Predjedlá


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty predjedlá:

«2 3 4 ...111 »
Trojlistová zeleninová príloha k pečenej treske (fotorecept) Trojlistová zeleninová príloha k pečenej treske (fotorecept) Vaše

Uvedomujem si, že týmto rcp u mnohých vyznávačov kombinácií slovenských tradičných príloh „padnem pod *****“, ale roky nezastavíš, vek neoklameš! Aj ja som „hlboko klesol“, ale dlhodobé problémy s mojim žalúdkom ma primäli, aby som mu venoval viac starostlivosti! Napodiv, bez „znásilňovania“ som si zvykol na zeleninové prílohy aj k rezňom, kuriatkám, či hovädzine. Tentoraz som ju rýchlo, veľmi jednoducho pripravil aj k rybe. Pochutnali sme si a urobili niečo aj pre naše zdravie i „štíhlu líniu!

Jesenná tekvicová polieva Jesenná tekvicová polieva Vaše

Táto polievka je proste výborna a ohreje Vás v chlandom jesennom počasí.

Domáca Pali paštéta (fotorecept) Domáca Pali paštéta (fotorecept) Vaše

recept mám od kolegu, dávno som sa na neho chystal, až konečne prišiel deň D :-)

Restovaná králičia alebo zajačia pečeň (fotorecept) Restovaná králičia alebo zajačia pečeň (fotorecept) Vaše

Pri králičine ešte ostanem. Doslova som si musel od „dodávateľa“ vypýtať aj pečeň! Domáci, aj farmári, ku nej úctu nemajú, ale my ju ľúbime a „ľigame jak kačka nokerdľe“! Prvenstvo však patrí mojej dcérke Angelike, ktorá v rokoch hojnosti, vyhlásila na králičiu pečeň osobné moratórium. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Surovín skromnejšie, mne by pasovali ešte aj 2 PL husacej (alebo „aspoň“ kačacej) masti, ale žiaľ .…, ale zato výsledná chuť vynahradí všetko a je úžasným pôžitkom labužníka!

Bulharský feferónový šalát - Салата от люти чушлета (fotorecept) Bulharský feferónový šalát - Салата от люти чушлета (fotorecept) Vaše

Tento recept pochádza od Bulharskej babičky, Bulharskej blogerky. Nie je to nič pre tých čo nemajú radi štipľavé, ale je to vraj vynikajúca pochúťka podľa opisu môjho chlapa "nič lepšie som nejedol". /chlap nie je nadávka - je to pomenovanie milovaného manžela :-)/

Karfiol so sezamovou omáčkou (fotorecept) Karfiol so sezamovou omáčkou (fotorecept) Vaše

Veľmi zaujímavá inšpirácia z arabskej kuchyne na ľahký obed alebo večeru. Keď nepočítam upečenie pita chleba, hotový je raz-dva.

Vínové kolieska (fotorecept) Vínové kolieska (fotorecept) Vaše

Na tento recept som si spomenul ako mi ostala ochutená strúhanka z kuraťa. Tak som urobil dnes vínové kolieska. Keď si spomeniem ako ich dcéra v 14 tích robievala a míňala mi smetol, granko a práškový cukor išiel som niečo piecť a zásoby fuč. Na otázku nevieš kde to zmizlo mi odpovedala to vieš ženy potrebujeme sladké. Hlavné je to jednoduchý recept.

Zeleninová ryža na kokosovom oleji Zeleninová ryža na kokosovom oleji Vaše

Dnes bola chuť na ľahký a zdravý obed, keď už sa pomaly blížia tie chladné zimné dni, treba sa ešte trošku zásobiť vitamínmi navyše. Toto jedlo je chutné, dodá energiu a nezaťaží organizmus zdĺhavým trávením, obsahuje aj kari korenie ktoré je istým štartérom metabolizmu vďaka jeho hlavnej zložke - kurkume.

Ludaskása-kaša z husacích drobov (fotorecept) Ludaskása-kaša z husacích drobov (fotorecept) Vaše

"Ludaskása" je starodávny recept od mojej babičky, pripravuje sa z ryže, koreňovej zeleniny a husacích drobov uvarených v polievke, pridáva sa zelený hrášok, huby alebo aj iné suroviny, kde ako sú doma zvyknutí, niekde má názov "Rucakása", čo znamená hydinovú kašu, kaša preto, lebo na zaliatie ryže sa používa až trojnásobok vývaru, ide o veľmi chutný druhý chod, ev. teplý medzichod pred hlavným jedlom, variant má naozaj veľa, môže sa líšiť dom od domu.

Zapečené dubáky na ruský spôsob Julienne (fotorecept) Zapečené dubáky na ruský spôsob Julienne (fotorecept) Vaše

Recept je z ruskej kuchyne, videla som ho na TV paprika, sú to huby opražené na masle s cibuľkou, zaliate maslovo - vínovo - smotanou omáčkou, posypané strúhaným syrom a zapečené,je to veľká lahôdka.

