Predjedlá


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty predjedlá:

«2 3 4 ...110 »
Galettes (fotorecept) Galettes (fotorecept) Vaše

Galetky sú vlastne slané palacinky z pohánkovej múky, pochádzajúce z Bretónska. Veľmi ľahko si ich môžete pripraviť aj doma a naplniť podľa ľubovôle.

Zelenina gratinovaná v omáčke Mornay Zelenina gratinovaná v omáčke Mornay Vaše

Pestré a sýte jedlo pre milovníkov zeleniny, kombinácií znesie nespočetne...

Španielske tapas s kozím syrom (fotorecept) Španielske tapas s kozím syrom (fotorecept) Vaše

Tapas je malé slané pohostenie, ktoré sa podáva najčastejšie k vínu alebo len tak ako niečo malé na zahryznutie či ako predkrm, tento recept pochádza zo Španielskej kuchárskej knihy o tapas z Madridu, je to tapas s kozím syrom, cibuľou a cesnakom, ktorý som podávala ako teplé predjedlo.

Gratinovaná cibuľa s mäsovo-pekanovou plnkou Gratinovaná cibuľa s mäsovo-pekanovou plnkou

Keď orechy, tak určite vlašské a lieskové, v spojení so sladkou kuchyňou... možností je však omnoho viac. Inšpirujme sa prírodou tak, ako to kedysi robievala aj prvá česká svätica – patrónka babičiek a vinárov.

Plnené pečené portobello (fotorecept) Plnené pečené portobello (fotorecept) Vaše

Kúpila som portobello, naplnila som tým, čo máme radi a upiekla, inšpirovala som sa francúzskou kuchyňou.

Lahodná smržová praženica s medvedím cesnakom Lahodná smržová praženica s medvedím cesnakom Vaše

Uznávam, nie je čas na smrže, ale ja som ich kúpil zároveň s medvedím cesnakom, pri mojej marcovej „špacírke“ po košickom trhu! Predpoklad nádherných vôní a chutí bol rozhodujúcim momentom pre „zoznámenie“ mojich vnúčeniec aj s touto pre nich gastronomickou novotou! Šalotku, toľkú ako moja päsť, som doniesol z Des Moines, všetko ostatné som „vykutral“ v kuchyni mojej dcérky. Blažilo ma aj vedomie, že tak, ako ja mojim i Lilly a Samko raz budú variť pre svoje vnúčence a budú spomínať na pradedka!

Zapekaná plnená cuketa Zapekaná plnená cuketa Vaše

Cuketu pozdĺžne prekrojíme, vydlabeme vnútro (to si odložíme), uložíme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.

Cviklové pyré s opečenou mozzarellou v slaninke (fotorecept) Cviklové pyré s opečenou mozzarellou v slaninke (fotorecept) Vaše

Kolegyňa mi priniesla 10 litrové vedro cvikli, tak sa zaváralo a z nezavarených končekov som vyskúšala spraviť farebnú prílohu...

Hašé z hovädziny so syrom (fotorecept) Hašé z hovädziny so syrom (fotorecept) Vaše

Hašé som nejedla, ani nepamätám. Dnes som si ho pripomenula pri spotrebovaní vareného mäsa z polievky. Ocenia ho najmä tí, ktorí ešte alebo už nemajú veľa zubov:-))

Pestrý šošovicový šalát Pestrý šošovicový šalát Vaše

Tento salat ma roznorode vyuzitie. Da sa podavat vlazny aj studeny, ako predjedlo, ale aj ako priloha. Vo Svajciarsku je velmi oblubeny a povodny recept, ktory som malo pozmenila pochadza od mojej kamaratky Esther.

Lahodná paštéta z králičej pečene (fotorecept) Lahodná paštéta z králičej pečene (fotorecept) Vaše

Môj priateľ zabíjal teraz viac králikov a poprosil ma o chutnú paštétu z pečene.Pripravila som vynikajúcu paštétu z králičej pečene, ktorá je veľmi jemná a lahodná, vyžadovala výraznejšie paštétové korenie na divinu a na zjemnenie chuti a ľahkú roztierateľnosť som pridala sladkú smotanu a maslo, je to veľká lahôdka.

Pečený romain šalát s lososom a krevetami (fotorecept) Pečený romain šalát s lososom a krevetami (fotorecept) Vaše

… tak a pokračujeme, odvážne a „friško“ v dôkladnej príprave tela pre menšie číslo šiat! Mne síce postačuje zásada, ktorú dodržujem už 24. rok, nič nejesť po 17. hod. ale moje nádhernejšie JA to „vyšperkovalo“. Okrem porcií pre „fotomodelky, manekýnky a herečky“, som musel pozmeniť aj štruktúru jedálnička a klasické prílohy vymeniť za zeleninové. Tak „vznikla“ aj táto nevšedná kombinácia. Zvykol som si, dokonca mi chutí, ale „kilečká sa zapreli dôkladne nôžkami“ a „dole sa im akosi nechce“!

Vyprážané syrové guľky bez obaľovania (fotorecept) Vyprážané syrové guľky bez obaľovania (fotorecept) Vaše

Máme radi rýchle a chutné syrové večere, základom mi bol môj vlastný recept Vyprážaný syr bez obaľovania zo dňa 9. februára 2012, ktorý som vylepšila dalšími prísadami a vytvarovala som syrové guľky, ktoré som vypražila v oleji.

Vegetariánske cestoviny Vegetariánske cestoviny Vaše

Na večeru mi niečo zachutilo a tak sa začalo variť :)

Pizza Italia Pizza Italia Vaše

domáca Italia pizza :-)

Chlebová pochúťka (fotorecept) Chlebová pochúťka (fotorecept) Vaše

Rychle, jednoduche, chutne. Recept pripraveny neskoro v noci, fotilo sa mi velmi zle.

Viedenský Tafelspitz z teľacej kvetovej špičky a teľacích špikových kostí (fotorecept) Viedenský Tafelspitz z teľacej kvetovej špičky a teľacích špikových kostí (fotorecept) Vaše

Tafelspitz je typické tradičné viedenské jedlo, pôvodne sa varilo na cisárskom dvore, podávalo sa na obed u cisára Franza Jozefa I.-ho, ktorý však obedoval rýchlo a jeho úradníci museli vstať, ked dojedol, obed sa pre nich skončil, aj ked nedojedli, potom sa ponáhľali najesť do hostincov, kde sa im už ušlo miesto len na rohu stola - odtiaľ ten názov. Pripravuje sa silný vývar zásadne z teľacej kvetovej špičky a špikových kostí so zeleninou a z mäsa potom aj hlavný chod, ktorý sa podáva rôzne.

«2 3 4 ...110 »
Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Gurmánsky zážitok nielen pre milovníkov kávy + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Obľúbený rad Premium pudingov od Dr.Oetker sa rozširuje o špecialitu s obsahom prvotriedneho kávového extraktu.

Rebríček TOP nápadov mesiaca september 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci september.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca september 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci september.


Denný súhrn receptov Novinka!

« September
Október 2014
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist