Chrumkavé slimáky

mliekarka - fotkamliekarka, 19. apríla 2014
Chrumkavé slimáky
Foto: mliekarka

Tieto slané syrové slimáky sa výborne hodia na pohostenie,podobný recept som tu našla,ale keďže sa každý v niečom odlišuje dovoľujem si pridať aj tento Zobraziť celý popisTieto slané syrové slimáky sa výborne hodia na pohostenie,podobný recept som tu našla,ale keďže sa každý v niečom odlišuje dovoľujem si pridať aj tento môj.

45 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
500 g
200 ml
1 ČL
Plnka:
250 g
250 g
1 ČL
3 ČL




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto spracujeme na hladkú hmotu,ktorú dáme na pol hodiny do chladničky.Medzitým si spracujeme suroviny na syrovú plnku.

  2. 2

    Syr postrúhame a zmiešame s mäkkým maslom,pridáme mletú papriku,trošku soli a rascu.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na dve časti a tak isto aj syrovú plnku.Cesto na tenko vyvaľkáme a potrieme syrovou plnkou.Cesto zvinieme do rolády,zabalíme do folie a dáme asi na 30 minút do mrazničky,aby stuhlo a dalo sa lepšie krájať (ak by bolo moc tuhé,treba chvíľu počkať,inak by sa pri krájaní lámalo).

  4. 4

    Potom nakrájame na 4 mm hrubé kolieska a kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie.Z tejto dávky spravíme asi 4 veľké plechy.

Diskusia k receptu

eviana
@mliekarka , veľmi sa mi tieto Tvoje chrumkavce popačujú, ukladám a isto niekedy vyskúšam, už teraz sa na ne veľmi teším, ďakujem za skvelú inšpiráciu :)
babkamt
Šibači môžu prísť. K slimákom bude pasovať pohár dobrého vína:-)
aroooo
ukladám, slané sa vždy zíde, mám takú istú ružovú fialku a aj práve tak kvitne
evanaaa
Tiež si ich uložím do KK, dúfa, že sa mi podaria, raz som nejaké robila, len už sa nepamätám, dávnejšie, ale nebola som s nimi spokojná. A ešte by som možno pre vylepšenie chuti pridala aj trochu cesnaku.
mliekarka
@evanaaa tieto sa Ti určite podaria,ja som s týmto receptom veľmi spokojná a to podotýkam,že nerada pracujem z cestom,ktoré musím vaľkať.Mne sa nepodarili len raz,keď som kúpila syr,ktorý sa neroztekal,vtedy vyzerali hrozne,ale chuťovo boli dobré.Cesnak im určite neuškodí,dobrý nápad :-))
zdezda
Jéj, tieto slané dobroty poznám pod názvom "vegetky" robievam ich na rodinné, či robotné väčšie oslavy, lebo ich je plná kopa :-) ja narobím až 4 roládičky a krájam ich na tenko, potom sú takmer ako čipsy, sú naozaj supiš !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia