Chlebíček z bielkov a kandizovaného ovocia (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Mala som veľa bielkov v chladničke, tak som upiekla biskupský chlebíček z bielkov a sušeného ovocia. Je výborný.

10
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Z bielkov a práškového cukru ušľaháme tuhý sneh.
  3. Sušené ovocie a vlašské orechy nasekáme na kúsky.
  4. Do vyšľahaného snehu postupne vmiešame polohrubú múku.
  5. Ďalej pridáme aj sušené ovocie a orechy.
  6. Zmiešame a pridáme ešte 2-3 PL oleja, zamiešame.
  7. Formu na bochník, alebo na srnčí chrbát vystelieme papierom na pečenie a zmes do nej vylejeme. Uhladíme stierkou.
  8. Dáme piecť do rúry na 160-170 stupňov a pečieme cca 30 minút. Treba strážiť. Špajdlou zistíme, či je koláčik upečený.
  9. Potom koláč vyklopíme, nakrájame ...
  10. Dobrú chuť.