Kysnutý kapustník s čínskou kapustou (fotorecept) Kysnutý kapustník s čínskou kapustou (fotorecept) Vaše

Z čínskej kapusty som doposiaľ robila vždy len šalát ako prílohu. Teraz som špekulovala uvariť niečo sýtejšie. Receptov na kapustníky je tu neúrekom, ale aspoň tie, čo som videla, boli z vopred podusenej kapusty použitej ako plnka. Ja som tú čínsku dala do cesta čerstvú, iba mierne osolenú a okorenú. Koláč je mäkký a šťavnatý. Ako tip pridávam ešte recept na pikantnú tvarohovú nátierku.

Tip na raňajkový šalát Tip na raňajkový šalát Vaše

Práve ho raňajkujem, tak využijem čas a podelím sa s vami :) pre mňa je kombinácia čerstvých špenátových lístkov, jablka a orechov top!

Celoročný letný šalát s talianskou zálievkou (fotorecept) Celoročný letný šalát s talianskou zálievkou (fotorecept) Vaše

S istotou, bližiacou sa k presvedčeniu (či naopak) viem, že zo mňa nikdy vegetarián, ani vegan nebude! Nie žeby som bol „notoricky“ závislý na mäse, ale sem tam si „koštnúť“ na domácej klobáse, kuracinke, hovädzej nožine, či bravčovej krkovičke, má tiež svoje čaro! Vlastné zdravotné problémy prichádzajúce s „2. či 3. jarou“, ale aj snaha mojej životnej družky v „zrelom“ veku sa „vpasovať do bikín“, ma rýchlo ubezpečili, že aj zelenina podávaná s rezňom, klobásou, alebo rybou, chutí „lahodne“!

Krémová polievka Nameko Krémová polievka Nameko Vaše

Huba nameko plne nahradí chuťou kuriatko jedlé,tak pre tých,ktorí tuto hubu postrádajú je táto polievka.

Plnená paprika Plnená paprika Vaše

Pohánka je nesmierne zdravá potravina a ak ste ju ešte nevyskúšali, určite sa na to dajte! Spočiatku som jej chuť objavovala najmä vo variáciách pohánkovej kaše a rôznych koláčov, ale postupne som ju začala robiť aj slanú. Tento recept som nazvala "Plnená paprika," aj napriek tomu, že s tradičnou plnenou paprikou nemá nič spoločné. Za kvalitu fotografie sa ospravedlňujem, som momentálne bez fotoaparátu, takže fotka je fotená iba mobilom.

Prosciutto, mozzarella a grilovaná broskyňa Prosciutto, mozzarella a grilovaná broskyňa Vaše

Nie kazdy ma rad kombinaciu masa a ovocia, ale ja to milujem. Dokonca aj moj manzel, (je dost konzervativny, co sa tyka chuti a roznych netradicnych kombinacii surovin), pochvalil salat a pochutil si na tejto novinke v nasom jedalnicku. Zeleny mix salatu , prosciutto, mozzarella a grilovana broskyna. Broskyne pouzijte stredne zrele. Jednoducha zalievka z olivoveho oleja, medu a balzamikoveho octu. Naozaj velmi jednoduche. Cele je to o tom, ze jednotlive suroviny su dobre nakombinovane

Baklažánová nátierka s pečenou paprikou (fotorecept) Baklažánová nátierka s pečenou paprikou (fotorecept) Vaše

Lahodná chuťovka vhodná k varenému vínku, či v ľahšej obmene k horúcemu lipovému čajíku. Na priateľských posedeniach je ju možné podávať ako „jednohubky“, alebo na ocesnakovaných hriankach. Je to už naozaj dávno, keď sme si svoje „tajné“ rcp vymieňali s Jurajom Kerekesom, B.P. réžisérom TV KE, ale nikdy som nátierky nesterilizoval podľa jeho odporúčaní, lebo sa rýchlo „stihli“ zjesť! Jej výhodou je, že sa dá pripraviť v rôznych variantoch; ja som ju obohatil o pečenú sladkú a štípľavú papriku.

Vaječné mini rolky (fotorecept) Vaječné mini rolky (fotorecept) Vaše

omelety robievam raz za čas, ale len tak obyčajne po našom, teraz som sa ale inšpirovala na webe kde je takýchto a podobných receptov a video ukážok od výmyslu sveta...

Nátierka z bielej fazule a pečenej papriky (fotorecept) Nátierka z bielej fazule a pečenej papriky (fotorecept) Vaše

Inšpirácia z blogu Lylli-cool, kedže som sa chystala robiť ajvar, tak som jednou cestou upiekla papriky aj na nátierku, nenáročná na suroviny, prekvapivá chuťou

«2 3 4 ...111 »
Aktuálne súťaže

Rebríček TOP 15 nápadov mesiaca november 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci november.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca november 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci november.

SÚŤAŽ: Pravý punč zahreje po tele i na duši + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Chladné sychravé počasie nemusí určovať atmosféru zimných dní. Moc nahradiť nedostatok slnka má napríklad láska, ale aj originálne teplé drinky.


Denný súhrn receptov Novinka!

« November
December 2014
1234567
891011121314
15161718 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist