Chlieb bezlepkový - inšpirácia fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 19. apríla 2015
Chlieb bezlepkový - inšpirácia (fotorecept)
Foto: frezia68

Nebudem písať recept na chlieb,tých je tu dosť.Aj na chlebových bezlepkových múkach sú recepty.Ale dnes som piekla na skúšku len z 300 g múky Zobraziť celý popisNebudem písať recept na chlieb,tých je tu dosť.Aj na chlebových bezlepkových múkach sú recepty.Ale dnes som piekla na skúšku len z 300 g múky a je výborný.Chlieb som už piekla so všakovakými prísadami,ale dnes so strúhaným syrom,orechami,rascou a čiernym korením.

40 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g




Postup

  1. 1

    Zamiesila som chlieb z 300 g bezlepkovej múky podľa receptu a pridala sekané vlašské orechy, rascu, strúhaný syr a 1/2 kávovej lyžičky čierného korenia. Inšpiráciu som našla niekde v televízii, či v časopise, ani nepamätám. Na 300 g múky asi toľko :

    Chlieb bezlepkový - inšpirácia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Syr je bezlaktózový, dostať ho v reťazcoch,ale iste sa dá použiť podľa svojej chuti.

    Chlieb bezlepkový - inšpirácia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som pri miesení syr,rascu,MČK,soľ (syr je tiež slaný) a ingrediencie podľa receptu.

    Chlieb bezlepkový - inšpirácia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Trocha prekysol,lebo som zabudla zapnúť rúru.Takže som vyhriala na 200°C,vložila chlieb a šuchla na spodok rúry asi 1 dcl vriacej vody,Potom už rúru neotváram,aby para neunikla. Ak som pridávala k chlebu na spodok rúry misku s vodou,paru som ani veľmi nevidela.Ale chlieb mi v strede klesol,trocha vody som omylom šuchla aj tam a sa urazil.

    Chlieb bezlepkový - inšpirácia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ale keď som ho ešte teplý krájala a degustovala........no,čo budem ospevovať?Nie každému zachutí,máme rôzne chute,ale mne k nemu stačili redkvičky :-)

    Chlieb bezlepkový - inšpirácia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takže pridávam len ako inšpiráciu pre zvedavých,či variabilných.Síce ten chlieb si nenatriem s domácim džemom,ale masť a cibuľu určite použijem,alebo hrianku s cesnakom.A kto má rád len svoj tradičný a výborný chlieb,veď tento recept obíde :-) ,nie?

    Chlieb bezlepkový - inšpirácia (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

jozka2
Takto nadychany bezlepkovy chlebik si zasluzi nie len 5 hviezdiciek,lebo je skutocne velky kumst ko tskto upeict a tebe sa krasne podaril.Nechces si otvorit pekaren na bezlepkovy chlieb?Tie z obchodu su ako delobuchy.*****
micca
Ja chcem vediet ten zazrak z coho nakysol ten chlebik nadychany inak super
martamm
@Fresia68 , Tvoj recept sa mi prave hodi, momentalne mam zo zdravotných dovodov bezlepkovu a bezlaktozovu dietu a takých receptov tu nie je nejako vela, dakujem, pomohla si mi :)
frezia68
Ďakujem,dievčatá a @martamm : najlepší bezlepkový robím z múky Schär Bread-Mix (ale nie tmavá),pridám si sama pohánku a rôzne zrná a robím podľa receptu.Ale ten so syrom je výborný a necítim,že je bezlepkový,je chutný :-) .
frezia68
@micca : na 300 g múky som dala 1/2 čerstvého droždia a dala nakysnúť do predhriatej rúry (vypnutej) asi na 30 min.
babidka
Krasny chlebik ! No vidis aka sa z teba stala vynaliezava bezlepkova kucharka a pekarka ? :-) Nastastie bezlepkove nemusim ale tvojim receptom som sa inspirovala a idem urobit psenicny chlebik s tvojimi prisadami .
frezia68
@babidka :už som si spomenula,čo ma inšpirovalo.Tajomstvo mojej kuchyne a tam prezentovali renesančný recept od Leonardo de Vinci a jeho obľúbený chlieb.Vraj bol známy vegetarián a jej hostia mali čerstvo mletú špaldu a postrúhali Parmezán a MČK a vraj im chutil.Tak sme sa vrátili do minulosti,len tento je bezlepkový :-).
havino
je to super, ked si vieš poradiť a upiecť chutný chlebík, šikovná
radost
ja som z chlebíka hepy...a keďže je "bez" čo ho potom lepí..??
keď ja pridám syr a to všecko..z inej múky..bude chutnejšie aj to moje "decko"..??
koniec slávy..on je asi dobrý..len keď ho frézia spraví..!!
a
nezjedz ho naraz..ktovie-či aj koncom týždňa bude mať ešte tú božskú chuť..??..:-)
frezia68
No veď práve,@rados ť milá,čerstvý chlieb,to je tá chvíľa,keď ho treba vychutnať.Jeden krajec...druhý...piaty,peceň sa tak rýchle kráti.O týždeň?? Čo riskovať,že stratí chuť?Neriskujem,buď jak buď :-)))
jarunka
Zaujimavy recept, syr do chleba by ma nenapadlo, vyskusam do peciva. Chlebik v reze je pekny nadychny.
radost
..a už je to tu..!!..iba dva dni..a už=bol=
a či teraz prázdny je tvoj jedálenský stôl..??
hnevať sa na mňa nie je nutné..
ja len kecám..by to tu nebolo smutné..
:-)
frezia68
Poznáme sa,@rados ť milá,veru si sa nezmenila :-))), tiež si rada pokecám.Schovala som dva krajčeky,kol´pása mám už valčeky,tak si od úst odtrhám :-)))))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia