Chlieb z domácej pekárne (fotorecept)

Chlieb z domácej pekárne (fotorecept)
Foto: evusik
evusikEvusik, recept pridal: 7. júla 2010 16:15Ďalšie jeho recepty

Dnes ráno u nás pršalo a tak keď som zistila, že nemáme doma ani kúsok chleba, povedala som si, že sa mi nechce ale vôbec nechce ísť do obchodu. Vytiahla som pekárničku a pustila sa do pečenia ....

Suroviny

5
minút
príprava
200
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Do pekárne vložíme všetky ingrediencie v takom poradí v akom je napísané, okrem semienok. Ak používate sušené droždie tak 3/4 bal.
Chlieb z domácej pekárne (fotorecept) - obrázok 1

2

Pekáreň zavrieme, zapneme. Ja pečiem na KLASIK. Po zaznení zvukového signálu pridáme ľanové a slnečnicové semienka alebo akékoľvek iné.
Chlieb z domácej pekárne (fotorecept) - obrázok 2

3

a tera môžeme ísť na internet, prípadne na Varechu, pretože prácu za nás odvedie pekáreň. A toto je výsledok jej úspešnej práce.
Chlieb z domácej pekárne (fotorecept) - obrázok 3

4

A po vychladnutí...... No a aby chlebíku nebolo ľúto urobila som mu dve pomazánky.
Chlieb z domácej pekárne (fotorecept) - obrázok 4

5

Syrovo - cesnaková pomazánka: tavený syr + maslo + veľa pretlačeného cesnaku + petržlenová vňať + štipka červenej papriky
Chlieb z domácej pekárne (fotorecept) - obrázok 5

6

Bryndzová pomazánka: bryndza + maslo + 2 PL kyslej smotany + na drobno pokrájaná cibuľka + červená mletá paprika + čerstvá vňať kôpru
Chlieb z domácej pekárne (fotorecept) - obrázok 6

7

a na záver som si urobila takýto magasendvič .... prišiel syn a zjedol mi ho ....
Chlieb z domácej pekárne (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • celka, 7. júla 2010 o 22:55
    @Evusik : peču si v domácí pekárně bezlepkový chléb, ale nikdy nevypadá tak dobře jako ten Tvůj. Nevím, jestli to je tou bezlepkovou
    moukou nebo pekárnou ( anebo mnou ? ).


  • frezia68, 8. júla 2010 o 06:11
    Ďaľší z podarených chlebíkov :-))


  • andrea77, 8. júla 2010 o 07:02
    ja tiež pečiem v pekárničke bezlepkový chlieb a vždy sa mi podarí, chlieb ihneď vyber ked zaznie signál o skončení programu,lebo ti sadne späť nie je dobrý ani pekný a ešte jedna rada :pridávam pol káv. lyžičky kypr. prášku a pečiem na kratšom programe 2 hod programe


  • zitar, 8. júla 2010 o 07:30
    ja si asi ozaj tú pekárničku kúpim, už nad tým dlhšie uvažujem


  • anene, 8. júla 2010 o 09:16
    Pečiem chlieb v pekárni aj bagety. Používam aj hotové muky, tam sa dá len letná voda, prípadne rozca, semienka... Vadí mi, že vrch chlebíka nie je rovný a chrumkavý. Vznikne mi v prostriedku taká preliačina. Prosím recept na bezlepkový chlebík. Potrebujem pre dcéru. Halvne aká múka je najvhodnejšia.
    Ďakujem.


  • anene, 8. júla 2010 o 09:17
    opravujem: rasca


  • evusik, 8. júla 2010 o 10:24
    @celka tak na toto ni neviem odpovedať, len viem že keď som začínala piecť chleba v domácej pekárničke tak sa mi prvý chlieb podaril fantasticky a tie ďaľšie nič moc - tak som začala experomentovať až som skúšaním dospela k tomuto receptu a ten používam viac menej stále. Podľa mňa všetko závisí od múky. Celozrnnú používam viacmenej stále tú istú ale túto hladkú múku som použila prvý krát a mala som obavy ale výsledok ma samu prekvapil, takže asi chvíľu ostanem pri tomto druhu múky a uvidím čo to spraví.


  • evusik, 8. júla 2010 o 10:35
    @anene mne zas najednej strane vyskočí viac ako na druhej, vidno to aj na obrázku. Osobne si myslím, že to nevadí lebo chlebík je ináč prepečený rovnomerne. Asi je to ako z rúrou aj tá moja vzadu pečie viac ako vpredu, takže musím plech otáčať keď pečiem koláč. Ináč presne platí čo píše @andrea chlieb treba ihneď vybrať nielen z pekárničky ale aj z vaničky a položiť ho na nejakú mriežkovanú podložku aby sa nezaparil.


  • hajni, 8. júla 2010 o 10:44
    Pečiem chlieb skoro stále, zo začiatku som mala problémy. Teraz mám už svoj zaužívaný recept na celozrnný chlieb (príležitostne pridám). Priehlbina vzniká vtedy ak je veľa tekutín, a ovplyvňuje to aj počasie, pretože múka naberá vlhkosť, aj keď to nie je zbadať. Rada pečiem aj z hotových zmesí, ktoré dostať v Lídli, ale tiež treba opatrne s vodou, lebo piecť v pekárničke alebo rúre je rozdiel!


  • tetuska, 8. júla 2010 o 11:14
    hajni, čím skôr prosím pridaj recept na celozrnný chlieb. Ja tiež pečiem v pekárni, vynikajúce sú zmesi z Lidla, pridávam tam ešte semienka, väčšinou slnečnicové a tekvicové, ale najprv nasucho opečiem na panvici a nechám vychladnúť-chlebík je tak chrumkavejší. Múky miešam, na chlieb použijem hladkú, celozrnnú, ba i polohrubú - rozdelím na tretiny. Najnovšie sa chystám do chlebíka dať aloe vera, lebo taký dostať kúpiť a veľmi nám chutí. Keď vyskúšam, napíšem recept. Chlebík sa pečie dobre v teplej miestnosti, ja pekávam väčšinou, keď varím a keď je teplo...


  • olinka12, 8. júla 2010 o 14:47
    Recept ma zaujal tak som ho pridala do mojej KK.Ak môžem povedať ja pečiem v pekárničke chlebík už päť rokov musela prísť ako na to lebo recepty k pekárničke boli dosť komplikované.Kupujem múku T650 a zmesy na chlieb.Dám 350ml vody,2 PL oleja, KL soľ,KLsušené droždie ,250g múka hladká a 250g zmes a chlebík sa mi vždy vydarí.


  • evusik, 8. júla 2010 o 15:28
    ja sa priznám, že som ešte zmes na chleba nekupovala, ale asi to budem museť vyskúšať


  • torticka, 8. júla 2010 o 16:53
    Už som sa rozhodla, kupujem pekárničku na chlieb.


  • enerrgizer, 8. júla 2010 o 17:51
    @evusik ten tvoj chlebík vyzerá výborne...tiež zvyknem piecť, ale nám viac chutí z rúry, lebo pekáreň nemáme :-)...ale švagriná má a pečie častejšie v rúre... @torti čka skús upiecť chlebík v rúre a až potom sa rozhodni, či kúpiš pekárničku...


  • evanaaa, 8. júla 2010 o 18:43
    Pekárničku nemám ani ja, mám závidieť ? Ći nie? Raz som skúšala v trúbe, z hotovej zmesi, celozrnný, ale bol samá kôrka, žiadna striedka, ani som ho nejedla, nejaký tvrdý, neviem prečo. Asi nemám skúsenosť, mala by som skúšať, kým sa nepodarí.Netreba ho pri pečení potierať slanou vodou? Poradťe...


  • enerrgizer, 8. júla 2010 o 18:56
    potierať treba, a piecť ho môžeš vo forme na biskupský chlebík...na budúci týždeň upečiem v rúre a nafotím...snáď sa podarí, mám aj nový recept od brata, možno skúsim ten...


  • evusik, 8. júla 2010 o 19:14
    @enerrgizer domáca pekáreň má samozrejme svoje pre a proti. Ku kladom patrí predovšetkým úspora času a kto má rád chlieb z trúby môže využiť pekáreň ako hnetač cesta. Ja pečiem aj v rúre aj v pekárni, napr. takýto chlieb pečiem v rúre » varecha.pravda.sk/recepty/pivny-chlieb-fotorecept/7468-po...
    a keď nemám čas pečiem v pekárničke, alebo kúpim v obchode. Osobne nepoznám nikoho kto by všetok chlieb piekol doma pokiaľ tak nemusí robiť zo zdravotných dôvodov. Ináč na Vareche je veľa dobrých chlebov pečených v trúbe.


  • enerrgizer, 8. júla 2010 o 19:25
    ...máš pravdu s tou pekárňou....receptov je tu a aj inde veľa, a aj doma pečený chlieb treba striedať s takým z obchodu, ...ten tvoj pivný vyzerá výborne.


  • coldbery, 8. júla 2010 o 20:30
    Pekáreň mám už dávno,ale zo skúsenosti viem,že v rúre je lepší,ale keď sa mi nechce dávať pozor,tak pečiem v pekárni...Andrea 77 sa pýta o bezlepkový chlieb...ten nikdy nebude tak vyzeráť ako normálny chlieb.Dcerka to skúšala viac krát,ale nejde to....ale je tiež pravda,že chlebíky treba meniť.. :-)


  • garanco, 8. júla 2010 o 22:03
    Vyskúšajte raz Sedliacky bochník, ktorý som upravila podľa starého receptu mojej mamy a dnes so ho pridala do receptov. Okrem toho mám upravený recept ne biely koláč, mám ho priložiť?


  • klaura, 8. júla 2010 o 22:20
    Mám tiež pekárničku a nedám na ňu dopustiť ... pečie výborné chlebíky a tá vôňa po byte ... Veľmi často večer nastavím a ráno máme k raňajkám čerstvý chlebík ...


  • celka, 8. júla 2010 o 22:32
    @Andrea77- děkuji za rady. Asi to je opravdu tím, že chleba hned nevyklopím. Příště dám i ten prášek do pečiva a dám program na 2 hodiny. Možná bych také měla víc zkoušet. Když se mi chléb nepodaří,
    tak potom dlouho nepeču. @v šechny: děkuji za Vaše příspěvky a rady.
    Budu se jimi řídit a snad se mi i ten bezlepkový chléb podaří a bude
    mi chutnat. Nechutnají mi ani hotové bezlepkové chleby, a tak si
    spíš dělám teplá jídla např. z brambor, jáhel a pod. K snídani si peču
    bezlepkovou bábovku, ta je dobrá. Zajímavé je,že když upeču jakýkoliv moučník nebo koláč z bezlepkové mouky podle normálních receptů, tak ani není poznat, že je bezlepkový a chutná i těm, kteří nemají dietu.


  • mata70, 9. júla 2010 o 07:53
    Tiež pečiem v pekárničke už asi tri roky, zmes z Lídlu aj vlastné výtvory a nedám na ňu dopustiť.


  • anene, 13. júla 2010 o 14:52
    Andrea77,prosím recept na bezlepkový chleblík. Keď pečiem chleba po zaznení signálu hneď vyberám z pekárničky. Myslím, že tá preliačina na vrchnej kôrke je spôsobená aj tým, že pekáreň má na vrchu sklo. A ešte na chlebe z pekárničky mi vadia lopatky, ktoré miesia cesto. Pri akomkoľvek opatrnom vyberaní mám v chlebe diery.


  • evusik, 13. júla 2010 o 15:06
    @anene ak chceš radu od @andrea77 musíš napísať priamo jej, skús napísať pod hocaký jej recept, tak budeš mať istotu, že si to prečíta. Čo sa týka toho preliačeného stredu, tak som presvedčená, že sklo s tým nemá nič spoločné. A lopatky pred pečením jednoducho vyber. Keď zaznie zvukový signál, ktorý oznamuje koniec miesenia, počkaj až domiesi, vyber cesto, vyber lopatky, cesto vráť naspäť a máš to :-)


  • xilia, 31. júla 2010 o 00:16
    ja som tiez piekla chlebik v trube. Bol chrumkavy a dobry aj chutovo. Do cesta som pridala jeden postruhany uvareny zemiak............


  • remcula, 7. októbra 2010 o 17:25
    Noooo, konečně jsem něco našla z domácí pekárny!! Hurááá!! Já fakt nevím, jak mám ty kategorie hledat a kdybych tady něco dala, kde v té sérii, co se mi pod receptem objevuje kliknout, na večeři, olovrant, sezónní jídla, fakt nevííím!! Tohle je super chlebík, znám ho a doporučuji.


  • kadely, 6. mája 2011 o 10:54
    Mám také pekárnu, premiéru měla vo februári. Několik chlebů jsem v ní udělal, ale od apríla peču chléb v klasické troubě. Jakmile jsem to zkusil jednou (v pekárně jen hnětu), tak dělám chleba pouze v plynové troubě. Kdyby se sem daly přidat fotky, to byste koukali! Ne, že by ten z pekárny byl špatný, ale ten vzled komisárku mi vadil a chyběla kůrčička.


  • evusik, 6. mája 2011 o 11:06
    @kadely aj ja používam pekáreň dvojakým spôsobom. Buď dám v pekárničke len vymiesiť a vykysnúť a pečiem v rúre, alebo dám celý chlieb piecť v pekárničke - to vtedy keď mám málo času, napr rada pečiem takýto
    Pivný chlieb


  • evusik, 6. mája 2011 o 11:21
    @kadely ešte k tým fotkám, fotky sa pridať dajú, ak nevieš ako nato pošli ich do redakcie a požiadaj nech ich sem pridajú.... teším sa


  • lucylee, 11. júla 2011 o 12:49
    @evusik vcera sme ho upiekli v pekarnicke. Pouzili sme ju prvy raz. Nedala som semienka, lebo manzel ich nema rad, dala som ale 1 CL rasce. Chlebik vyborny, ale trochu sa drolil. Nevies, cim to moze byt?


  • evusik, 11. júla 2011 o 13:59
    @lucylee jediné čo ma napadá je múka, akú múku si dala a aký pomer si zvolila.... ak máš novú pekárničku treba experimentovať a vyskúšať aký pomer a hlavne z akej múky vám bude vyhovovať...


  • lucylee, 11. júla 2011 o 14:16
    Pouzila som presne do bodky pomer surovin ako ty. Hladku muku psenicnu a celozrnnu hladku psenicnu presne ako ty, ale toto bola znacka Biomila a ta hladka myslim tiez Penam.


  • evusik, 13. júla 2011 o 12:56
    @lucylee tak som dnes piekla podľa tohto receptu (momentálne používam iné múky) a musím povedať, že sa mi celkom podaril... tak fakt neviem kde sa stala chyba, možno závisí aj od pekárne, možno treba len trocha trpezlivosti a skúšať.... ja som celkom prvý chleba upiekla úplne fantastický, všetci sme boli nadšení a potom ďaľší bol taký nepodarok...


  • lucylee, 13. júla 2011 o 12:58
    @evusik chlieb bol vydareny a ked tak pozeram, mal presne taku istu strukturu ako ten tvoj. V navode sa pisalo, ze nechat chlieb hodinu vychladnut, ale nasi boli netrpezlivi a krajali ho este za tepla a potom sa trocha drolil aj za studena. Takze mozno to bolo v tom.


  • lucylee, 13. júla 2011 o 13:07
    Inak ja sa najblizsie chystam na ten spaldovy od @sandry , ale chcem ho upiect v rure :)


  • evusik, 13. júla 2011 o 14:07
    jáj tak to poznám, aj my sme nedočkaví a potom nás občas brucho bolí.... tak nech sa ti darí :-))))


  • nadia56, 20. augusta 2011 o 02:50
    pekny a aj urcite vyborny chlebik, ja do mojho pekarnickoveho chleba pridavam este domacu bravcovu mast,ked nemam tak olej, celu rascu,pomlety kardamon a trosku octu, vyskusam aj tvoj recept, ukladam si do kk, dakujem, :-)


  • evusik, 20. augusta 2011 o 09:19
    @nadia56 ja momentálne využívam pekáreň viac menej len na vymiesenie cesta, pečiem v rúre - mám dosť času tak vymýšľam čo sa týka tvarov aj náplní a to sa pri pečení v pekárničke nedá.... ja tiež dávam rôzne semienka, ale aj bylinky.... skús ten recept podľa ktorého pečieš ty dať medzi recepty určite rada vyskúšam :-)
    pekný deň, alebo večer? :-))))


  • jamyyy, 22. augusta 2011 o 23:50
    po ukonceni programu v dom. pekarni dam chlieb zapiect do vyhriatej rury na par minut pri 2oo C .Po vybrati ho vyberiem s formy a potriem studenou vodou.


  • srnka77, 28. apríla 2012 o 16:26
    inak máme presne túto pekáreň a za 1,5 roka sme vyskúšali najrôznejšie recepty, ale tento sa nám páči úplne najviac!! už sme ho piekli viackrát, aj s malými obmenami, a vždy bol vynikajúci... ďakujem! :)


  • evusik, 28. apríla 2012 o 20:06
    @srnka77 teším sa, že si vyskúšala a že vám doma chutil :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist