Chlebové košíčky (fotorecept)

Chlebové košíčky (fotorecept)
palokuchkiPalokuchki, recept pridal: 26. marca 2012 7:42Ďalšie jeho recepty

Boli sme pozvani na stretnutie, kde kazdy mal priniest nejaku malickost na zahryznutie. Najprv som si myslela ze urobim nase slovenske klasicke oblozene chlebiky. No na stretnuti boli aj male deti a tym by sa tie nase chlebiky zle jedli. Vymyslela som si tuto kombinaciu. Typicky australsky chlieb zapeceny s plnkou na quiche.

Suroviny

12ks
porcií
20
minút
príprava
15
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Pouzila som takychto 12 na tenko nakrajanych platkov chleba.
Chlebové košíčky (fotorecept) - obrázok 1

2

Z kazdeho platku som obrezala korku.
Chlebové košíčky (fotorecept) - obrázok 2

3

Korky som nevyhodila. Nechala som ich vysusit a potom som ich pomlela na struhanku.
Chlebové košíčky (fotorecept) - obrázok 3

4

Platky chleba som trochu povalkala s valcekom na cestoviny a ulozila som ich do pomastenej mufinovej formy.
Chlebové košíčky (fotorecept) - obrázok 4

5

Do chlebovych kosickov som najprv dala nakrajanu anglicku slaninu.
Chlebové košíčky (fotorecept) - obrázok 5

6

Na slaninu som dala do niektorych kosickov nakrajane olivy, alebo nakrajane susene paradajky.
Chlebové košíčky (fotorecept) - obrázok 6

7

Potom som do vsetkych kosickov nasypala nastruhany syr. Ja som pouzila edam syr. Moze sa ale pouzit hocijaky tvrdy syr.
Chlebové košíčky (fotorecept) - obrázok 7

8

Sladku smotanu v ktorej som rozslahala vajicka som posolila, okorenila. Takto ochutenu smotanu som ponalievala do chlebovych kosickov. Kosicky kde boli vo vnutri olivy som ozdobila kuskom olivy a kde boli vo vnutri paradajky kuskom paradajky.
Chlebové košíčky (fotorecept) - obrázok 8

9

Kosicky som zapiekla vo vyhriatej rure 180C 15 minut. Treba to sledovat. Aby sa konce chleba nespalili a aby sa vajicka zapiekli.
Chlebové košíčky (fotorecept) - obrázok 9

10

Takto vyzerali kosicky po zapeceni.
Chlebové košíčky (fotorecept) - obrázok 10



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • grandma, 26. marca 2012 o 09:17
    Vyzerá to fantasticky, len či to pôjde aj z našeho chleba, skúsim.


  • sonulienka, 26. marca 2012 o 09:38
    @Palokuchki krásne inšpiračné KK


  • myalab, 26. marca 2012 o 09:49
    skvely napad, urcite vyskusam. Dakujem za inspiraciu.


  • damisa, 26. marca 2012 o 10:01
    zaujímavé, asi bude na to dobrý toastový chlieb, určite vyskúšam..


  • stefanm, 26. marca 2012 o 10:20
    Páči sa mi tvoja kreativita pri príprave tohoto pohostenia ale zaujímalo by ma zopár maličkosti :
    - aká sú to vaše "klasické obložené chlebíky" , ktoré sa vaším malým deťom zle jedia ,
    - prečo to nazývaš "košíčky" keď sú to "mištičky" ,
    - aké farby má u vás "korenie štyroch farieb" a
    - či sa všetky pojedli . :) Pozdravujem ťa a prajem stály úsmev na tvári ...


  • pacik, 26. marca 2012 o 10:27
    @palokuchki výborný nápad, myslím že takýto chlebík sa nájde aj v našich obchodoch, nechám sa inšpirovať :-)


  • palokuchki, 26. marca 2012 o 10:57
    Dakujem vam vsetkym za komentare. @damisa , ano ten toastovy chleba bude na to dobry. @stefanm , ja som myslela nase slovenske oblozene chlebiky. Tie su pekne aj velmi chutne, ale ked sa to da detom do ruk, tak si asi vies predstavit ako to dopadne. S tou mojou slovencinou to uz asi nie je take dobre, myslela som si ze kosicky bude spravny nazov. Mozem to opravit na misticky ak si myslis, ze je to vystiznejsie. Odfotim to korenie a pridam fotku. No a urcite sa vsetky pojedli. Bola som rada, ze chutilo vsetkym. Tiez dakujem za pozdrav.


  • violetacamorova, 26. marca 2012 o 11:43
    Pekne si to vymyslela! Chuťovky v mojej KK!


  • slawek, 26. marca 2012 o 12:18
    Pekne a iste aj chutne.Odkladam.


  • medovnicek, 26. marca 2012 o 12:41
    super nápad


  • matata1, 26. marca 2012 o 12:55
    @palokuchki krásne a inšpiratívne košíčky, alebo podľa @stefanm
    mističky. Maslím si, že @stefanm všetky svoje otázky myslel v úvodzovkách, a tvoja slovenčina je perfektná. Klobúk dolu.


  • babi, 26. marca 2012 o 13:17
    Danielka, po dlhom čase sa znovu ozývam, ale tento tvoj nápad ma veľmi oslovil a veru máš pravdu, tie "naše" chlebíčky robia problémy pri jedení nielen deťom.
    Prekvapím našich týmto nápadom, ale čestne sa priznám, že nie je môj.


  • kristina47, 26. marca 2012 o 13:40
    tie košíčky nestvrdnú,keď vychladnú?


  • ancicka, 26. marca 2012 o 14:08
    Krásne to vyzerá...


  • jerica, 26. marca 2012 o 14:18
    @palokuchki , receptík ako vyšitý , sviatky sa blížia závratnou rýchlosťou a tvoj recept je priam ukážkový čo by mohlo šibačov potešiť. Pre @kristina47 určire nestvrdnú keď si predstavíš že tam ide sladká smotrana s vajíčkom,chlebík sa napije a stuží syrom,určite si to nedám újsť na sviatočnom stole , ale nie len na sviatočnom , ale aj ke´d budem mať na to chuť s to spraviť.Myslím si že je to veľmi inšpiratívne a pritom tak jednoduché,stačí nápad.


  • izabella929, 26. marca 2012 o 14:24
    sú krásne a zaujímavé, len by ma zaujímalo, ako sa to potom konzumuje, lebo predpokladám, že pri zapekaní poriadne ztvrdnú...asi treba mať dobrý chrup.-))))


  • dorisa, 26. marca 2012 o 14:34
    ..veĺmi pekné, mňam, to by som si aj ja dala


  • stefanm, 26. marca 2012 o 16:50
    ...u nás sú tieto chlebíčky najobľúbenejše a "zagabeme" sa s nimi všetci :))




  • evanaaa, 26. marca 2012 o 16:52
    @palokuchki , Danka, máš ty vôbec čas na takéto úžasné nápady? Asi rozmýšľaš aj popri robote čo a ako spravíš, tentokrát sa ti to vydarilo. A dobré je, že sa košíčky-mištičky dajú napĺňať aj inými plnkami, čo máme k dispozícii práve. Tie tvoje sú ale vydarené, pre detičky aj pre dospelých.


  • izabella929, 26. marca 2012 o 17:09
    @stefanm..e šte keby si bol taký milý a vysvetlil mi, čo je to,,,,zagabeme,,, nech neumrem nevzdelaná.-))))))))))))


  • afataga, 26. marca 2012 o 17:22
    ja myslim ze zagabeme = zakydame


  • babav, 26. marca 2012 o 21:03
    Vyborny napad ...krasne su ,nepochybujem ,ze aj chutne ;-)


  • jerica, 26. marca 2012 o 21:44
    odkaz PRE @izabella929 stačí si dobre prečítať v recepte suroviny a postup,určite si zuby nevylámeš,ale asi si si to dôkladne neprečítala,preto si sa dostala do nesprávneho obrazu,veď sa neponáhľaj a čítaj pomaly!:-)to je len moja úprimná rada, stane sa aj mne , že nepostrehnem všetko čo sa píše a potom si lámem hlavu kde som spravila chybu,ale to sa stáva,nikto nie je neomylný,čo povieš. Tu ti píšem čo som odpovedala - @kristina47 určire nestvrdnú keď si predstavíš že tam ide sladká smotrana s vajíčkom,chlebík sa napije a stuží syrom,určite si to nedám újsť na sviatočnom stole , ale nie len na sviatočnom , ale aj ke´d budem mať na to chuť s to spraviť.Myslím si že je to veľmi inšpiratívne a pritom tak jednoduché,stačí nápad.


  • margaretka28, 26. marca 2012 o 23:03
    Tak toto je výborný nápad!


  • irenaw, 26. marca 2012 o 23:24
    veľmi dobrý nápad na originálne pohostenie, hneď mi pred očami bežia možné náplne :-))) uložené


  • radulienka, 27. marca 2012 o 00:11
    Vďaka za novú inšpiráciu, je to nádhera a jednoduché...


  • kuchticka, 27. marca 2012 o 05:24
    @palokuchki , ty mas vzdy taky vynimocny napad; vzdy nieco nove, zvlastne. Vdaka, urcite spravim na buducu nedelu ked pridu deti. Bude to ako predkrm kym dovarim veceru. Tak nech sa ti stale dari tam v tom horku. Snad pride i k nam az vy budete mat zimu. Pozdravujem.


  • palokuchki, 27. marca 2012 o 05:28
    Vsetkym vam este raz dakujem za mile komentare. @matata1 ja som rada, ze mame @stefanm a na Vareche a to nemyslim v uvodzovkach. On nam tu vzdy prinesie prijemnu atmosferu. Tentokrat nas, teda mna naucil nove slovenske slovo. @jerica , dakujem za objasnenie otazok pre @kristina47 a @izabella929. Najviac komentarov a otazok dostavam od vas, ked je tu noc a my spime. Potom rano ked mam cas sa snazim hned odpovedat. @jerica dobre si to vysvetlila. Vrch kosickov bol prijemne chrumkavy, ale spodna cast kde bola plnka bola makka. @stefanm , tie tvoje chlebiky vyzeraju velmi chutne. @irenaw , ved hej da sa to naplnit roznymi chutnymi plnkami.


  • palokuchki, 27. marca 2012 o 05:30
    @kuchticka , nase komentare sa obisli. Dakujem ti a tiez pozdravujem. U nas sa uz ochladzuje. Vyzera to, ze slniecko uz cestuje k vam.


  • tatranka, 27. marca 2012 o 16:06
    To je milé a chutné! Veľmi nápadité.No tvoje recepty sú už také.Keď som si prečítala komentáriky,vlastne som dostala odpoveď na to,čo by ma pri tomto recepte zaujímalo.Chcela som vedieť,či tá vrchná časť chebíka veľmi nezatvrdne.No odpoveď poznám,takže s chuťou do tvojho receptu.Vyskúšam.


  • tinca, 27. marca 2012 o 16:46
    veľmi lákavé:)


  • ria389, 27. marca 2012 o 17:56
    vyzerajú krásne,ukladám do k.k.


  • gaabinka, 27. marca 2012 o 23:35
    výborný nápad, sú veľmi pekné, originálne. klobúk dolu:)


  • mariaklara, 28. marca 2012 o 00:35
    Super, zasa niečo nové.


  • honestka, 28. marca 2012 o 06:17
    Danka, ako vsetky tvoje recepty- vyborne, rychle a hlavne odlisne od tych, ktore sa robia z cesticka. suroviny su tam fajnove, a navstevnici tiez uvitaju krasny vzhlad "misticky". si ty ozaj sikovnica pri tvojej robote na velkej farme vymyslat co by ulahodilo aj ostatnym. hugs.


  • palokuchki, 28. marca 2012 o 11:15
    Dakujem vam! Vase komentare ma velmi potesili.


  • cica2, 29. marca 2012 o 11:49
    nápadité a krásne, ako všetky tvoje receptíky :-))


  • sylvinka, 29. marca 2012 o 13:17
    prišla som neskoro...tu už bolo všetko povedané...ale zopakujem:kreatívne,inšpiratívne,nádherné a chutné!Ďakujem za skvelý nápad.


  • palokuchki, 30. marca 2012 o 00:17
    @cica2 , @sylvinka , dakujem.


  • nela88, 1. apríla 2012 o 17:36
    perfektný nápad,obdivujem Tvoju kreativitu


  • vanesa859, 11. apríla 2012 o 18:39
    dobréé.. :) ukladám


  • prskavkaa, 19. júla 2012 o 13:44
    Vynikajúci receptík, ukladám :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.

Jesenná chrípka nechutí naozaj nikomu
- Inzercia -
Prichádza jeseň a s ňou aj zvýšená záťaž na váš organizmus. Pripravte sa.

Varecha 38/2014: Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist