Chlieb z pekárničky

chapona - fotkachapona, 12. apríla 2013
Chlieb z pekárničky
Foto: chapona

Spojila som zopár receptov a odvtedy pečiem chlieb takto, je to vlastne plnený chlebík:

50 minút
na 190 °C

Suroviny

1 bal.
300 ml
1 ks sú v krabici
Náplň:
1 bal.
5 ks
10 dkg alebo iný tvrdý syr
podľa potreby
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Do pekárničky nalejeme vodu, pridáme obsah krabice Slnečnicový chlieb (alebo iný) a vsypeme priložené kvasnice.

    Chlieb z pekárničky - obrázok 1
  2. 2

    Po vykysnutí chlieb vyklopíme z pekárničky na naolejovanú dosku, rozvaľkáme a plníme rajčinami, olivami, semienkami, orieškami a syrom. Chlieb sa môže plniť aj nakrájanou kyslou kapustou a na kocky nakrájaným údeným mäsom.

    Chlieb z pekárničky - obrázok 2
  3. 3

    Chlieb zrolujeme ako roládu a vložíme do maslom vymazanej formy na chlebík. Navrch vtlačíme lieskové oriešky a posypeme ho hrubozrnou soľou. Necháme podkysnúť cca 20 min. Potom pečieme na 190 st. C cca 50 min.

    Chlieb z pekárničky - obrázok 3

Diskusia k receptu

jakalab
A nešlo by chleba vrátit do pekárny ( s vytaženými háky) a upést v ní?
chapona
ani veľmi nie, ak sa mi podarí (snažím sa o to pol dňa-mám veľké obrázky z mobilu) pridám obrázky. Je to vlastne plnený chlieb ako roláda a keby si vyťahoval háky, tak by Ti asi vytiekol syr a vytiahol by si aj plnku:((
chapona
@jakalab až teraz som si všimla, že si napísal(a) s vytiahnutými hákmi, no to som neskúšala, ale vždy sa mi chlieb lepšie prepečie v trúbe
lusinkab
@chapona zaujimavy chlebik ja som skusala aj s hakmi aj bez hakov a raz sa mi chlebik pekne upiekol a raz spadol,takze pekarnicku mam len na miesenie a kysnutie cesta na to je super pomocnik ale krasne vonavy vytiahnuty z rury nema konkurenciu
danielas
Veľmi sa mi páči tvoj chlebík. Super zloženie,myslím, že postup nemá chybu :-) Veruže ho vyskúšam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia