Chrenovo-jablčková pochúťka k mäsu /fotorecept/

Autor receptu: izabella929

Chren si pestujem na záhradke a teraz keď začínajú padať zimné jablčka, sú ešte dosť kyslé...zvyknem ich kombinovať s chrenom..je to výborný doplnok k údeným a pečeným mäskám..príprava nezaberie veľa času, ale výsledok je výnikajúci...

5
porcií
60 minút
príprava
3 minút
na 70 °C

Postup

  1. Chren som si nazbierala spolu s jablčkami..
  2. poriadne očistila..bolo ho spolu 100 g..
  3. jablčka som iba ošúpala, nekrájala ani som neodstránila jaderník, lebo tieto padavky sú dosť poškodené červíkmi/preto padli pred dozretím/ tak ich v celosti obstrúham dookola..
  4. Chren som dala do mixéra a rozmixovala som ho,,,nezvyknem celkom na drobnúčko, lebo potom dosť štépe...a hneď som do postrúhaného pridala šťavu z celého citrónu pretože až potom začnem strúhať jablčka priamo do chrenu,aby zostali pekné bielučké...aby nezhnedli..
  5. s postrúhanými jablčkami a hneď som pridala štipku soli a cukor..všetko som spolu poriadne premiešala a nechala postáť 20 minút...
  6. naplnila do čistých pohárov..
  7. zatvorila poháre...a sterilizovala 3 minúty..
  8. po sterilizácii som ich nechala v horúcej vode postáť 10 minút.. potom som ich vybrala z hrnca a nechala otočené hore dnom 5 min.
  9. Po 5 minútach som ich otočila,,,,môžu sa zakryť ešte dekou,,,ja hodím na ne vankúšik...nechám vychladiť a šup na poličku.. keď sa ten chren úplne rozloží v jablčkach, je to výborná pochuťka k pečeným a údeným mäskám...šunke, proste, podľa uváženia..prajem dobrú chuť.. , pozor pri strúhaní čerstvého chrenu, veľmi šťípe na oči aj nos..