Chlebové košíčky fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 26. marca 2012

Boli sme pozvani na stretnutie, kde kazdy mal priniest nejaku malickost na zahryznutie. Najprv som si myslela ze urobim nase slovenske klasicke oblozene Zobraziť celý popisBoli sme pozvani na stretnutie, kde kazdy mal priniest nejaku malickost na zahryznutie. Najprv som si myslela ze urobim nase slovenske klasicke oblozene chlebiky. No na stretnuti boli aj male deti a tym by sa tie nase chlebiky zle jedli. Vymyslela som si tuto kombinaciu. Typicky australsky chlieb zapeceny s plnkou na quiche.

12ks
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

12 platkov
1/2 salky
3-4 ks
2-3 ks
1/2 salky strúhaný
300 ml
2 ks
3 ks na ozdobu




Postup

  1. 1

    Pouzila som takychto 12 na tenko nakrajanych platkov chleba.

    Chlebové košíčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z kazdeho platku som obrezala korku.

    Chlebové košíčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Korky som nevyhodila. Nechala som ich vysusit a potom som ich pomlela na struhanku.

    Chlebové košíčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Platky chleba som trochu povalkala s valcekom na cestoviny a ulozila som ich do pomastenej mufinovej formy.

    Chlebové košíčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do chlebovych kosickov som najprv dala nakrajanu anglicku slaninu.

    Chlebové košíčky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na slaninu som dala do niektorych kosickov nakrajane olivy, alebo nakrajane susene paradajky.

    Chlebové košíčky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom som do vsetkych kosickov nasypala nastruhany syr. Ja som pouzila edam syr. Moze sa ale pouzit hocijaky tvrdy syr.

    Chlebové košíčky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Sladku smotanu v ktorej som rozslahala vajicka som posolila, okorenila. Takto ochutenu smotanu som ponalievala do chlebovych kosickov. Kosicky kde boli vo vnutri olivy som ozdobila kuskom olivy a kde boli vo vnutri paradajky kuskom paradajky.

    Chlebové košíčky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Kosicky som zapiekla vo vyhriatej rure 180C 15 minut. Treba to sledovat. Aby sa konce chleba nespalili a aby sa vajicka zapiekli.

    Chlebové košíčky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Takto vyzerali kosicky po zapeceni.

    Chlebové košíčky (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

grandma
Vyzerá to fantasticky, len či to pôjde aj z našeho chleba, skúsim.
myalab
skvely napad, urcite vyskusam. Dakujem za inspiraciu.
damisa
zaujímavé, asi bude na to dobrý toastový chlieb, určite vyskúšam..
stefanm
Páči sa mi tvoja kreativita pri príprave tohoto pohostenia ale zaujímalo by ma zopár maličkosti :
- aká sú to vaše "klasické obložené chlebíky" , ktoré sa vaším malým deťom zle jedia ,
- prečo to nazývaš "košíčky" keď sú to "mištičky" ,
- aké farby má u vás "korenie štyroch farieb" a
- či sa všetky pojedli . :) Pozdravujem ťa a prajem stály úsmev na tvári ...
pacik
@palokuchki výborný nápad, myslím že takýto chlebík sa nájde aj v našich obchodoch, nechám sa inšpirovať :-)
palokuchki
Dakujem vam vsetkym za komentare. @damisa , ano ten toastovy chleba bude na to dobry. @stefanm , ja som myslela nase slovenske oblozene chlebiky. Tie su pekne aj velmi chutne, ale ked sa to da detom do ruk, tak si asi vies predstavit ako to dopadne. S tou mojou slovencinou to uz asi nie je take dobre, myslela som si ze kosicky bude spravny nazov. Mozem to opravit na misticky ak si myslis, ze je to vystiznejsie. Odfotim to korenie a pridam fotku. No a urcite sa vsetky pojedli. Bola som rada, ze chutilo vsetkym. Tiez dakujem za pozdrav.
matata1
@palokuchki krásne a inšpiratívne košíčky, alebo podľa @stefanm
mističky. Maslím si, že @stefanm všetky svoje otázky myslel v úvodzovkách, a tvoja slovenčina je perfektná. Klobúk dolu.
babi
Danielka, po dlhom čase sa znovu ozývam, ale tento tvoj nápad ma veľmi oslovil a veru máš pravdu, tie "naše" chlebíčky robia problémy pri jedení nielen deťom.
Prekvapím našich týmto nápadom, ale čestne sa priznám, že nie je môj.
jerica
@palokuchki , receptík ako vyšitý , sviatky sa blížia závratnou rýchlosťou a tvoj recept je priam ukážkový čo by mohlo šibačov potešiť. Pre @kristina47 určire nestvrdnú keď si predstavíš že tam ide sladká smotrana s vajíčkom,chlebík sa napije a stuží syrom,určite si to nedám újsť na sviatočnom stole , ale nie len na sviatočnom , ale aj ke´d budem mať na to chuť s to spraviť.Myslím si že je to veľmi inšpiratívne a pritom tak jednoduché,stačí nápad.
izabella929
sú krásne a zaujímavé, len by ma zaujímalo, ako sa to potom konzumuje, lebo predpokladám, že pri zapekaní poriadne ztvrdnú...asi treba mať dobrý chrup.-))))
dorisa
..veĺmi pekné, mňam, to by som si aj ja dala
stefanm
...u nás sú tieto chlebíčky najobľúbenejše a "zagabeme" sa s nimi všetci :))


evanaaa
@palokuchki , Danka, máš ty vôbec čas na takéto úžasné nápady? Asi rozmýšľaš aj popri robote čo a ako spravíš, tentokrát sa ti to vydarilo. A dobré je, že sa košíčky-mištičky dajú napĺňať aj inými plnkami, čo máme k dispozícii práve. Tie tvoje sú ale vydarené, pre detičky aj pre dospelých.
babav
Vyborny napad ...krasne su ,nepochybujem ,ze aj chutne ;-)
jerica
odkaz PRE @izabella929 stačí si dobre prečítať v recepte suroviny a postup,určite si zuby nevylámeš,ale asi si si to dôkladne neprečítala,preto si sa dostala do nesprávneho obrazu,veď sa neponáhľaj a čítaj pomaly!:-)to je len moja úprimná rada, stane sa aj mne , že nepostrehnem všetko čo sa píše a potom si lámem hlavu kde som spravila chybu,ale to sa stáva,nikto nie je neomylný,čo povieš. Tu ti píšem čo som odpovedala - @kristina47 určire nestvrdnú keď si predstavíš že tam ide sladká smotrana s vajíčkom,chlebík sa napije a stuží syrom,určite si to nedám újsť na sviatočnom stole , ale nie len na sviatočnom , ale aj ke´d budem mať na to chuť s to spraviť.Myslím si že je to veľmi inšpiratívne a pritom tak jednoduché,stačí nápad.
irenaw
veľmi dobrý nápad na originálne pohostenie, hneď mi pred očami bežia možné náplne :-))) uložené
kuchticka
@palokuchki , ty mas vzdy taky vynimocny napad; vzdy nieco nove, zvlastne. Vdaka, urcite spravim na buducu nedelu ked pridu deti. Bude to ako predkrm kym dovarim veceru. Tak nech sa ti stale dari tam v tom horku. Snad pride i k nam az vy budete mat zimu. Pozdravujem.
palokuchki
Vsetkym vam este raz dakujem za mile komentare. @matata1 ja som rada, ze mame @stefanm a na Vareche a to nemyslim v uvodzovkach. On nam tu vzdy prinesie prijemnu atmosferu. Tentokrat nas, teda mna naucil nove slovenske slovo. @jerica , dakujem za objasnenie otazok pre @kristina47 a @izabella929. Najviac komentarov a otazok dostavam od vas, ked je tu noc a my spime. Potom rano ked mam cas sa snazim hned odpovedat. @jerica dobre si to vysvetlila. Vrch kosickov bol prijemne chrumkavy, ale spodna cast kde bola plnka bola makka. @stefanm , tie tvoje chlebiky vyzeraju velmi chutne. @irenaw , ved hej da sa to naplnit roznymi chutnymi plnkami.
palokuchki
@kuchticka , nase komentare sa obisli. Dakujem ti a tiez pozdravujem. U nas sa uz ochladzuje. Vyzera to, ze slniecko uz cestuje k vam.
tatranka
To je milé a chutné! Veľmi nápadité.No tvoje recepty sú už také.Keď som si prečítala komentáriky,vlastne som dostala odpoveď na to,čo by ma pri tomto recepte zaujímalo.Chcela som vedieť,či tá vrchná časť chebíka veľmi nezatvrdne.No odpoveď poznám,takže s chuťou do tvojho receptu.Vyskúšam.
gaabinka
výborný nápad, sú veľmi pekné, originálne. klobúk dolu:)
honestka
Danka, ako vsetky tvoje recepty- vyborne, rychle a hlavne odlisne od tych, ktore sa robia z cesticka. suroviny su tam fajnove, a navstevnici tiez uvitaju krasny vzhlad "misticky". si ty ozaj sikovnica pri tvojej robote na velkej farme vymyslat co by ulahodilo aj ostatnym. hugs.
cica2
nápadité a krásne, ako všetky tvoje receptíky :-))
sylvinka
prišla som neskoro...tu už bolo všetko povedané...ale zopakujem:kreatívne,inšpiratívne,nádherné a chutné!Ďakujem za skvelý nápad.
nela88
perfektný nápad,obdivujem Tvoju kreativitu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia