Predjedlá


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty predjedlá:

«2 3 4 ...122 »
Slaná cuketová torta (fotorecept) Slaná cuketová torta (fotorecept) Vaše

Tento recept pochádza pôvodne z francúzskej kuchyne, po prvýkrát ho prezentovala Martha Stewart pred 10 rokmi, objavil sa aj v New York Times, recept prešiel netom na celom svete, každý si ho v niečom prispôsobil, je aj tak výborný a preto ho pridávam.

Kalifornský reliš Kalifornský reliš Vaše

Komerčný recept

Zapekaná ovsená kaša (fotorecept) Zapekaná ovsená kaša (fotorecept) Vaše

Poslednú dobu sa snažím zdravo stravovať,ale sladkého sa nedokážem zdať.Tak si spravím aspoň výborne sladké raňajky na rôzne spôsoby.Ovsené vločky, také rozmočene v mlieku alebo v inej podobne mi fakt nechutia :) tak sa snažím si ich zapiecť.Takže kto ma taký istý problém ako ja, skúste si spraviť tento receptík. A je už len na vás, či k kaši dáte ovocie, jogurt alebo oriesky :) Ja si robím viac dávok naraz, v chaldničke to vydrží aj 5 dni. Tento recept je na 1 -2 dávky, záleži aký hladoš ste ;)

Pečené zemiaky plné zeleninky Pečené zemiaky plné zeleninky Vaše

Ďalší extremne rýchly, ľahký recept plný zeleniny ktorého suroviny sú cenovo dostupné. Priznám sa, že zapekám, pečiem a kuchtím v rúre veľmi rád. V podstate tam sa to "rieši" samo :-)

Nakladaný Hermelín na kyslo Nakladaný Hermelín na kyslo Vaše

Receptov na nakladané syry je tu veľa, na internete som vžak dávnejšie objavil jeden výnimočný, ktorý sa predsa len od ostatných líši...nie je použitý klasický nálev pozostávajúci len z oleja s bylinkami či koreninami, ale ochutený olej so sladko-kyslou príchuťou, ktorú mu dodáva cukor, ocot a prípravok na konzervovanie zeleniny od nemenovanej firmy.

Šošovicovo-šampiňónový šalát Šošovicovo-šampiňónový šalát Vaše

Sosovicu uvarime domakka, asi 20-25 minut. Scedime a odlozime bokom do dalsieho pouzitia. Sampinony ocistime a nakrajame na hrubsie platky. V panvici zohrejeme maslo a sampinony vlozime. Nezacneme hned miesat, aby sa pekne opiekli dohneda. Zo zaciatku opekame na silnom ohni. Ked zhnednu ohen zmiernime trocha a pridame nasekany cesnak a mlete cierne korenie. Este chvilu restujeme, premiesame obcas.

Skordalia s fazuľovými lúskami Skordalia s fazuľovými lúskami Vaše

Skordalia je řecký dip k různým masům i zelenině. Řekové ji připravují z brambor, nebo chleba. Ten je velice chutný a i když jeho hlavní surovinou je chleba, je na chlebu nebo topinkách skvělý. Mně chutná se zelenými fazolovými luskami nebo ke kuřecímu masu uvařenému a opečenému na másle. Bramborová skordalia se připravuje totožně, ale bez ořechů a chutná prý nejlépe k rybě.

Zmes listových šalátov so šunkovými lasagne s guacamole Zmes listových šalátov so šunkovými lasagne s guacamole Vaše

Komerčný recept od šéfkuchára Petra Kulhányho

Orechovo-syrová torta (fotorecept) Orechovo-syrová torta (fotorecept) Vaše

Varenie neskutočne ľúbim lebo je o kreativite a nápadoch. Aspoň u mňa ale ten pocit keď môžem byť v kuchyni len chvíločku a ísť robiť niečo iné kým sa kuchtí je skvelý.

