Chlebové placky z Sardínie

Autor receptu: sladkacokolada

Tento plackový chlieb som našla v kuchárskej knihe, je krehký a lámavý. Presný názov je "Notový papier", vraj preto, že vydáva pri lámaní zvuky.

16
porcií
45 minút
príprava
6 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Kvasnice pridajte do nádoby s teplou vodou, zhruba 37°C . Pripravíme si múku, pridáme soľ, kvasnice a vodu. Všetko spolu zmiešame na tuhé cesto.
  2. Potom treba cesto ručne spracovávať asi 10 minút, aby vzniklo hladké a pružné cesto.
  3. Necháme vykysnúť 20 minút. Cesto môžeme vložiť na 10 minút do vyhriatej rúry, lepšie bude kysnúť. Pozor! neupiecť ! Cesto si rozdelíme na 16 rovnakých kúskov.
  4. Každý kúsok rozvaľkáme na veľmi tenko, skoro do priesvitna. Pečieme na suchom plechu, posypanom múkou. V recepte je doporučené tento chlieb piecť 10 minút. Ja som prvý piekla 9 minút, ostatne iba 6 minút. Treba piecť z jednej aj druhej strany.
  5. Podávame k hustým polievkam, alebo s pomazánkou.