Pečené kuracie stehná

Chrumkavé kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch (fotorecept)

Autor receptu: macka78

Super jednoduché! Suroviny si pripravíte za pár minút, uložíte do zapekacej misy a môžete piecť... Stará dobrá klasika...

20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Kyslú kapustu vyžmýkame, poprípade pokrájame na drobnejšie. V hrnci roztopíme na miernom plameni cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Farba bude krásne medová. Pridáme masť, nakrájanú očistenú cibuľu, ktorú poriadne orestujeme. Po chvíľke primiešame kapustu a zalejeme cca 100 ml horúcej vody. Varíme, už len 2 - 3 minútky a odstavíme.
  2. Umyté, očistené zemiaky si nakrájame na hrubšie mesiačiky.
  3. Nachystáme si zapekaciu misu, ktorú máličko vytrieme masťou a začneme vrstviť... Ako prvé dáme kyslú kapustu a nakrájanú klobásu.
  4. Na kapustu navrstvíme osolené, rascou posypané zemiaky.
  5. A nakoniec pridáme umyté, osušené kuracie stehná (chutnejšie sú horné), ktoré osolíme, okoreníme, poprípade pridáme grilovacie korenie a uložíme na zemiaky. (Na každý kúsok stehna, môžete pridať kúsok masla, masti, alebo slaninky)
  6. Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme cca 50 minút. (Ja som piekla odokryté, zemiaky boli krásne chrumkavé.) Potom prepneme program gril a pečieme ešte 5 minút.
  7. Dobrú chuť.