Chrenová polievka s údeným a vajcom

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 10. októbra 2014

Povedal som si dosť bolo sýtych jedál teraz uvarím niečo diétnejšie. Tak som si zašiel do blízkej dvornej udiarne priniesol som si klobásku a Zobraziť celý popisPovedal som si dosť bolo sýtych jedál teraz uvarím niečo diétnejšie. Tak som si zašiel do blízkej dvornej udiarne priniesol som si klobásku a kuracie krídla údené. A na neďalekej jelenej lúke som bol po chren ak ho potvory parohaté všetok nevyžrali na šťastie ešte ho bolo dosť. Pre vajcia som bol dolnom klube kuríne kde mali jej obyvateľky veľkú diskusiu. musel som im nasilu zobrať 6 vajec. Ak kohút zazeral ale po informovaní že ak neprestane pôde nedeľu do polievky tak stíchol.

6 - 8
porcií
15 minút minút
príprava

Suroviny

aspoň 30 cm údená
6 ks údené
6 srúčikov
6 ks uvarené na tvrdo
50 g
3 PL
5 PL strúhaný
1 ks
1 l
1-2 PL
1 KL
1 ks




Postup

  1. 1

    Údenú klobásku a údené krídla z kuraťa dáme variť do vody s jednou cibuľou, 2 strúčikmi cesnaku a mletím čiernym korením. po piatich minútach varenia klobásku vytiahneme a krídla varíme do mäkka. Uvarené krídla vytiahneme a pridáme ku klobáske a vývar odložíme. Použijeme na polievku. Krídla oberieme od kostí a klobásku nakrájame. Na zaver to pôjde do polievky.

    Chrenová polievka s údeným a vajcom - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme roztopiť maslo ak je už horúce pridáme do neho 4 strúčiky lisovaného cesnaku a miešame, ak už vonia pridáme tam hladkú múku a urobíme hnedú zásmažku. Do zásmažky prilievame vývar z údeného v malých dávkach a stále miešame nech nám s nej neurobia guľky. Ak je už zásmažka zaliata vývar nalejeme do pol hrnca pridáme chren a rozvaríme pozor nesolíme to až na záver vývar je dosť slaný od údeného. Zatiaľ si uvaríme vajcia na tvrdo jedno pre každého stravníka.Ak nám polievka už vrie pridáme strúhaný zemiak a ďalej varíme. Po chvíľke varenia vlejeme do hrnca cmar a znovu rozvaríme. Od bodu varenia varíme asi 15 minút ochutnáme dáme cukor podľa chutí pripadne osolíme kyslé by to malo byť dosť od cmaru.

    Chrenová polievka s údeným a vajcom - obrázok 2
  3. 3

    Povaríme chvíľu dáme nakrájanú petržlenovú vňať ( kto chce) a pripravene údené mäso s klobásou premiešame a odstavíme zo sporáka.Dobrú chuť prajem. Aby som nezabudol tu je aj dvorná udiareň ktorú Rexina strážila celu noc no radšej by bola dnu a koštovala či je údené už vychladnuté. Hoci má rada zeleninu ale zmena je zmena.

    Chrenová polievka s údeným a vajcom - obrázok 3

Diskusia k receptu

frezia68
Jáááj a vraj to nie je sýte jedlo?Veď mne by taká fajnotka vystačila na obed.Dobre si navaril,aj vtipná rozprava s kohútom sa mi páči,aj udiareň,aj recept,tak pekný deň!
waocipa
ta to diétna dobrota -udiareň sa mi páči ako cely recepis
evanaaa
A ja čítam, že - s údeným vajcom :). Rada by som ju ochutnala, len či by sa mi ju chcelo variť? Ale iste dobrý výsledok.
mijaita
@evanaaa nekolikrat jsem se k receptu vratila nez mi doslo, ze musi byt moc dobrá. Necetla jsem dobre a myslela si, ze kridla jsou neuzena. Polevku urcite zkusim, krenova omacka je take vynikajici.
smejkad
tiez som otvorila, ze ako sa robi udene vajce :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia