam cesto ako na amer.palacinky.
beyonnce1
no, ta sol, pol polievkovej l. dala som pol kavovej a aj tak to bolo prilis slane.. neviem... mozno je to len otazka vkusu...
eva189
Je to prilis slane skoda ze som si neprecitala beyonnce1 tvoj koment skor a ani chrumkave nie je mozno je to pristrojom.
malina
Moje první seznámení s vaflemi bylo za hluboké totality ve východním Německu na táboře.Tam se jim říkalo gofri.Stála tři koruny na naše a byla velká a skvělá.V tu dobu v ČSSR nic takového nebylo.Byla potřená borůvkovým džemem a navrchu byla šlehačka.Mám doma několik let vaflovač,ale vždy jsem narazila na hodně tučný recepty.Tuto ale na stopro udělám.Ukládám do KK.Díky za receptík.
tinulka115
Wafle som robila prvýkrát, no podľa tohto receptu boli až príliš slané... Možno je to len otázka chutí, no podľa mňa by bolo vhodnejšie zameniť 1/2 PL za 1/2 KL alebo aj menej... inak boli fajn... len chrumkavé boli iba z jednej strany... z druhej strany už neboli tak pekne vyformované... možno to bolo waflovačom, možno cestom... skúsim iné a uvidiím :-)
aga1
Dnes som jedla wafle podla tohoto receptu a boli fakt super - chrumkavé, chutné ..., nevedela som sa zastaviť pri ich jedení. Ďakujem za super recept!
segi
wafle maker si kupite v TESCU za 10 €
segi
wafle su fajn, len podľa vašich rád som usúdil , že bohato stačí štipka soli a aspoň 5Pl cukru , aby mali sladšiu chuť
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Wafle sú super, ale ešte som ich vylepšila pridaním 1/2 poliev. lyžice chia múky, ktorá z nich vytvorí wafle ako pierko. Túto chia múku teraz dávam do hoci čoho a ona to cesto veľmi nadýcha. Je to čistý prírodný produkt.
lucka99
Najlepšie wafle, nepripalujú sa, držia v kope aj po otvorení waflovača. Ja pridávam na sladenie stéviu a robím pol napol s celozrnnou múkou :)
diana22
konzistencia dobra, ale straaaaasne slane, nedalo sa to zachranit nicim , kedze syn bol nychystany na sladku verziu, len vyhodit
3simi
Vafle sú super až na tú 1/2 PL soli. Tak to je podla mna velmi velmi vela. Dala som iby štipku pretože to množstvo sa mi nezdalo inak výborné odporúčam.
1x iv01
michal81
a to sa pečie ? či smaží ? waflovač robí čo vlastne :P dáva sa tam aj kúsok oleja ?
luciinka
receptík je skvelý :) čo sa týka soli je to vec vkusu, ja som dala podľa receptu a keď som dala lekvár boli skvelé, len vo waflovači boli minimálne 5 minút a na konci mi už cesto nechcelo naskočiť a upiecť sa dostatočne ale to môže byť waflovačom, naozaj skvelé ukladám :)
belickaa
mám 4ročného syna, ktorého strašne baví piecť /mna nie, ale čo človek nespravi pre svoje dieťa/ a máme waflovač a ona chce také kolačiky a tak som včera hladala recepty a našla tento...........boli úžasné....škoda že sa sem nedá vložiť fotka, aké guče sa krpatému robili za ušami
smejkad
aj sem sa daju vkladat fotky, ked to nevies, popytaj adminov, aj ja to robim, lebo je to tu komplikovane ako skrabat sa lavou rukou ponad hlavu za pravym uchom :-)))
monulkas
Robila som ich so spaldovou mukou a hnedym cukrom, ktoreho som dala o lyzicku viac a boli vyborne! Dakujem za recept!
vivienandrea
Skúšala som, ale boli tenké, nie veľmi chrumkavé a dlho sa pečú. Na naozaj dobré a chutné wafle sú oveľa lepšie recepty.
labuska
práve som ich dopiekla, výborne sa robili a aj boli výborné
iv01
Pozor!!!!! Stačí 1/2kl soli.
tomatooo
Nedávno som objavila Váš recept.. dnes sme ich konečne vyskušali a boli vyborne!! chrumkave, chutne mnam! Ďakujem :)
(ja som ešte pridala jeden vanilkovy cukor)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia