Predjedlá


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty predjedlá:

«2 3 4 ...110 »
Plnená paprika Plnená paprika Vaše

Pohánka je nesmierne zdravá potravina a ak ste ju ešte nevyskúšali, určite sa na to dajte! Spočiatku som jej chuť objavovala najmä vo variáciách pohánkovej kaše a rôznych koláčov, ale postupne som ju začala robiť aj slanú. Tento recept som nazvala "Plnená paprika," aj napriek tomu, že s tradičnou plnenou paprikou nemá nič spoločné. Za kvalitu fotografie sa ospravedlňujem, som momentálne bez fotoaparátu, takže fotka je fotená iba mobilom.

Prosciutto, mozzarella a grilovaná broskyňa Prosciutto, mozzarella a grilovaná broskyňa Vaše

Nie kazdy ma rad kombinaciu masa a ovocia, ale ja to milujem. Dokonca aj moj manzel, (je dost konzervativny, co sa tyka chuti a roznych netradicnych kombinacii surovin), pochvalil salat a pochutil si na tejto novinke v nasom jedalnicku. Zeleny mix salatu , prosciutto, mozzarella a grilovana broskyna. Broskyne pouzijte stredne zrele. Jednoducha zalievka z olivoveho oleja, medu a balzamikoveho octu. Naozaj velmi jednoduche. Cele je to o tom, ze jednotlive suroviny su dobre nakombinovane

Baklažánová nátierka s pečenou paprikou (fotorecept) Baklažánová nátierka s pečenou paprikou (fotorecept) Vaše

Lahodná chuťovka vhodná k varenému vínku, či v ľahšej obmene k horúcemu lipovému čajíku. Na priateľských posedeniach je ju možné podávať ako „jednohubky“, alebo na ocesnakovaných hriankach. Je to už naozaj dávno, keď sme si svoje „tajné“ rcp vymieňali s Jurajom Kerekesom, B.P. réžisérom TV KE, ale nikdy som nátierky nesterilizoval podľa jeho odporúčaní, lebo sa rýchlo „stihli“ zjesť! Jej výhodou je, že sa dá pripraviť v rôznych variantoch; ja som ju obohatil o pečenú sladkú a štípľavú papriku.

Vaječné mini rolky (fotorecept) Vaječné mini rolky (fotorecept) Vaše

omelety robievam raz za čas, ale len tak obyčajne po našom, teraz som sa ale inšpirovala na webe kde je takýchto a podobných receptov a video ukážok od výmyslu sveta...

Nátierka z bielej fazule a pečenej papriky (fotorecept) Nátierka z bielej fazule a pečenej papriky (fotorecept) Vaše

Inšpirácia z blogu Lylli-cool, kedže som sa chystala robiť ajvar, tak som jednou cestou upiekla papriky aj na nátierku, nenáročná na suroviny, prekvapivá chuťou

Recept bez obrázku Cícerové noky Vaše

Kedže milujem makové šúlance a skušala som ich robiť už aj zo zemiakov,tvarohu alebo tekvice, rozhodla som sa vyskúšat ich aj z ciceru. Keď môže byť koláč z fazule alebo brownies z avokáda, prečo by nemohli byť šúlance/noky z cíceru :)

Vajcia v košieľke (fotorecept) Vajcia v košieľke (fotorecept) Vaše

Ďalšia vaječno-syrová inšpirácia, vhodná ako raňajky, teplé predjedlo, vložka do polievky, alebo prívarku, či samostatná večera.

Nátierka z údeného divého lososa Nátierka z údeného divého lososa Vaše

Táto nátierka vznikla veľmi spontánne. Pôvodne som chcela robiť lososový tatarák, ale keďže ten mávame častejšie, tak som si vymyslela túto nátierku. Nič prevratné, ale predsa len trochu zmena. Nepridávala som veľa iných surovín. Cchcela som aby chuť údeného lososa bola dominantná.

Omeleta s voňavou náplňou (fotorecept) Omeleta s voňavou náplňou (fotorecept) Vaše

Že sa pri vajíčkovej omelete už nedá nič nové vymyslieť? Tak to by som sa teda na to pozrel! Keď trošku pouvažujem, potrebujem zodpovedať na 3 otázky. Po 1.) čo doma „zavadzia, či prekáža“? Po ½ červenej cibule a kápie, otvorený mrazený hrášok, plátky slaniny a jadrovníky; ostatné, čo v dobrej domácnosti, nikdy nechýba. Po 2.) komu bude prestretá, či koho ňou chcem „ohúriť, či očariť“? Predsa svoju nadriadenú ½! No a po 3.) čo od toho, či za to, očakávam, či dostanem? Obdiv a „Ty můj kvítku …"!

Šalát s prosciuttom Šalát s prosciuttom Vaše

Túto "rýchlovku" si môžete pripraviť kedykoľvek máte chuť na niečo dobré, zdravé a rýchle. Mám ho rada, pretože krásne vonia bylinkami. Tento šalát môžete použiť aj ako malé predjedlo na stredomorský štýl

Mafiny s oštiepkom a zeleninovou prílohou (fotorecept) Mafiny s oštiepkom a zeleninovou prílohou (fotorecept) Vaše

Som prekvapený sám zo seba, ako ľahko a hlavne rýchlo som si zvykol na zeleninové prílohy. Klasika, zemiaky, cestoviny, knedle, ryža, sa občas objaví aj na našom stole, ale rozhodne pečená či dusená zelenina v rôznorodej kombinácii, je vítanou, chutnou, no hlavne zdravou zmenou v našom jedálničku. Dnes Vám, v úlohe prílohy k hovädzím mafinám so strúhaným údeným oštiepkom a syrom, predstavím ružičkový kel, špargľu, kápiu, cuketu a šampiňóny hnedé. Pochutnali sme si a sme, zdraví, štíhli a krásni!

Vajcia v zemiakovom župane (fotorecept) Vajcia v zemiakovom župane (fotorecept) Vaše

Viete otom, ze v Nemecku Luneburger Heide je prvy ,, Zemiakovy hotel ,,? Vznikol zartikom ato: Jeho majitelka ponukla sedliakom z okolia rekreaciu na svojom statku s tym, ze sa jej odvdacia naturaliam. Ocakavala, ze takto ziska seno pre svoje kone, ale sedliaci zaplatili zemiakmi.V tej chvili sa zrodil napad na otvorenie zemiakoveho hotela.Statok s jazdeckou stajnou prebudovali na ,, zemiakovy hotel,,. Kazda izba dostala meno podla niektorej odrody zemiakov. Podavaju sa len zemiakove

Mrkvový pizza koláč (fotorecept) Mrkvový pizza koláč (fotorecept) Vaše

V miske si dobre vymiešame tvaroh a smotanu, pridáme soľ, korenie a vajíčka. Mrkvu očistíme a nasekáme na jemno (ak nemáte nejaký "kuchynský sekací robot" mrkvu môžte nastrúhať, ale nasekaná nepustí toľko šťavy). Cibuľku očistíme a nakrájame na kolieska. Zeleninku zapracujeme do tvarohovo-smotanovej zmesi, nakoniec pridáme aj šunku nakrájanú na štvorčeky a opatrne premiešame.

Šalát s mozzarellou, prosciuttom a so žltým melónom Šalát s mozzarellou, prosciuttom a so žltým melónom

Kombinácia piva s jedlom poskytuje tisíce možností. Ich správnym výberom si môžete dopriať nové gastronomické zážitky a chuťové potešenie.

Pikantná šošovica so zemiakmi (fotorecept) Pikantná šošovica so zemiakmi (fotorecept) Vaše

Tento recept je taký chutný a zdravý jesenný "eintopf", môže byť ako samostatné hlavné jedlo alebo príloha či v malom množstve ako teplé predjedlo. Recept pridávam pre milovníkov strukovín na pikantný spôsob.

Dusené kráľovské trúby (fotorecept) Dusené kráľovské trúby (fotorecept) Vaše

V obchode som „zakopol“ o mne neznámy druh húb, ktorý ma zaujal svojim tvarom. Predávali ho pod názvom „King Trumpet Mushroom“. V preklade „Kráľovské trúby“. Keď to môže jesť kráľ, tak to nemôže byť zlé. Keď to môže jesť kráľ, tak to môžeme jesť aj my. Čo môžeme! Musíme! Svoju vznešenú krajšiu ½ od prvej chvíle, čo som jej začal „kurizovať“ nazývam vznešenou kráľovnou a mňa oddávna prezývali „Kráľ guľášov, perkeltov a paprikášov“. Uznajte, že tieto huby, asi druh hlív, musel ozdobiť aj náš stôl!

Galettes (fotorecept) Galettes (fotorecept) Vaše

Galetky sú vlastne slané palacinky z pohánkovej múky, pochádzajúce z Bretónska. Veľmi ľahko si ich môžete pripraviť aj doma a naplniť podľa ľubovôle.

Zelenina gratinovaná v omáčke Mornay Zelenina gratinovaná v omáčke Mornay Vaše

Pestré a sýte jedlo pre milovníkov zeleniny, kombinácií znesie nespočetne...

Španielske tapas s kozím syrom (fotorecept) Španielske tapas s kozím syrom (fotorecept) Vaše

Tapas je malé slané pohostenie, ktoré sa podáva najčastejšie k vínu alebo len tak ako niečo malé na zahryznutie či ako predkrm, tento recept pochádza zo Španielskej kuchárskej knihy o tapas z Madridu, je to tapas s kozím syrom, cibuľou a cesnakom, ktorý som podávala ako teplé predjedlo.

«2 3 4 ...110 »
Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Rajo ochutené tvarohy - vhodné na každú situáciu! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Čo je v dnešnej dobe na nezaplatenie? Napríklad spojenie príjemného s užitočným, keď jeden produkt dokáže naplniť viaceré potreby!

Rebríček TOP 20 nápadov mesiaca október 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci október.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca október 2014 - OPRAVA
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci október.

Súťaž na november o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Aj v mesiaci november hľadáme najlepší recept. Vyhlasujeme súťaž o a najobľúbenejší recept v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).


Denný súhrn receptov Novinka!

« Október
November 2014
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 29 30

Magazín

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist