Cheesecake s hrozienkami v rume a čokoládou

azzaro - bez fotkyazzaro, 7. januára 2015
Cheesecake s hrozienkami v rume a čokoládou
Foto: azzaro

Čokoládová poleva a hrozienka v rume príjemne ozvláštňujú tento Cheesecake. Zaujímavosťou, je že ho vôbec netreba piecť vo vodnom kúpeli. Čiže ak sa bojíte Zobraziť celý popisČokoládová poleva a hrozienka v rume príjemne ozvláštňujú tento Cheesecake. Zaujímavosťou, je že ho vôbec netreba piecť vo vodnom kúpeli. Čiže ak sa bojíte piecť cheesecake vo vodnom kúpeli skúste tento, chutí výborne :). Akurát pozor na dobu namáčania hrozienok v rume, moje boli namočené tak 28 hodín, príjemne po upečení hrejú žalúdok :). Ak pečiete Cheesecake prvý krát prečítajte ci článok Ako upiecť Cheesecake na strn: http://karolina-azzaro.blogspot.sk/2014/10/ako-upiect-cheesecake.html

40-50 minút
na 150 °C

Suroviny

75 g
45 g
75 g
50 g
120 g
Plnka:
300 g
160 g
3 ks
50 g
75 g namočené v rume
50 g
Poleva:
80 g
40 ml
Forma:
24 cm




Postup

  1. 1

    Trúbu zapneme na 150°C a tortovú formu 24cm vystelieme papierom na pečenie. Múku, kakao, semolinu a cukor preosejeme do misky a pridáme maslo. Prstami spracujeme na hnedé cesto. Cesto povtláčame po celom spodku formy a aj po obvod formy (mne to vyšlo zhruba viac ako je polka výšky formy). Cesto poriadne popicháme vidličkou a dáme do predohriatej trúby piecť na 15minút. Po upečení vytiahneme na mriežku. Trúbu nevypíname.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme náplň: Cream cheese, jogurt, vajíčka a cukor šľahačom spracujeme na konzistentnú hmotu, pridáme hrozienka a čokoládu. Ak chcete pridajte aj 3 lyžice rumu, v ktorom boli hrozienka namočené. Všetko spolu zamiešame a nalejeme na upečené cesto. Cheesecake dáme späť do trúby a pečieme zhruba 40-50 minút, tak aby sa vrch vôbec netriasol a mal jemne zlatistú farbu. Necháme v pootvorenej trúbe vychladnúť (nezľaknite sa pri chladnutí cheesecake klesne).

    Cheesecake s hrozienkami v rume a čokoládou  - obrázok 2
  3. 3

    Ak chcete urobte si na vrch čokoládovú polevu (odporúčam). Do kastróliku dáme šľahačku a zahrejeme (nesmie bublať). Horúcu šľahačku odstavíme a zamiešame čokoládu, tak aby sa dobre spojila so šľahačkou. Ak chcete pridajte si aj lyžicu medu (, pridá čokoláde lesk a sladkosť- ja ju ale nepridávam). Takto pripravenú čokoládovú polevu nelejeme na cheesecake a necháme vychladnúť. Dáme do chladničky tak na hodinku, aby čokoláda poriadne stuhla. Dobrú chuť K:) Ďalšie moje recepty nájdete na mojom blogu: http://karolina-azzaro.blogspot.sk/

    Cheesecake s hrozienkami v rume a čokoládou  - obrázok 3

Diskusia k receptu

evanaaa
@azzaro , páči sa mi tento tvoj cheesecake, ja mám ne ne zvlášť kolónku, no väčšinou majú korpusy zo sušienok, ty máš cesto spravené zvlášť....ale spomínaš pečenie vo vodnom kúpeli, že tento sa nemusí tak piecť, ale ja nemám ani v jednom recepte návod, že by bolo treba tak piecť, aj keď viem, že nejaké dezerty, lebo čo sú to, sa majú tak piecť ( teraz si nespomeniem, ako sa volajú). Ak sa podívaš napravo od tvojho receptu, máš tam: Pozrite si aj toto...pár rcp na cheesecake, ani jeden sa nepečie vo vodnom kúpeli. Tvoj si tiež ukladám.
azzaro
som rada ze sa ti paci :).
je uplne jedno ci pouzijes susienkovy korpus alebo si ho vyrobis. u mna ide skor o to ci sa mi chce alebo nie :). a samozrejme je to zdravsie.... (ale pohodlnost prevlada:) ).
klasicky sa pecie vo vodnom kupeli a nedava sa tvaroh ale cream cheese (to je klasika a tiez original). je velky rozdiel ci sa pouziva tvaroh alebo cream cheese. tvaroh je daleko hutnejsi ako napr. Lucina. a tiez ma inu chut. samotna napln je v podstate tekuta ked ju lejes na zaklad- teda taka by mala byt. a ked je hotovy mal by sa trosicku este v strede triast. to s tvarohom asi nespravis (predpokladam). ale tento recept je samozrejme iny (tu sa nic netrasie ale vysledok je tiez velmi jemny).
no a cheesecake sa pecie vo vodnom kupeli aby nepopraskal. voda sposobuje ze teplo v trube je vyrovnane (co samozrejme normalne nie je a cheesecake je na to citlivy). predpokladam ze ale ak das tvaroh tak mozes kludne vynechat vodny kupel. tak isto ako mascarpone. pri nom netreba vodny kupel. cheesecake z mascarpone je sitce zaujimavy ale na mna je tazky. ja mam rada ked je cheesecake lahucky (to s tvarohom nespravis).
inak rozne varianty chream cheesu najdes tu:  karolina-azzaro.blogspot.sk/2014/10/ako-upiect-cheesecake.html...

ale inak medzi nami pouzi co len chces. v SR je chream cheese pomerne drahy. hlavne ak mas doma niekoho kto chce cheesecake casto :).
dobru chut a uzi si pecenie. moc sa nestresuj s tym ako a co. pokial ti to chuti to je najdolezitejsie :)
k

1x methi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia