Chrbát z daniela s bryndzovými zemiakmi

Martin Beňo, Milan Maršalka a Zuzana Majerčíková
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 12. mája 2013
Chrbát z daniela s bryndzovými zemiakmi
Foto: Ľuboš Pilc
50-80
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg bez kosti
1 kg
250 g
50 g
50 g
30 g
100 ml
1 PL
1/2 ks
200 ml
štipka
20 g
10 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke. Olivový olej vyšľaháme s citrónovou šťavou, soľou, posekanou pažítkou, bielym korením a medom. Do zmesi primiešame majonézu. Pažítkovú omáčku podávame studenú.

  2. 2

    Zemiaky scedíme a necháme vychladnúť. Potom ich prerežeme na polovice a vyberieme stredy. Pridáme k nim opraženú slaninu s cibuľou a bryndzu. Zmesou naplníme zemiaky a dáme ich zapiecť do rúry na 15 minút na 200 °C.

  3. 3

    Na rozpálenej panvici opečieme osolený a okorenený danielí chrbát. Potom ho dáme piecť do rúry približne na 15 minút.

Diskusia k receptu

nonna
Ukladám do KK! Len by som spravila s malými korekciami, a to olej rastliňák a majolenku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia