Raňajky


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty raňajky:

«1 2 3 ...129 »
Špenátový koláč Špenátový koláč Vaše

Tento koláč som urobila podľa zásob v chladničke, aj pre svoju dcéru, aj môjho priateľa a vlastne aj pre mňa.

Cesnakovo-tvarohová nátierka Cesnakovo-tvarohová nátierka Vaše

Zdravšia verzia bez majonézy, chuť ale znamenitá!

Velikonoční omeleta na Zelený čtvrtek (fotorecept) Velikonoční omeleta na Zelený čtvrtek (fotorecept) Vaše

Protože trochu dodržujeme tradice ,tak jsem udělal omeletu ale opět tak jak mám ve zvyku zpracovat vše co v lednici zůstane .Poprvé jsem jedl kombinaci brambor a těstovin v Maďarsku a to se mně hodilo .Měl jsem pár vařených brambor ,trochu těstovin a špenát a vzniklo toto.

Zapekaná pohánka s ovocím Zapekaná pohánka s ovocím Vaše

Mala som veľa ovocia a namočenú pohánku. Recepty s ňou, ktoré som našla, boli väčšinou naslano, tak som si vymyslela tento vlastný. Ja som robila bez pridaného cukru, ale samozrejme závisí na vás, ak máte radi sladšie.

Americké lievance (vegan) Americké lievance (vegan) Vaše

Jednoduché lievance, ktoré sa výborne hodia s agáve alebo javorovým sirupom, zasýtia a sú výborné raňajky, desiata, albo kľudne aj večera. :)

Avokádovo-tuniaková nátierka (fotorecept) Avokádovo-tuniaková nátierka (fotorecept) Vaše

Túto nátierku robievam na zelený štvrtok, je zelená od avokáda a byliniek, recept som pred rokmi našla v nejakom francúzskom časopise o varení

Veľkonočný mazanec (fotorecept) Veľkonočný mazanec (fotorecept) Vaše

U nás na Veľkú noc nesmie chýbať na sviatočnom stole Veľkonočný mazanec, recept bol vysielaný na televíznej stanici ČT 1, vyskúšala som, je výborný, preto ho pridávam pre záujemcov.

Bábovka z mikrovlnky Bábovka z mikrovlnky Vaše

Jednoduchý a rýchly spôsob prípravy. Už roky robím bábovku len v MVR.

Oškvarkovo-orechový kvet (fotorecept) Oškvarkovo-orechový kvet (fotorecept) Vaše

Mala som chuť na niečo zvláštne.V Španielsku-Katalánsku je zvyk robiť oškvarkovú placku na sladko (Coca de llardóns),je to lístkové cesto prevaľkané s pomletými oškvarkami a vrch sa posype dostatočne cukrom a piniovými orieškami.Robila som ju minulý týždeň,zostalo mi trochu škvariek,tak som si skombinovala podľa mojích chutí-niečo sladko-slané.Keby mal niekto záujem,pridám Katalánsku verziu. Postupom tohto kvetu ma inšpirovala @egreska.

Pôstna kaša našich predkov Pôstna kaša našich predkov Vaše

Ja viem, že si všetci chcú užiť dobré sviatočné jedlo..ale viac si ho môžeme užiť po pôste :) Toto je trochu upravená "staroslovanská kaša".

Pohánka s makom a jabĺčkom Pohánka s makom a jabĺčkom Vaše

Túto mňamku v podobe pohánky s makom a jabĺčkom si robím na raňajky. Raňajky plné bielkovín, vlákniny a vitamínov... Super štart do nového rána. Príprava je veľmi jednoduchá a verím, že Vám to bude chutiť tak isto ako mne :)

Brokolicová nátierka Brokolicová nátierka Vaše

Zelený štvrtok sme začali touto chutnou teplou nátierkou.

Rýchle smotanové pagáčiky s tekvicovými semienkami (fotorecept) Rýchle smotanové pagáčiky s tekvicovými semienkami (fotorecept) Vaše

Tieto pagáčiky sú jednoduché a rýchlo hotové, cesto sa neprekladá, vdaka smotane krásne držia tvar, sú obohatené tekvicovými semienkami, možno sa v poslednej chvíli hodia niekomu na Veľkú noc, sú prudko jedlé.

Sladké jarné chlebíčky Sladké jarné chlebíčky Vaše

Komerčný recept

Pečiatkové keksy Pečiatkové keksy Vaše

Pridávam recept na keksíky na ktorých pekne vidno pečiatky. Je to tento recept (http://angiebakes.com/2015/01/09/medovo-skoricove-peciatkove-keksiky/) len múka je špaldová celozrnná polohrubá.

Recept bez obrázku Raw banánové smoothie Vaše

Celý recept však musíme začať pripravovať najmenej 6-8 hodín pred konzumáciou. Mak zalejeme teplou vodou a necháme postáť na cca 8 hodín, počas toho ho sem-tam môžeme premiešať. Pokiaľ sme to nechali postáť počas noci, miešať to samozrejme vôbec nie je potrebné. :)

Švédske slimáky so šafranom (fotorecept) Švédske slimáky so šafranom (fotorecept) Vaše

Vybrala som zo svojho archívu, kedysi dávno som našla tento úžasný recept v jednom časopise a opísala som ho.Toto švédske kysnuté sladké pečivo sa vyznačuje množstvom masla, výborným voňavým maslovým vanilkovo - škoricovým krémom a šafránom, pritom je ľahučké ako pierko a nadýchané, určite je vhodné aj na Veľkonočné sviatky, preto pridávam tento recept v predstihu pre záujemcov o sladké dobroty na sviatočné dni.

Študentský hummus Študentský hummus Vaše

Ako dôkaz, že aj bez indického chleba a tahini pasty vie byť hummus lahodný :)

Domáce žemle Domáce žemle Vaše

Domáce žemle vhodné na prípravu burgerov alebo len tak ako raňajkové pečivo, či ako snack. Skúšala som dať namiesto pšeničnej celozrnnej aj špaldovú a boli skvelé! Ja väčšinu robím z polovičnej dávky, z ktorej mi vyjdú 4 žemle, veľké tak akurát. Žemličky sú najchutnejšie v prvý deň, teda v deň pečenia, prípadne aj na druhý deň, na tretí sú však už o čosi tvrdšie. Predsa len je najlepšie spraviť si čerstvé, kto má dostatok času alebo chuti. Prajem vám dobrú chuť. :) www.dontbefakebakesomecake.sk

«1 2 3 ...129 »
Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže Najkrajšia veľkonočná kraslica 2015
Pozrite si 20 kraslíc, ktoré sa v našej tohtoročnej veľkonočnej súťaži najviac páčili užívateľom stránky Pravda.sk.

SÚŤAŽ: S farbami vás pečenie bude baviť + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Koláče a zákusky by nemali len dobre chutiť, ale aj lákavo vyzerať. Dr.Oetker teraz prináša novinku, ktorá poteší všetky milovníčky pečenia a zdobenia.

TOP 10 - Najlepšie nápady mesiaca marec 2015
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec 2015.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2015
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2015
12345
6789101112
131415161718 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist