Chow Mein
Foto: camembert

Čínské smažené cestoviny sú obľúbené na celom sveta. No a ja som si ich obľúbil tiež.

1
porcia
20 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Cestoviny:
2 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Cestoviny si pripravíme deň dopredu a necháme ich vyschnúť. Vďaka tomu budú pevnejšie. Ja k ich výrobe používam strojček na cestoviny Imperia.

  2. 2

    Mäso nakrájame na tenké pásiky. Pridáme k nemu polievkovú lyžicu čili pasty, lyžicu sójovej omáčky a lyžicu kukuričného škrobu. Necháme odstáť v chladničke pár hodín.

  3. 3

    Rozpálime si wok na ohni. Pridáme olej (ja používam arašidový). Do oleja nasypeme namarinované mäso a sprudka ho opražíme. Vzápätí pridáme cesnak nakrájaný na tenké plátky, jarnú cibuľku nakrájanú na 1 až 2 centimetre dlhé kúsky a červenú papriku. Zelenina sa potrebuje len ohriať nemusíme ju variť. V tejto chvíli by sme už mali mať uvarené cestoviny tak ich nasypeme do woku a dobre premiešame.

Diskusia k receptu

afataga
vyborne si uvaril, ja radsej pouzivam zemiakovy skrob
safran
neviem síce, na koľko g mäsa je tento recept na 1 porciu (mne sa množstvá surovín nezobrazujú), ale podivila ma už lyžica čili pasty, svoju by som sotva rozdýchala, sójovka ako tak, ale celá lyžica škrobu? neverííím...
ešte aj cestoviny (tam sa mi množstvá zobrazujú) sa mi zdajú na 2 porcie, ale možno si gastronomický golem :-)
eviana
Super si navaril, veľmi sa mi páči Tvoj recept, milujem čínsku kuchyňu a lyžicu chilli pasty predýcham hocikedy :) Tlieskam :)
babidka
Naozaj dobry recept a urobeny tak , ako sa ma robit :-) Az ked som navstivila prvykrat Hongkong - tak som zistila , ze rezance sa v Cine jedia castejsie ako cokolvek ine , dokonca snad castejsie ako ryza:-) Toto jedlo je vyborne , niektore cinske gazdinky tie rezance pripekaju do chrumkava a take mam aj ja najradsej .Inak - Cinania bezne robievaju rezance bez vajicka , iba z muky a vody .
havino
aj u nás sú pravidelne podobné, ako si ty navaril, máme ich radi, sa máš, že si tieto cestoviny vieš doma pripraviť, musím pozrieť aký to máš strojček na cestoviny, mám aj ja, pomáha mi vygúľať cesto na rezance, krájam ale už ručne, rezance som nekúpila už hádam aj druhý rok, mám síce nástavec na špagety pri elektrickom mlynčeku na mäso, skúšala som zo semoliny, ale nie je to chuťou, ako tie čínske a preto práve v týždni ideme na nákup máme v MT známeho číňana a kupujem u neho naraz 10 balíkov čínskych rezancov, 20 kg jasminovej ryže a ostatné,
janger
Spravil si mi chut :-). Robievam podobne, tiez vo woku. Obed (vecera) - v momente hotove jedlo. Da sa s mnohymi obmenami. Cestovinu ale takmer vzdy kupujem.
sovka62
Riadne sa mi slinky zbiehajú, tak ukladám a už sa na ne teším.
tinca
krásny rcp často si tieto cestoviny pripravujem aj s kuracím mäsom, ale mám ich rada aj na sladko napr. s tvarohom. Ja si ich síce kupujem v Lidli, ale aj tie sú výborné. Mne sa pre samú neoplatí ich robiť doma. I keď domáce je domáce.Chválim aj krásne foto:)
paploska
@camembert ďakujem za recept :-) dala som tam 3 PL chilli :-) a dnes sa mi nechcelo robiť rezance, takže boli ryžové, ale fakt výborné. Mať tak namarinované mäso (čo ja nestíham :-) ), tak to mám za 20 min. hotové.


kukulienka71
@camembert , dnes sme mali poriadne pálivú večeru :-) výborný recept, dcéra má veľmi rada toto jedlo, mne to bolo strašne pálivé, tak ja len poskromne :-) Dala som kuracie mäso a robila som aj cestoviny. Z jedného vajca a 10 dkg múky vyšla táto dávka na obrázku, u nás pre 2 osoby. Kedy ich oprážaš? Mäso som nechcela už zbytočne vysušovať, tak som ich moc nepražila, ale asi ani zvlášť sa nerobia, všetko v jednej panvici, predpokladám. Ďakujem za recept .

camembert
@kukulienka71 no ony sa tie cestoviny naozaj smažia len ak pripravujete chow mein v tzv. Hong Kongskom štýle. Tam sa tie cestoviny smažia osobitne ponorené v oleji následne, keď sú už pevné a chrumkavé, sa naložia na tanier a polejú pripravenou zmesou. Napr.:








SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia