Chlieb bez miesenia fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 26. marca 2014

Určite je už tu takýto recept ale ja si ho ukladám do mojich receptov aby som si ho nemusela písať po papierikoch. Je výborný Zobraziť celý popisUrčite je už tu takýto recept ale ja si ho ukladám do mojich receptov aby som si ho nemusela písať po papierikoch. Je výborný aj keď som urobila malú chybičku ale nevadí. Na budúce určite nebude.

45 minút
na 230 °C

Suroviny

600 g
350 ml
42 g
2 ČL
1 ČL
podľa chuti  (ale kto nechce nemusí)




Postup

  1. 1

    Urobila som si kvások, preosiala múku zamiešala do nej soľ,cukor a trochu rasce. Keď som mala kvások priliala som do múky vlažnú vodu a kvások. Premiešala som ale len tak aby sa všetko dobre spojilo. Nemiesila!

    Chlieb bez miesenia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď som mala cesto spojené som si nádobu dobre uzatvorila. Ak nemáte nádobu ktorá sa dá dobre uzatvoriť použite potravinovú fóliu a dobre upevnite na misku. Zabudla som ale napísať, že toto cesto som si urobila večer. Misku odložte na miesto kde sa nemení teplota. Ja som ju uložila do rúry. Ráno som misku vybrala a cesto vyzeralo takto.

    Chlieb bez miesenia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na pracovnú dosku si poriadne nasypte múku a cesto vyváľajte na nej a urobte bochník. Ten potom preložte na plech do ktorého ste dali utierku a tiež dobre vysypali múkou. A tu som urobila chybu a dala som asi menej múky tak sa mi cesto trochu prilepilo o utierku a preto vidieť v pečenom chlebíku trochu múky. Takto preložené cesto som zakryla utierkou a nechala ešte kysnúť 2 hodiny.

    Chlieb bez miesenia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Asi štvrť hodinu pred uplynutí dvoch hodín som si zapla rúru na 230 stupňov vložila som si obidva plechy do nej aby sa dobre zohriali. Keď boli plechy horúce som ich vybrala a cesto preložila do horúceho plechu. Zakryla som ho druhým plechom a dala piecť na 30 minút do pred hriatej rúry /teplotu som neznížila/.

    Chlieb bez miesenia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po 30 minútach som plech odkryla a dala zapiecť ešte na 15 minút.

    Chlieb bez miesenia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po 15 minútach som chlieb vybrala z rúry

    Chlieb bez miesenia (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Chlieb som kefkou oprášila od múky.

    Chlieb bez miesenia (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    No a dala vychladnúť na mriežku.

    Chlieb bez miesenia (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    No a tu vidieť pri prekrojení, že som dobre nevypracovala cesto keď sa mi prilepilo na utierku a tak mám v chlebíku trochu múky. Ale na chuti to nič nemení. Na budúce si dám lepší pozor nato. Ale je vynikajúci. Skúste ak ste ešte neskúšali je to síce pre zamestnané len skúšanie na víkend. Ale tie ktoré sme doma nám to nevadí a stojí to za to. Prajem dobrú chuť.

    Chlieb bez miesenia (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

julica
Nuž, stačilo by ti dať jednu pätinu množstva droždia, možno aj menej, chlebík vybrať z chladničky skôr, nechať ho oteplieť na doske, sem-tam preložiť, nič by sa ti nelepilo. ak pohľadáš chlieb bez miesenia tu na vareche, nájdeš návod.
eviana
Krásne okatý sa Ti podaril... prax robí majstra, nabudúce bude dokonalý :)
luss44
Krásny chlebík, dierkovaný, vyzerá chutne. Aj myšky sa tešia :)
buffy
Myslite ze by bol vhodny ako chlebik v ktorom sa serviruje polievka? Uz dlho ma pokusa vyskusat polievku v chlebiku. Vela som o tom pocula, ale nikdy som to nejedla. Vyzera taky sikovny malicky....
smejkad
polievku by som dala do okrúhleho chlebika s pevnejsou kôrkou, tento je fajnovy a korka ti polievku udrzi
jediny problem moze nastat v tom, ze nemiesene cesto sa robi trosku redsie a potom ak ho das na plech, ma tendenciu sa roztekat, teda treba pouzit nadobu, ktora ti podrzi chlebik vyssi
kazdopadne je fajnovy, tak drzim palce @buffy :-)
1x buffy
sonulienka
Ďakujem Vám a už je aj zjedený chlebík a večer som si urobila na druhý a dala som 400 g hladkej múky a 200 g ražnej chlebovej. Práve teraz sa pečie som strašne zvedavá aký bude. Manžel chce stále tmavší chlebík tak uvidím. Ak s podarí možno sem pridám foto.@buffy korka je fajnová aj chlebík ale určite treba do okrúhleho chlebíka polievku a neviem či táto korka by Ti ju udržala. Odporúčam Ti upiecť chlebík aby si videla aký je a potom budeš vidieť či môžeš dať aj polievku do neho alebo nie. Aj ja Ti držím palce.
1x buffy
akeber
krásny chlebík vonia až sem :-) dávam 5 *
ajay
Chlebicek vyzera prekrasne! Myslim, ze kazdy ma rad vonu domaceho chleba. Ja robim takisto a moja rodina mi zakazala kupovat chlieb z obchodu.
Tak isto peciem aj razny chlieb. Tento recept je najjednoduchsi sposob na pecenie chleba.
dogagador
Tento chlebik peciem odkedy sa tu prvy krat objavil a uz vobec chlieb nekupujem. Je naozaj super
babkamt
Nedávno som prezerala tieto nemiesené chlebíky. Koketovala som s myšlienkou , že sa ho konečne odhodlám spraviť :-)Ten tvoj chlieb vyzerá naozaj dobre. Chcela som ho piecť v rímskom hrnci.
jewa
výborný chlieb, už pečiem iba tento




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia