Chia puding s čokoládou

jenni - fotkajenni, 30. júna 2014
Chia puding s čokoládou
Foto: jenni

Puding nenáročný na prípravu, no za to milo prekvapí svojou chuťou a výsledným efektom. Vhodný ako dezert alebo sladké raňajky. Dá sa upraviť aj Zobraziť celý popisPuding nenáročný na prípravu, no za to milo prekvapí svojou chuťou a výsledným efektom. Vhodný ako dezert alebo sladké raňajky. Dá sa upraviť aj na raw verziu - namiesto čokolády použite kakao, doslaďte medom, či sirupom a máte výživný a zdravý pokrm, bez väčšej námahy a hlavne bez varenia.

1
porcia
10 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 ml
50 g
4 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si chia semienka, 200 ml mlieka a čokoládu na varenie si nalámeme na menšie kúsky.Mlieko prelejeme do hrnca, mierne ho zahrejeme a pridáme k nemu čokoládu, ktorú necháme za občasného miešania za pomoci metličky na šľahanie rozpustiť.

  2. 2

    Čokoládovo-mliečnu zmes necháme vychladnúť a do vychladnutej pridáme 4 zarovnané polievkové lyžice chia semienok a všetko spolu premiešame. Zmes následne ešte z času na čas premiešavame, počas nasledujúcich cca 20 min., aby sa vám nevytvorili v pudingu miesta s veľkými hrudkami chia semienok ( ako sa to stalo napr. mne).

  3. 3

    Puding už len stačí presunúť do nádoby, v ktorej ho chcete podávať a odložiť do chladničky. Odporúčam chladiť do druhého dňa. Puding môžete ozdobiť napríklad mrazeným, či čerstvým bobuľovým ovocím, kúskami čerstvého ovocia, napríklad banánom alebo len posypať chia semienkami, nasekanými orieškami, či konopným semienkom.

Diskusia k receptu

jenni
super je ten puding a hlavne rýchly, takýchto receptov som už videla veľa, spravila som si ho nejako podľa seba a už sa teším, keď vyskúšam raw verziu alebo rôzne chia pudingy s ovocím :)
radost
dievčatká moje..ja som tu nabrala toľko novôt..aj tieto chia semienka..mám..na raňajky do vločiek pridám..vodu..niekedy ovocie..a fungujem..dalšia pre mňa novota:smothie-ovocné..zas chia..vločky..a je to..ja vás -varecháčky-mám rada..:-)
škoda že VARECHA až na starobu-akoby vnúča sa mi narodila..:-)
athelasil
pekný pudinčok a isto aj chutný :) len bacha, denná dávka chia semienok sú 2 čajové lyžičky ;)
jenni
@athelasil hej hej, viem o tej dennej dávke, no už viackrát sa mi stalo , že do týchto pudingových záležitostí som ich dala viac, no pracujem na tom, aby som sa polepšila a dodržiavala tú dennú dávku :)
danuska127
ja som to skúsila ale asi som niekde urobila chybu- 2 čaj. lyžičky do 2 dl. mlieka a dala do chladničky na noc- semienka veľmi nenapučali, je to dosť riedke.
twilly
Mno, danuska127, či to náhodou nebude tým, že v recepte máš uvedené 4 polievkové lyžice na 200 ml mlieka. Pravdepodobne si sa "sekla" v mierke :-D
deria
takže z tohto pudingu 200ml/4PL chia by sa malo zjesť len pár lyžičiek? Pre mňa na raňajky málo :(
A koľko dní to potom vydrží?
twixi
Syn má problémy zo zapchou určite vyskúšam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia