Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/

Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/
Foto: pusta
pustaPusta, recept pridal: 27. júla 2012 13:39Ďalšie jeho recepty

Mala som menšiu hlávku novej kapusty, rozmýšľala som, čo z nej spravím a rozhodla som sa pre fašírky. Pokrájanú kapustu so soľou a s cibuľou som podusila krátko na malom množstve vody, ked vychladla, pridala som udusenú slovenskú ryžu, ochutila som čiernym korením, majoránkou, drvenou rascou a cesnakom. Pridala som vajíčko, múku, zamiešala, zmes som zahustila strúhankou, aby fašírky boli pekne chrumkavé.

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
4 + 4
minút
na 90 °C

Postup prípravy receptu

1

Hlávkovú kapustu som rozkrojila na šrvrťky a odstránila som koštiaľ.
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 1

2

Pokrájala som ju na prúžky.
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 2

3

Pridala som pokrájanú cibuľu, soľ a celé som dobre premiešala, nechala som hodinku odstáť, aby kapusta skrehla a pustila vodu.
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 3

4

Potom som ju dala do hrnca, podliala malým množstvom vody,...
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 4

5

...pridala som drvenú rascu a dusila som ju na strednom plameni, kým nezmäkla a neodparila sa prebytočná tekutina - cca 5 - 7 minút.
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 5

6

Kapustu som nechala úplne vychladnúť a pridala som k nej udusenú slovenskú ryžu. Môžete použiť bežnú ryžu alebo ovsené vločky.
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 6

7

Okorenila som ju čerstvo mletým čiernym korením,...
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 7

8

...majoránom a cesnakom.
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 8

9

Pridala som vajcia a celé som spolu dobre premiešala.
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 9

10

Pridala som múku a znovu som to premiešala.
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 10

11

Zmes na kapustové fašírky som zahustila strúhankou a...
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 11

12

celé som spolu znovu premiešala a vypracovala na tvarovateľné cesto.
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 12

13

Navhlhčenými rukami som vytvarovala guľky.
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 13

14

Kapustové guľky som sploštila dlaňou, aby získali tvar fašírky a vložila som ich do rozpáleného oleja. Po oboch stranách som fašírky vyprážala 4 + 4 minúty, pekne do červena a do chrumkava.
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 14

15

Tieto fašírky sú chrumkavé, lebo okrem kapusty obsahujú aj ryžu a strúhanku, sú veľmi chutné a sýte, takže nevyžadujú prílohu. Podávala som ich s kopčekom kyslej smotany, sú výborné aj za studena.
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 15



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • rona1, 27. júla 2012 o 14:26
    už je v KK :-)))



  • aroooo, 27. júla 2012 o 14:34
    1*,kk


  • luckaprima, 27. júla 2012 o 14:37
    no vyzerá to byť prudko jedlé :) slovenskú ryžu som ináč už pekne dlho nevidela v obchodoch musím sa rozhliadnuť


  • rea1, 27. júla 2012 o 14:45
    jes, jes a este raz jes. :-)


  • izabella929, 27. júla 2012 o 15:37
    fašírky som ešte nerobila, ale vyprážala som ju a bla úžasná.-)) môže to byť fajn, vyskúšam a dík za recept.-)


  • inkaa, 27. júla 2012 o 17:00
    mňam


  • medovnicek, 27. júla 2012 o 17:40
    priznám sa, že z kapusty som fašírky ešte nerobila, ale ako teraz vidím môže to byť fajnotka


  • michsamant, 27. júla 2012 o 20:00
    to sa mi paci... slovenska ryza je orzo?


  • michsamant, 27. júla 2012 o 20:01
    inak ked na to pozeram s tym by sa dala osialit aj plnena paprika, urobena na vege sposob


  • viera1, 27. júla 2012 o 20:48
    @michsamant slovenská ryža je cestovina a pripravuje sa ako tarhoňa:
    » www.mimibazar.sk/recept.php?id=5563....


  • michsamant, 28. júla 2012 o 06:10
    dakujem @viera1


  • redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 28. júla 2012 o 16:02
    Odpoveď od @pusta : miška, slovenská ryža je cestovina, ale ak ju v Indii nevieš zohnať, môžeš použiť orzo, inú ryžu, či ovsené vločky alebo ak ti zostane uvarená ryža. áno, touto masou sa dajú plniť aj papriky na vegetariánsky spôsob a vypražiť alebo upiecť. dakujem za pochvalu.


  • michsamant, 28. júla 2012 o 17:20
    Dakujem, urcite skusim s ryzou, ta mi casto ostava.


  • honestka, 28. júla 2012 o 17:47
    tiez sme v lete robievai vselijake kombinacie zeleninovych fasirok -jest samostatne alebo aj ako prilohy. zlu kombinaciu som este neobjavila


  • evanaaa, 1. augusta 2012 o 17:07
    Kapustové som ani ja nerobila, ale ak sú dobré kelové, musia byť aj tieto. A kto nie je veget, môže si tam pridať-nastrúhať aj údeninu, šunku, salámu a pod., myslím, že aj také by boli dobré.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Cuvée ringloty 2014
Ringlota určite nie je kráľovnou našich sadov, je to však šťavnaté a chutné ovocie.

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist