Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/

Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/
Foto: pusta
pustaPusta, recept pridal: 27. júla 2012 13:39Ďalšie jeho recepty

Mala som menšiu hlávku novej kapusty, rozmýšľala som, čo z nej spravím a rozhodla som sa pre fašírky. Pokrájanú kapustu so soľou a s cibuľou som podusila krátko na malom množstve vody, ked vychladla, pridala som udusenú slovenskú ryžu, ochutila som čiernym korením, majoránkou, drvenou rascou a cesnakom. Pridala som vajíčko, múku, zamiešala, zmes som zahustila strúhankou, aby fašírky boli pekne chrumkavé.

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
4 + 4
minút
na 90 °C

Postup prípravy receptu

Hlávkovú kapustu som rozkrojila na šrvrťky a odstránila som koštiaľ.
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 1

Pokrájala som ju na prúžky.
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 2

Pridala som pokrájanú cibuľu, soľ a celé som dobre premiešala, nechala som hodinku odstáť, aby kapusta skrehla a pustila vodu.
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 3

Potom som ju dala do hrnca, podliala malým množstvom vody,...
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 4

...pridala som drvenú rascu a dusila som ju na strednom plameni, kým nezmäkla a neodparila sa prebytočná tekutina - cca 5 - 7 minút.
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 5

Kapustu som nechala úplne vychladnúť a pridala som k nej udusenú slovenskú ryžu. Môžete použiť bežnú ryžu alebo ovsené vločky.
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 6

Okorenila som ju čerstvo mletým čiernym korením,...
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 7

...majoránom a cesnakom.
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 8

Pridala som vajcia a celé som spolu dobre premiešala.
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 9

Pridala som múku a znovu som to premiešala.
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 10

Zmes na kapustové fašírky som zahustila strúhankou a...
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 11

celé som spolu znovu premiešala a vypracovala na tvarovateľné cesto.
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 12

Navhlhčenými rukami som vytvarovala guľky.
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 13

Kapustové guľky som sploštila dlaňou, aby získali tvar fašírky a vložila som ich do rozpáleného oleja. Po oboch stranách som fašírky vyprážala 4 + 4 minúty, pekne do červena a do chrumkava.
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 14

Tieto fašírky sú chrumkavé, lebo okrem kapusty obsahujú aj ryžu a strúhanku, sú veľmi chutné a sýte, takže nevyžadujú prílohu. Podávala som ich s kopčekom kyslej smotany, sú výborné aj za studena.
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/ - obrázok 15



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

15 komentárov k receptu
  • rona1, 27. júla 2012 o 14:26
    už je v KK :-)))


  • aroooo, 27. júla 2012 o 14:34
    1*,kk


  • luckaprima, 27. júla 2012 o 14:37
    no vyzerá to byť prudko jedlé :) slovenskú ryžu som ináč už pekne dlho nevidela v obchodoch musím sa rozhliadnuť


  • rea1, 27. júla 2012 o 14:45
    jes, jes a este raz jes. :-)


  • izabella929, 27. júla 2012 o 15:37
    fašírky som ešte nerobila, ale vyprážala som ju a bla úžasná.-)) môže to byť fajn, vyskúšam a dík za recept.-)


  • inkaa, 27. júla 2012 o 17:00
    mňam


  • medovnicek, 27. júla 2012 o 17:40
    priznám sa, že z kapusty som fašírky ešte nerobila, ale ako teraz vidím môže to byť fajnotka


  • michsamant, 27. júla 2012 o 20:00
    to sa mi paci... slovenska ryza je orzo?


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 7 komentárov)
  • michsamant, 27. júla 2012 o 20:01
    inak ked na to pozeram s tym by sa dala osialit aj plnena paprika, urobena na vege sposob


  • viera1, 27. júla 2012 o 20:48
    @michsamant slovenská ryža je cestovina a pripravuje sa ako tarhoňa:
    » www.mimibazar.sk/recept.php?id=5563....


  • michsamant, 28. júla 2012 o 06:10
    dakujem @viera1


  • redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 28. júla 2012 o 16:02
    Odpoveď od @pusta : miška, slovenská ryža je cestovina, ale ak ju v Indii nevieš zohnať, môžeš použiť orzo, inú ryžu, či ovsené vločky alebo ak ti zostane uvarená ryža. áno, touto masou sa dajú plniť aj papriky na vegetariánsky spôsob a vypražiť alebo upiecť. dakujem za pochvalu.


  • michsamant, 28. júla 2012 o 17:20
    Dakujem, urcite skusim s ryzou, ta mi casto ostava.


  • honestka, 28. júla 2012 o 17:47
    tiez sme v lete robievai vselijake kombinacie zeleninovych fasirok -jest samostatne alebo aj ako prilohy. zlu kombinaciu som este neobjavila


  • evanaaa, 1. augusta 2012 o 17:07
    Kapustové som ani ja nerobila, ale ak sú dobré kelové, musia byť aj tieto. A kto nie je veget, môže si tam pridať-nastrúhať aj údeninu, šunku, salámu a pod., myslím, že aj také by boli dobré.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist