Pečené kuracie stehná
Chrumkavé kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch (fotorecept)
Autor receptu: macka78
Super jednoduché! Suroviny si pripravíte za pár minút,
uložíte do zapekacej misy a môžete piecť... Stará dobrá
klasika...
20 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Kyslú kapustu vyžmýkame, poprípade pokrájame na drobnejšie.
V hrnci roztopíme na miernom plameni cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Farba bude krásne medová. Pridáme masť, nakrájanú očistenú cibuľu, ktorú poriadne orestujeme. Po chvíľke primiešame kapustu a zalejeme cca 100 ml horúcej vody. Varíme, už len 2 - 3 minútky a odstavíme.
- Umyté, očistené zemiaky si nakrájame na hrubšie mesiačiky.
- Nachystáme si zapekaciu misu, ktorú máličko vytrieme masťou a začneme vrstviť...
Ako prvé dáme kyslú kapustu a nakrájanú klobásu.
- Na kapustu navrstvíme osolené, rascou posypané zemiaky.
- A nakoniec pridáme umyté, osušené kuracie stehná (chutnejšie sú horné), ktoré osolíme, okoreníme, poprípade pridáme grilovacie korenie a uložíme na zemiaky. (Na každý kúsok stehna, môžete pridať kúsok masla, masti, alebo slaninky)
- Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme cca 50 minút. (Ja som piekla odokryté, zemiaky boli krásne chrumkavé.) Potom prepneme program gril a pečieme ešte 5 minút.
- Dobrú chuť.