Predjedlá


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty predjedlá:

«2 3 4 ...113 »
Bravčová huspenina (fotorecept) Bravčová huspenina (fotorecept) Vaše

Akonáhle sa ochladí, dostanem signál, že musím pripraviť huspeninu.

Gnocchi s duseným ružičkovým kelom v paradajkovej omáčke (fotorecept) Gnocchi s duseným ružičkovým kelom v paradajkovej omáčke (fotorecept) Vaše

Klasická situácia, keď ostali po nedeli dve lyžice pučených zemiakov:-) Uvarila som k nim ešte dva väčšie zemiaky, aj tie popučila a zarobila cesto na domáce gnocchi. V omáčke našiel svoje uplatnenie ružičkový kel a pár dní otvorený rajčinový pretlak. Možno takto inšpirujem niekoho z vás.

Chřupáčky z kynutého lístkového těsta (fotorecept) Chřupáčky z kynutého lístkového těsta (fotorecept) Vaše

Chřupáčky jsou jako pírko – buclaté a lehoučké jako vata. Na povrchu chřupavé, vevnitř měkounké, příjemně slané.
Původní recept na stránkách Pekárnománie

Šalát z jablka, zeleru, syra a orechov na môj spôsob (fotorecept) Šalát z jablka, zeleru, syra a orechov na môj spôsob (fotorecept) Vaše

Máme radi kombinované šaláty zo zeleniny s ovocím, robím ho najčastejšie na sviatky, ale aj inokedy, dnes bol k vyprážaným bravčovým rezňom miesto klasického majonézového šalátu, je oveľa zdravší, je výborný aj k vyprážanej rybe, môže sa podávať aj samostatne, ide o osvedčenú kombináciu zelera, jablka, syra a orechov.

Lahôdková paprika (fotorecept) Lahôdková paprika (fotorecept) Vaše

Velmi jednoduche lahke predjedlo, alebo priloha. Taktiez vytvor mojho manzela.

Karamelizovaná cibuľka Karamelizovaná cibuľka Vaše

Jednoduche jedlo, vhodne ako predjedlo, alebo priloha. Varil moj manzel Franco.

Kuracia pečeň s drienkovicou a restovaným ananásom (fotorecept) Kuracia pečeň s drienkovicou a restovaným ananásom (fotorecept) Vaše

Labužníci, gurmáni a ostatní „pôžitkári“ mi určite dajú za pravdu, že vhodnou ovocnou prílohou je možné podstatne zvýšiť „šmrnc“ slasti chuťového efektu každého mäsa! Tentoraz som „opróboval“ kombináciu restovanej kuracej pečene a čerstvého ananásu na drienkovici. Aby som výsledný efekt „zdupľoval“, pridal som aj vanilkový cukor. Ak košický exprimátor a bývalý president Slovenska, počastoval drienkovicou významné osobnosti, návštevy i „hlavy pomazané“, tak sme si na nej isto „pošmakovali“ aj my!

Pečené chvosty homára s romain šalátom (fotorecept) Pečené chvosty homára s romain šalátom (fotorecept) Vaše

Na slávnostný obed som tentoraz pripravil jedlo finančne „náročnešie“. No veď ale peniaze si hen do nenávratna neponesie žiaden z nás a „krát“ za čas si to snáď môžete dovoliť aj Vy! Príprava chvosta morského raka (homára) „Lobster tail“ je veľmi rýchla a jednoduchá! Doslova niekoľko minútová. Príležitostnú gurmánsku lahôdku na oslavu vo dvojici si iste môžete objednať aj v reštaurácii so špecialitami, ale predsa doma, je doma a ešte získate skúsenosti aj s pečením tohoto zdravého „plodu mora“!

Kaki bruschetta Kaki bruschetta Vaše

Mála som doma kaki, ktoré surové veľmi neobľubujem, ale bolo mi ľúto ich len tak nechať, aby sa nakoniec vyhodili, tak som trochu googlila až som našla základ receptu + som niečo svoje pridala. Nedávala som tomu veľmi nádej, že výtvor bude chutný, ale čuduj sa svete bol.

Pečeňová nátierka (fotorecept) Pečeňová nátierka (fotorecept) Vaše

Postup prípravy nie je náročný.

Huspenina vylepšená mäsom Huspenina vylepšená mäsom Vaše

Už asi týždeň som mala chuť na huspeninu. V obchode som si kúpila huspeninový balíček. No ja som chcela mať dobrú huspeninu, tak som prikúpila u mäsiara kože a dva svinské chvosty. Takže je v nej aj mäso. Dnes som si ju dala na raňajky.

Jadrovníky s plátkami opečenej slaniny - nový variant (fotorecept) Jadrovníky s plátkami opečenej slaniny - nový variant (fotorecept) Vaše

… ak je niekto doma údenou prerastanou (alias „adidas“) slaninou „posadnutý“, tak je to určite moja lepšia, samozrejme, že aj krajšia ½! Nápad skombinovať ňou jadrovníky paprík „falošný baklažán“, vyšiel z jej múdrej hlavičky (maškrtného jazýčka). Ja, láskou k nej tokajúci, som ho milerád zrealizoval. Mám svoj vlastný, desaťročiami odskúšaný, rcp na údenú slaninu, ale tu sa musím spoľahnúť iba na chabú náhradu. Tunajší „odborníci“ sa priam zúfalo stránia a bránia našemu domácemu údeniu! Oprávne?

Slaný tekvicový koláčik (fotorecept) Slaný tekvicový koláčik (fotorecept) Vaše

Výborný! Skvelo ho využijete do svojho jesenného meníčka ako predjedlo...Mňam :)

Hovädzí steak s arugulla a radicchio šalátom (fotorecept) Hovädzí steak s arugulla a radicchio šalátom (fotorecept) Vaše

Neviem, ako Vy, ale ja s mojou, ruka v ruke, alias „jeden vedľa na druhom“, po „silnejšom“ jedle zatúžime po niečom ľahšom. Spravidla je to kombinácia grilovaného (restovaného) mäsa so zeleninovou prílohou. Tentoraz sme sa „unisono“ rozhodli pre hovädzie s teplým zeleným šalátom. Spomínam si na svoje „junácke“ roky, putovanie po slovenských horách a lesoch, kedy sme si s kamarátmi na turistických chodníčkoch pochutnávali aj na mladej púpave, ktorá rocolu, rocket i arugullu rovnocenne nahradili!

Mummy-dog Mummy-dog Vaše

...alebo "múmiový corn-dog." Tento skvelý nápad som našla na nete Pillsbury, no nevyskúšaj to! Totálne jednoduché, zlatunké, chutné a originálne malé múmie na zjedenie!

Zeleninový závin (bez mlieka) Zeleninový závin (bez mlieka) Vaše

Keď mal priateľ mliečnu diétu, rozhodla som sa upiecť slaný závin. Myslím, že ho budem robiť každý víkend. Vhodný na raňajky, večeru, cesty i návštevu

«2 3 4 ...113 »
Aktuálne súťaže

TOP 15 - Najlepšie nápady mesiaca december 2014
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci december.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca december 2014
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci december starého roku.

Súťaž na január o najlepší nápad, návod či fotopostup
Aj v tomto roku súťažíme o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady.

Súťaž na január o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Súťaž o najlepší recept pokračuje aj v tomto roku. Hľadáme najobľúbenejšie recepty v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).


Denný súhrn receptov Novinka!

« December
Január 2015
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 31

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist