Chilli gnocchi

martinis - fotkamartinis, 4. júna 2015
Chilli gnocchi
Foto: martinis

Gnocchi s opekanou paprikou a cuketou, ochutené originálnym korením Arrabiata a posypané čerstvou čili papričkou a tekvicovými jadierkami.

2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

 balenie
 lyžička
2 lyžice
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Papriku a cuketu očistíme a umyjeme. Papriku nakrájame na malé kocky, cuketu podobne. Na panvici rozohrejeme olej a zeleninu na ňom na strednom plameni opečieme.

  2. 2

    Na suchej panvici opekáme tekvicové jadierka až dokým nezačnú praskať.

  3. 3

    Uvaríme gnocchi a scedíme ich. Zeleninu na panvici ochutíme korením Arrabiata, vmiešame gnocchi a cottage cheese. Dochutíme soľou a naservírujeme na taniere. Pred podávaním posypeme nadrobno nakrájanou čili papričkou a opečenými tekvicovými jadierkami.

  4. 4

    Korenie Arrabiata mi priniesla sestra z talianska. Je určené najmä na rovnomennú omáčku, avšak výborné je aj v jedlách, ako toto, pretože ich obohatí o vyvážanú zmes bylinkovej a pikantnej chuti. Dá sa, samozrejme, namiešať aj doma.

Diskusia k receptu

katka78
Martin, rada ťa po dlhšej dobe znovu vidím aj tu :-) Ak máš ešte obal z toho korenia, pozrieš a napíšeš sem prosím jeho zloženie? Ďakujem! :-)
martinis
Ďakujem za privítanie! :)
Po taliansky nanešťastie neviem, avšak vychádzajúc z chuti a pohľadu by tam malo byť čili, cesnak a bylinky - bazalka a petržlen, myslím.
caterina
krasny recept! zlozenie je tak ako si napisal + este susene paradajky a cibula (bazalka nemusi byt).
elixir
Fí, koho to sem zavialo. :) Vitaj späť, pekný recept si pridal. :)
katka78
Ďakujem pekne. Cestoviny arrabiata robievam často, ale žiadne špeci korenie do nich nedávam, tak preto ma zaujímalo, čo obsahuje. Tieto tvoje gnocchi sa mi tiež páčia, už sú v KK :-)
martinis
Ďakujem vám, som rád, že sa vám recept páči. :)

@katka78 to korenie v podstate len kopíruje to, čím sa klasicky omáčka ochucuje. Takže nič revolučné, len fajn pomôcka pre tých, ktorí sa nechcú zdržiavať alebo nevedia odhadnúť správy pomer korenín.

@afataga síce som nepozval, ale iste nie je náročné uhádnuť, s kým z Varechy sa mi najviac spája čili v bársakých podobách. :)
finczi
Recept sa mi páči, ďakujem za inšpiráciu!
frezia68
A kdeže si sa tak dlho túlal? Pekný recept,určite vyskúšam :-)
martinis
Ďakujem vám, takúto príjemnú odozvu som nečakal. :)
@frezia68 pracoval som na niekoľkých súťažiach, pripravoval sa na maturitu (to už mám za sebou) a popritom sa venujem aj literárnej činnosti, takže toho bolo dosť - teraz mám však dlhé voľno, ktoré chcem okrem hľadania brigády využiť aj na nejaké nové recepety. :)
rela
Aká škoda, že nemám takého šikovného vnuka. Na takúto večeru by som sa nechala pozvať. Máš to za 5*
mariamka
konecne niekto vie, ako sa pisu gnocchi :) pekne varis, jednoducho, ucelne, chutne,, vies, ze gnocchi sa daju urobit aj z cukety?, nemusis pouzit polotovar, /ked budes mat viac casu..:)/, precitala som si aj rozhovor, nove info, nove spravy /aj tvoju esej "sme ako jablka.."/,, sikovny mlady clovek, pekny comeback
frezia68
Taký mladý a taký šikovný :-) a keď si začal pridávať,priznám sa,že som pochybovala,či pôvodcom receptov je to mladé chlapča,ktoré bolo na fotke.Vyjadrovanie si mal ako skúsený varecháč,pekné recepty,fantázia.....chcela by som Ťa poznať za pár rokov,kam si to dotiahol,aký smer si vyberieš?Tak želám splnenie túžob :-)
martinis
@rela Tvoj vnuk je iste šikovný, len na čosi iné, každý máme na čosi talent - len niečí je praktickejší a niečí menej. Ďakujem Ti za hviezdičky! :)

@mariamka z cukety som gnocchi ešte nepripravoval ... Vlastne som ich ešte nepripravoval vôbec. Čo sa týka múčnych jedál, som naozaj zelenáč, je čo doháňať, našťastie sú letné prázdniny dosť dlhé. :)
Som veľmi rád, že si si našla čas aj na moje textíky a ešte viac sa teším z toho, že sa páčili. Ďakujem!

@frezia68 môžem odprisahať, že ani jednu vetu vo svojich receptoch som nikdy odnikadiaľ neodpísal. Inšpiráciu čerpám odvšadiaľ, čo sa receptov týka, ale texty si zásadne píšem sám. Je to predsa moje ďalšie hobby. :)
Čo bude o pár rokov? Veľmi náročná otázka. Zatiaľ ti viem povedať, čo (hádam) bude o pár mesiacov - finančná matematika na Karlovej univerzite alebo Komenského univerzite. Zatiaľ nie som rozhodnutý, aj žurnalistika ma lákala, tak sa jej hádam budem venovať popri škole.

@leomax minule som cestoval cez Žilinu a hádaj, na koho som myslel? :)
Ďakujem Ti krásne. Som rád, že budeme opäť v kontakte!
leomax
Potešil si ma! Mám prečítané všetko, čo si nám "odporučil" a som na Teba hrdý. Si výnimočný "frajer"!!!!!
ares
gnocchi si vyrábam sám, chilli papričky pestujem, koreniny nebude problém namiešať. Veľmi pekný recept. @martinis , super!!!
ares
a 21 x 5 hviezdičiek tiež o niečom hovorí.
ywett
@martinis , vitaj späť a recept je pekný! Nech sa ti dobre darí a tvoje plány nech sa ti splnia, si šikovný




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia