Chocolate Lovers with breezy purple smile (a.k.a. Souflé) fotorecept

diva - bez fotkydiva, 27. marca 2015
Chocolate Lovers with breezy purple smile (a.k.a. Souflé) (fotorecept)
Foto: diva

Jedného pekného večera som s fotríkom kukala Áno, šéfe USA! a Gordon tak opísal souflé, že vo mne zahorela túžba upiecť si jedny Zobraziť celý popisJedného pekného večera som s fotríkom kukala Áno, šéfe USA! a Gordon tak opísal souflé, že vo mne zahorela túžba upiecť si jedny :) Pár dní som googlovala recepty a tie najlepšie sú, samozrejme, na vareche :) Inšpirovala som sa slečnou NatiNella, ktoré tento recept pridala v 2014, ja som však pozmenila niektoré kroky :) Tak čítajte, inšpirujte sa, varte, pečte, nemusí byť presne krok po kroku, hlavne srdcom a hlavne nech ste šťastní :) Z lásky Di <3

9
porcií
30 minút
príprava
5-10 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
150 g
cca 50 g
cca 80 g
125 g
Zmrzlina:
2 ks
cca pol hrnčeka
2 štamprlíky
Horúce ríbezle:
cca pol hrnčeka
1 balíček




Postup

  1. 1

    Osobne si vždy rada pripravím suroviny vopred a priebežne umývam riad :)
    Banány som vložila asi na 5 hodín do mrazničky, pekne zosladne a ešte parádnejšie zahustí zmrzku :) Aj ríbezle boli z mrazničky.
    Čokoláda je 81 % :)

    Chocolate Lovers with breezy purple smile (a.k.a. Souflé) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    2 Banány ošúpime nakrájame na kocky, pridáme ríbezle a rozmixujeme do konzistencie zmrzliny. Perfektné pre ľudí alergických na laktózu! Všetci si zaslúžime studené zmrzlinové potešenie! Ja som pridala trošku smotany na varenie aby to dostalo jemnú chuť. Potom som zmrzlinu vložila už len do chladničky aby bola akurát na podávanie.

    Chocolate Lovers with breezy purple smile (a.k.a. Souflé) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozbijeme si do misky tri vajíčka, pridáme kryštálový cukor (slečna ktorej som z lásky ukradla recept pridala 60 gramov, mne nefunguje váha, čiže od oka respektívne inštinktívne :)). Urobila som chybu keď som pridala 150 gramov mäkkého masla, maslo by malo byť úplne rozpustené, tekuté aby sa Vám nerobili hrudky a dalo sa s ním ľahšie pracovať. Ale tak chyby sú na to aby sme sa poučili ;) Medzičasom som nalámala čokoládu a dala ju roztopiť do horúceho kúpeľa.

    Chocolate Lovers with breezy purple smile (a.k.a. Souflé) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď máme rozpustenú čokoládu, pomaly ju vlejeme do rozmixovanej zmesy vajíčka-cukor- maslo. ALE len v tom prípade ak čokoláda je už chladná a pomaly hustnúca (horúce by sa nám to zrazilo :() Inak je niečo krajšie ako tečúca čokoláda potokom? :) Pozor čokoládu iba jemne zapracujeme metličkou, už nie mixér! Keď to máme vmiešané preosejeme hladkú múku a znova jemne zapracujeme.! Okamžite vložíme do košíčkov pretože cesto rýchlo hustne a zle sa s ním potom pracuje respektívne babre :) Vložíme do predvyhriatej rúry na 200 stupňoch a pečieme (v takýchto malých košíčkoch) maximálne 7 minút. Stred by mal byť po upečení tekutý a taký mňam mňa! Bohužiaľ ja som urobila chybu a piekla som ich 15 minút, tým pádom sa mi upieklo celé cesto :( Chutilo aj tak :P Zachránila to totiž láska s ktorou to bolo pečené a zároveň domáca zmrzlina a horúce ríbezle na poliatie. (viď titulná foto)

    Chocolate Lovers with breezy purple smile (a.k.a. Souflé) (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Počas pečenia si urobíme horúce ríbezle, absolútne jednoduchý postup. Na panvicu od oka vysypeme ríbezle, pridáme 1 balíček vanilkového cukru (osobne som pridala balíček a pol, lebo tieto naše ríbezle boli pekne kyslé a mama je pekne mlstný jazýček a ľúbi sladké) Zakryjeme pokrývkou, necháme dusiť aby pustilo šťavičku, a kým sa dopečie souflé "omáčka" bude hotová. Do zmrzliny aj do "omáčky" vložíme hocaké ovocie, fantázií sa medze nekladú a experimentovanie je fajn :)
    Servírujeme horúce a HLAVNE s láskou. Načo niečo robiť ak do toho nevložíte srdce? To radšej nerob nič ! :)
    Pekný dník, veľa zdaru a BONNE APPETTITE! :)
    S láskou Vaša Di

    Chocolate Lovers with breezy purple smile (a.k.a. Souflé) (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

jarunka
Preco je ten recept pomenovany anglicky? Da sa to povedat aj po slovensky.
babidka
Ako keby si mi citala myslienky :"... je niečo krajšie ako tečúca čokoláda potokom?" :-)
sorli001
Original je po anglicky, tak preco prekladat! Urcite ste pisali tie komentiky s laskou akou bol ten recept pisany! Ludia nevedia ocenit, ze clovek si da namahu napisat a vyfotit cely recept jedine vzdy radi urobia je miesto pochvali vsetko len kritizovat aj tu najmensiu blbost! Prajem Vam krasnu nedelu plnu lasky :-)
tatranocka
@sorli001 ...načo prekladať? A tí,ktorí nevedia po anglicky,majú robiť čo? S láskou na to čumieť? Za chvíľu tu budú už celé recepty v cudzích jazykoch...a všetko bude OK? Nie je to ignorancia (najmä starších ľudí)? Btw,v cudzích jazykoch má chyby,keď už.S láskou varecháčka,ktorá angličtinu ovláda :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia