Chlebové placky z Sardínie
Autor receptu: sladkacokolada
Tento plackový chlieb som našla v kuchárskej knihe, je krehký a lámavý. Presný názov je "Notový papier", vraj preto, že vydáva pri lámaní zvuky.
16 porcií |
45 minút príprava |
6 minút na 200 °C |
Postup
- Kvasnice pridajte do nádoby s teplou vodou, zhruba 37°C . Pripravíme si múku, pridáme soľ, kvasnice a vodu. Všetko spolu zmiešame na tuhé cesto.
- Potom treba cesto ručne spracovávať asi 10 minút, aby vzniklo hladké a pružné cesto.
- Necháme vykysnúť 20 minút. Cesto môžeme vložiť na 10 minút do vyhriatej rúry, lepšie bude kysnúť. Pozor! neupiecť ! Cesto si rozdelíme na 16 rovnakých kúskov.
- Každý kúsok rozvaľkáme na veľmi tenko, skoro do priesvitna. Pečieme na suchom plechu, posypanom múkou. V recepte je doporučené tento chlieb piecť 10 minút. Ja som prvý piekla 9 minút, ostatne iba 6 minút. Treba piecť z jednej aj druhej strany.
- Podávame k hustým polievkam, alebo s pomazánkou.