Chrumkavé domáce müsli fotorecept

renama - fotkarenama, 14. februára 2014
Chrumkavé domáce müsli (fotorecept)
Foto: renama

Tak k tomuto receptu ma naviedol môj manžel, keď som kúpila deťom v obchode müsli a on mi hneď povedal :"Čudujem sa, že im Zobraziť celý popisTak k tomuto receptu ma naviedol môj manžel, keď som kúpila deťom v obchode müsli a on mi hneď povedal :"Čudujem sa, že im kupuješ také nezdravé veci. Ty, čo vieš pripraviť všetko, nie žeby si im urobila zdravšie, ale kupuješ plné cukru." Tak ma to nakoplo, spýtala som sa uja Googla a vzniklo toto :)

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
100 g
100 g
100 g
100 g
100 g
100 g
6 PL




Postup

  1. 1

    Všetky vločky vysypeme na veľký plech a premiešame. Môžete použiť rôzne druhy, ja som kombinovala takto ;)

    Chrumkavé domáce müsli (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme brusnice, hrozienka, nasekané sušené slivky, mleté orechy podľa chuti a škoricu. Všetko pekne premiešame. Osladíme medom. Keďže med trochu prituhol, tak som len dala 6 PL na vločky (ak chcete sladšie, kľudne dajte medu viac, nám stačilo), šupla do rúry a keď sa rozpustil, tak som premiešala. Pečieme vo vyhriatej rúre, občas premiešame. Keď budete cítiť krásnu vôňu po celom byte, sú hotové :)

    Chrumkavé domáce müsli (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Môžete pridať aj opečené pražené mandle, rôzne semiačka, osladiť javorovým alebo agávovým sirupom. Fantázii sa medze nekladú. Ja som kvôli mladšiemu dieťatku dala len mleté orechy. Môžete ich skladovať v dóze, no predtým nechajte poriadne vychladnúť, aby nezvlhli. My sme ich mali na stole 5 dní, kým všetky zmizli. Deti si len tak zopkali počas dňa ak mali chuť na niečo dobré a ja som si ich vychutnala s mliečkom. A vynikajúce sú s jogurtom alebo...........jajáj, tých kombinácií je veľa ;)

    Chrumkavé domáce müsli (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

janikbj
milujem domáce musli a tiež ho robievam, no zvyknem dávať sušené ovocie až do upečeného odkedy mi hrozienka stvrdli na kamienky :D tiež sa tam vločky zmiešajú s vodou, medom a olejom. ten olej (i keď ho nie je veľa a zvyknem dávať marhuľový) mi tam vadí, tak nabudúce skúsim podľa teba, len s medom :-)
terisus
Tento recept už robím pravidelne
Ale sušené ovocie dávam až potom