China á la Renata

canadabc - fotkacanadabc, 10. marca 2013
China á la Renata
Foto: canadabc

Recept mam od kamosky..co to som si upravila a vysledok bol velmi chutny.

4
porcie

Suroviny

300 g
1 ks (menšia)
2 ks
1 pohár
1 ks (alebo červená paprika)
1 ks
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrajame na pasiky, dame do misky a pridame asi 2-3 lyzice sojovej omacky, 2 struciky roztlaceneho cesnaku a kusok nastruhaneho cerstveho zazvoru. Dochutime trochou bieleho alebo cierneho korenia, a zalejeme asi 3 lyzicami oleja. Nechame par hodin odstat v chladnicke.

  2. 2

    Pripravime si zeleninu. Mrkvu nakrajame na tenke kolieska, brokolicu rozdelime na male ruzicky, kapiu a cibulu (mozeme pouzit aj mladu zelenku cibulku - 4 ks) nakrajame na pasiky, hrasok nechame rozmrazit.

  3. 3

    Olej dame do hlbokej panvice (wok). Strucik cesnaku si nakrajame na platky a pridame do rozpaleneho oleja. Chvilu poprazime a pridame namarinovane maso a prudko poprazime asi 4 min. Maso vyberieme a do vypeku pridame vsetku zeleninu a asi lyzicu sojovej omacky...a na prudkom oleji orestujeme. Pridame maso a trochu vody a nechame uz len trochu dovarit aby zeleninka zmakla ale bola este stale trosku chrumkava.

    China á la Renata - obrázok 3
  4. 4

    Cinske rezance uvarime vo vode podla navodu. Scedime a podavame s pripravenou zmesou. Dochutime podla potreby sojovou omackou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Toto bude dobré - so zeleninou robievam aj ja, zišiel by sa mi wok, dosť často to varievam.