Cheesecake stracatella

misela34 - fotkamisela34, 3. novembra 2013
Cheesecake stracatella
Foto: misela34
10
porcií
15minút minút
príprava

Suroviny

3 bal
1/2 bal
500 g
250 g
2 ks
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Tortovú formu s priemerom 28 cm vyložíme papierom na pečenie a okraje odstrihneme. Keksy rozdrvíme rukami nadrobno. Rozpustíme si maslo a primiešame k rozdrveným keksom.

  2. 2

    Urobíme hustú masu. Masu vtlačíme do pripravenej tortovej formy. V mixéri vymiešame tvaroh, kyslú smotanu, šľahačky v prášku (Ja pridávam ešte vlažnú uvarenú želatínu - kvôli hustote). Pridáme vanilkový cukor. Môžete pridať aj nastrúhanú čokoládu, bude tak prichuť straciatelly.....polejem tým keksové cesto.

  3. 3

    Na vrch dáme vychladnutú a roztopenú čokoládu. Ja som ju posypala mletými orechmi, dáme do chladničky....podávame na druhý deň, je fantastický.

Diskusia k receptu

atari89
cheesecake to nieje, ale vyzera fajn tento kolacik :) tvarohovo cokoladove mozem..
misela34
práveže JE to cheescake a mám to z talianskej stránky(Italians Do Eat Better) -tento receprt,len som pozmenila to,že som pridala želatínu (kôli hustote) a že som kekse s maslom nedala piecť -za normálnych okolností sa má piecť to keksové cesto 10 minút na 200 stupnov- :)
2010
Praveze to NIE JE Cheescake , ale moze byt dobry :-)
zuzulienka03
nech je to čo chce :D .. mňa zaujíma ako sa dá spraviť taká mozaika z fotiek ako je titulná foto.. je na to nejaký program?
evanaaa
Prečo to nie je cheescake? Pretože tam nie je nejaký ten cream cheese, alebo, ako sa to líši? Pýtam sa zo zvedavosti, lebo je tu viac podobných koláčov s tým označením, dokonca pár je aj tu, hore, napravo, ak si všimnete. Ináč, mne sa tiež páči, nech už sa volá hocijako, iste je chutný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia