Chlieb z domácej pekárne (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Dnes ráno u nás pršalo a tak keď som zistila, že nemáme doma ani kúsok chleba, povedala som si, že sa mi nechce ale vôbec nechce ísť do obchodu. Vytiahla som pekárničku a pustila sa do pečenia ....

5 minút
príprava
200 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do pekárne vložíme všetky ingrediencie v takom poradí v akom je napísané, okrem semienok. Ak používate sušené droždie tak 3/4 bal.
  2. Pekáreň zavrieme, zapneme. Ja pečiem na KLASIK. Po zaznení zvukového signálu pridáme ľanové a slnečnicové semienka alebo akékoľvek iné.
  3. a tera môžeme ísť na internet, prípadne na Varechu, pretože prácu za nás odvedie pekáreň. A toto je výsledok jej úspešnej práce.
  4. A po vychladnutí...... No a aby chlebíku nebolo ľúto urobila som mu dve pomazánky.
  5. Syrovo - cesnaková pomazánka: tavený syr + maslo + veľa pretlačeného cesnaku + petržlenová vňať + štipka červenej papriky
  6. Bryndzová pomazánka: bryndza + maslo + 2 PL kyslej smotany + na drobno pokrájaná cibuľka + červená mletá paprika + čerstvá vňať kôpru
  7. a na záver som si urobila takýto magasendvič .... prišiel syn a zjedol mi ho ....