Bravčové mäso

Chrumkavé bravčové plátky v špenátovom a syrovo-vínovom cestíčku

Autor receptu: mysiacik

Ak neviete, čo na slávnostný stol, keď vám príde návšteva, alebo len tak k nedeľnému obedu, tu mám pre vás jeden typ.

10
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V recepte možeme okrem bravčového masa použiť aj kuracie. Pripravíme si dve misky,kam budeme robiť dve rôzne cestíčka.
  2. Špenátové cestíčko: Do rozmrazeného špenátu si dáme dve vajíčka, okoreníme, osolíme a zahustíme múkou tak, aby bolo cestíčko viac hustejšie a držalo nám na masku.
  3. Syrovo-vínové cestíčko: 4 lyžice kečupu, polovicu pohára bieleho vína, jedno vajce, soľ, korenie a nastrúhaný syr si zmiešame v miske, pridáme múku ale tak, aby sme cesto nemali riedke, pretože by sa nám mohlo cesto roztiecť.
  4. Keď už máme obe cestíčka hotové, nakrájame si mäso, mne vyšlo 10 plátkov, ktoré si naklepeme, okoreníme a osolíme podľa chuti. Mäso si rozdelíme na polovicu a obaľujeme v jednotlivých cestíčkach z oboch strán v rozpálenom oleji. K som podávala pečené zemiakové čipsy, ale môžete kľudne čokoľvek, ryžu, zemiakovú kašu... :)