Mixovaný cícer s rímskou rascou Mixovaný cícer s rímskou rascou Vaše

Mixovaný cícer s jogurtom, citrónovým olivovým olejom a rímskou rascou. Výborný na raňajky so špaldovým chlebom a čerstvou zeleninou.

Pečená kapie s fetou Pečená kapie s fetou Vaše

Výborná pomazánka, takový jen malý předkrm, chuťovka.

Naložená grilovaná (pečená) zelenina Naložená grilovaná (pečená) zelenina Vaše

Pokud budete někdy grilovat,schválně přidejte hodně zeleniny a když se třeba nesní, proveďte s ní toto. Nebo prostě opečte zeleninu na pánvi či v troubě a efekt bude stejný. Ovšem sami víte,že pokrmy z grilu mají o dost lepší chuť :-) Recept je to jednoduchý, ale o to víc vás překvapí výsledek. Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Grilovaná uhorka a kaleráb Grilovaná uhorka a kaleráb Vaše

Milujem grilovanú zeleninu. A tak skúšam ugrilovať všetko čo vyrastie :) Recept Debnička od babičky.

Bulgur Pilav s cukinou a kuracími prsiami (fotorecept) Bulgur Pilav s cukinou a kuracími prsiami (fotorecept) Vaše

Velmi jednoduche,rychle a pritom vyborne jedlo ;-)

Teplá nátierka z cukety a camembertu (fotorecept) Teplá nátierka z cukety a camembertu (fotorecept) Vaše

Na večeru som spravila túto nátierku z cukety a camembertu, najlepšie chutí vlažná, je výborná, osviežujúca a raz - dva zasyti, príprava jednoduchá a rýchla.

Osviežujúci jahodový šalát s granolou a lieskovcami Osviežujúci jahodový šalát s granolou a lieskovcami Vaše

Receptov, kde si pochutíme na jahôdkach je už naozaj mnoho. A tak som prišla na nový a veľmi chutný spôsob ako si tieto krásne červenučké krásky môžeme vychutnať v osviežujúcom a lahodnom šaláte s granolou, avokádom, opečenými lieskovcami a medovo-citrónovým dresingom. Granolu môžete použiť takú, akú máte po ruke, no mne tento šalát veľmi chutí s granolou zo žitných vločiek. Recept na granolu nájdete u mňa na blogu: www.mygreenwonders.blogspot.com . Dobrú chuť! :)

Pikantné oprážané šampiňóny (fotorecept) Pikantné oprážané šampiňóny (fotorecept) Vaše

Jednoduché a veľmi chutné jedlo, navyše rýchlo hotové, recept pridávam milovníkom jedál z húb.

«2 3 4 ...122 »
Aktuálne súťaže

Súťaž o najlepší nedeľný obed so Zlatou edíciou Somat a Pur
Nepremeškajte jedinečnú príležitosť a zapojte sa do veľkej receptovej súťaže o najlepší nedeľňajší obed.

Najlepšie nápady mesiaca august 2015
Na stránke Napady.Pravda.sk prebieha každý mesiac súťaž o najzaujímavejší nápad. Pozrite si, aké nápady sa vám páčili v auguste.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca august 2015
Ponúkame Vám prehľad najobľúbenejších sladkých i nesladkých receptov pridaných v mesiaci august na Varecha.sk.

Súťaž na september o najlepší nápad, návod či fotopostup
Súťažime aj v septembri! Zapojte do našej súťaže o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady a vyhrajte.


Denný súhrn receptov Novinka!

« August
September 2015
1234 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

TOP recepty
Magazín

Liptovská fazuľa, modranské víno
Liptákov v Modre by ste zrátali na prstoch jednej ruky. Ich modranským lídrom je Ľubo Rapoš. Môj priateľ, výtvarník, citlivý a dobrý človek.

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2015: Jablkové hodovanie Jablkové hodovanie
Časopis Varecha v piatok 4. septembra v denníku Pravda.


TOPlist