Chlieb s cesnakom, rozmarínom a olivami

Vladimír Morochovič
nezávislý šéfkuchár, 24. novembra 2014
Chlieb s cesnakom, rozmarínom a olivami
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

255 ml
2,5 PL
3 ČL
2 ČL
480 g (podľa vlastného výberu)
1 ČL alebo 1/2 kocky čerstvého
120 g
3 strúčiky nastrúhaný na jemno
1 ČL mladý pokrájaný na drobno




Postup

  1. 1

    Z teplej vody, droždia a cukru urobíme kvások. Do misy nasypeme múku a posolíme. Pridáme nakysnutý kvások a vypracujeme cesto.

  2. 2

    Potom pridáme olivový olej, na veľmi jemno posekané rozmarínové lístky bez drevnatej stopky, zelené olivy a najemno nastrúhaný cesnak. Vypracujeme nelepivé cesto.

  3. 3

    Cesto prikryjeme utierkou a necháme nakysnúť aspoň 45 minút. Na plech položíme papier na pečenie, na ktorý položíme cesto. Pokvapkáme olivovým olejom a necháme nakysnúť ešte asi 20 minút.

  4. 4

    Chlieb pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C. Tvar chleba určíme podľa toho, ako cesto na plech uložíme.

Diskusia k receptu

paploska
jeme len doma upečený chlieb, ale tento vyzerá dosť "upacane" a nič mimoriadne v ňom nie je. tak čím to bude???
methi
Takyto chlieb by sa mi skor pacil v tvare focaccie. Rozmarin do facaccie len tak zapichnut, olivy do nej vtlacit a potriet struhanym cesnakom v troske olivoveho oleja.
gubics
Nech sa na mňa nehnevá autor receptu, ale ten chlebík vôbec nevyzerá vábne, ale skôr ako hustý a nedopečený, akoby v ňom bolo veľa tekutiny a ako by nebol riadne vykysnutý,ale ani upečený. Tak tento recept by som nechcela vyskúšať.
deria
takto vyzeral chlieb, ktorý som upiekla podľa jedného receptu bez kvasníc z celozrnej múky...tuším s nejakým ovocným čajom. Dal sa zjesť,hoci kôrka bola tvrdá, ale nebol chutný. No od profesionála by som očakávala ...iný.
1x elena
evanaaa
Na tvare až tak nezáleží a kým ste ho nechutnali, nemali by ste kritizovať, ja chleby síce nepečiem, ale ak by sa mi podaril aspoň takýto.....aj keď viem, že vám ide o prácu profesionála, možno ten chlieb má taký byť, ako viete, že nie?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia