Cheesecake s lesným ovocím fotorecept

shmoulinka - bez fotkyshmoulinka, 15. februára 2013

Pochúťka, ktorú miluje celá rodina. V lete keď, je množstvo čerstvého ovocia je to lahôdka pre malých aj veľkých, ktorí zákusok poznajú zväčša zo Zobraziť celý popisPochúťka, ktorú miluje celá rodina. V lete keď, je množstvo čerstvého ovocia je to lahôdka pre malých aj veľkých, ktorí zákusok poznajú zväčša zo zahraničia. V mojom recepte je mierne poslovenčený, na výbornej chuti mu to však rozhodne neuberá. Dobrú chuť.

30 minút
príprava
55 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Cesto:
100 g
200 g
Plnka:
500 g
100 ml
2 ks
160 g
1 ks
500 g
1 ks
30 g




Postup

  1. 1

    Sušienky rozdrvíme na drobné kúsky /ešte menšie ako na obrázku/. Následne zalejeme roztopeným maslom. Masu uložíme do tortovej formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie. Masu sa snažíme pritlačiť aj na okraje formy. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov, pečieme približne 10 minút. Z trúby následne vyberieme, teplotu stiahneme na 160 stupňov.

    Cheesecake s lesným ovocím (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z nátierkového masla, smotany, práškového cukru, vajec a vanilkového cukru si vymiešame hladkú hmotu. Ktorú najeleme do upečeného korpusu. Dáme piecť do trúby na 40 až 45 minút.

    Cheesecake s lesným ovocím (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po uplynutí 45 minút, vypneme trúbu ale koláč necháme ešte 5 minút postáť v trúbe. Výberieme a necháme vychladnúť. Ideálne je ho nechať cez noc stuhnúť v chladničke. Ak toľko času nemáte. Treba ho dať aspoň na pár hodín do chladu. Lesné ovocie necháme stiecť zo šťavy, ak používame mrazené, treba ho dobre nechať rozmraziť, aby nemalo v sebe zbytočne veľa vody. šťavu, ktorú ovocie pustí si odložíme na želatínu.

    Cheesecake s lesným ovocím (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ovocie uložíme na vychladený základ. Zalejeme želatínou, ktorú si pripravíme zo šťavy z ovocia, prípadne z vody a tortového želé s cukrom.

    Cheesecake s lesným ovocím (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zákusok dáme vychladnúť a podávame. Ovocie si môžete dať rôzne, nám to najviac chutí s drobným ovocím, ktoré je mierne kyselkavé. Želáme Vám dobrú chuť.

    Cheesecake s lesným ovocím (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

monnikka
na toto by som sa hneď nahovoriť, vyzerá to byť lahôdka
isabel2
Nádherné ,už som ho piekla bez ovocia,ale s nim musí byť ešte lepšie.Určite vyskúšam.Ukladám.
evanaaa
Lesné ovocie mám, a mám aj mascarpone, už by ho bolo treba aj minúť, myslím že sa dá použiť miesto nát.masla. Takže si to ukladám, nech to tu mám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia