Zemiakové čipsy
Zemiakové čipsy

Chipsy

moznodobremoznozle - fotkamoznodobremoznozle, 1. mája 2018
2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

7 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
na posypanie




Postup

  1. 1

    Zemiaky osupeme, umyjeme a nakrajame na rovnake kruzky zhruba 2 mm hrube. Na rozpalenom oleji zemiakove kruzky vysmazime. Ked budu zemiaky skoro hotove, vytiahneme ich a nechame odkvapkat od oleja. Ja to robim tak, ze ich dam do misy vystlanej papierom na pecenie. Medzitym vyhrejeme ruru na 180 °C.

  2. 2

    Odkvapkane zemiaky osolime a okorenime. Pripravime si plech, ktory potrieme olejom. Poukladame kruzky. Pecieme do zlatohneda zhruba 15 minut.

  3. 3

    Upecene kruzky vyberieme do misy a jemne dochutime zmesou korenin. Mojou variantou byva suseny cesnak a udena mleta paprika.

  4. 4

    Na uplny zaver posypeme posekanou cerstvou vnatkou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tie zemiačky sa mi páčia, pekne opečené do chrumkava, len nechápem - nechať ich odkvapkať od oleja v miske a potom ich dať do inej nádoby (plechu), ktorý potrieme opäť olejom. Nestačilo by hneď tie kolečká zemiakov dať neodtečené od oleja na suchý plech? Ešte by sme aj ušetrili jednu misku :)
altyn
Tiež nechápem, najprv vysmažím, a potom pečiem... Škoda energie a surovín. Veď to nakrájame na plátky a je to hotové. A len tak mimochodom, aký význam má dávať niečo na papier na pečenie, ak to má vysať, či odsať tuk. Ak sa nemýlim, papier na pečenie ho zadrží... A neodpustím si pridať komentár k tomu že @Afataga má pravdu, krúžok je krúžok....