Chlebíček z bielkov a kandizovaného ovocia (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Mala som veľa bielkov v chladničke, tak som upiekla biskupský chlebíček z bielkov a sušeného ovocia. Je výborný.
10 porcií |
10 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Z bielkov a práškového cukru ušľaháme tuhý sneh.
- Sušené ovocie a vlašské orechy nasekáme na kúsky.
- Do vyšľahaného snehu postupne vmiešame polohrubú múku.
- Ďalej pridáme aj sušené ovocie a orechy.
- Zmiešame a pridáme ešte 2-3 PL oleja, zamiešame.
- Formu na bochník, alebo na srnčí chrbát vystelieme papierom na pečenie a zmes do nej vylejeme. Uhladíme stierkou.
- Dáme piecť do rúry na 160-170 stupňov a pečieme cca 30 minút. Treba strážiť. Špajdlou zistíme, či je koláčik upečený.
- Potom koláč vyklopíme, nakrájame ...
- Dobrú chuť.