Bravčové mäso
Chrumkavé bravčové plátky v špenátovom a syrovo-vínovom cestíčku
Autor receptu: mysiacik
Ak neviete, čo na slávnostný stol, keď vám príde návšteva, alebo len tak k nedeľnému obedu, tu mám pre vás jeden typ.
10 porcií |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- V recepte možeme okrem bravčového masa použiť aj kuracie. Pripravíme si dve misky,kam budeme robiť dve rôzne cestíčka.
- Špenátové cestíčko:
Do rozmrazeného špenátu si dáme dve vajíčka, okoreníme, osolíme a zahustíme múkou tak, aby bolo cestíčko viac hustejšie a držalo nám na masku.
- Syrovo-vínové cestíčko:
4 lyžice kečupu, polovicu pohára bieleho vína, jedno vajce, soľ, korenie a nastrúhaný syr si zmiešame v miske, pridáme múku ale tak, aby sme cesto nemali riedke, pretože by sa nám mohlo cesto roztiecť.
- Keď už máme obe cestíčka hotové, nakrájame si mäso, mne vyšlo 10 plátkov, ktoré si naklepeme, okoreníme a osolíme podľa chuti. Mäso si rozdelíme na polovicu a obaľujeme v jednotlivých cestíčkach z oboch strán v rozpálenom oleji.
K som podávala pečené zemiakové čipsy, ale môžete kľudne čokoľvek, ryžu, zemiakovú kašu... :)