Kuracie ražniči

Chrumkavé kuracie ražniči

Autor receptu: podravka

Podeľte sa s chutným chrumkavým ražniči so svojimi kamarátmi a uvidíte, ako im bude chutiť.

4
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na rovnaké kocky, ktoré posypeme vegetou.
  2. Struky dáme variť do horúcej vody spolu s mrkvou a uvaríme ich al dente. Struky nakrájame na veľkosť mäsových kociek.
  3. Mrkvu nakrájame na kolieska alebo ak je veľká, tak na kocky. Striedavo na paličku napichujeme mäso a zeleninu.
  4. Vajcia rozmiešame vidličkou a kukuričné lupienky nahrubo pomelieme v elektrickom sekáči. Pripravené ražniči namočíme do vajec a potom obalíme v nasekaných lupienkoch.
  5. Do širokej panvice dáme olej a necháme ho zahriať. Ražniči opečieme z oboch strán až do zlato-hneda. Keď je hotové, vyberieme ho na papierovú utierku a necháme prebytočný tuk odkvapkať.
  6. Ražniči podávame so zeleninou, posypané farebným mletým korením a pokvapkané olivovým olejom.
  7. Rada: K ražniči si môžete pripraviť aj dip vytvorený zo 150 g gréckeho jogurtu, 1 lyžičky majonézy a štipky vegety.