Tortička s banánovou a karamelovou penou

dominikakralovicova - fotkadominikakralovicova, 3. júla 2015

inšpirovala som sa receptom z blogu od foodblogerky Dulche de Leche- Silvestrovská torta.

8
porcií
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto :
180 g
70 g
Karamelová pena:
1 konzerva
4 plátky
360 ml
4 PL
Banánová pena:
4 ks
5-6 PL
1 ks na šťavu
180 ml
3 plátky
Kakaové želé:
75 g
30 g
70 g
110 g
3 plátky




Postup

  1. 1

    Sušienky pomelieme a zmiešame s maslom , dáme na dno tortovej formy. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov Celzia a pečieme 15 minút. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    plátkové želé urobíme podľa postupu na obale, necháme napučať .Potom si ju roztopíme a necháme vychladnúť. Salko si vyšľaháme mixérom , pridáme k nemu jednu šľahačku , a šľaháme až na penu. Medzitým si vyšľaháme v druhej miske druhú šľahačku s cukrom mixérom. Do krému pridáme vychladené želé a nakoniec metličkou pridáme druhú vyšľahanú šľahačku. Penu nalejeme na cesto a dáme do chladničky cca na dve hodiny.

    Tortička s banánovou a karamelovou penou - obrázok 2
  3. 3

    Banánová pena: banány rozmixujeme mixérom na kašičku , pridáme citrónovú šťavu. Opäť si dáme napučať a roztopiť želé a necháme vychladnúť. Vyšľaháme si šľahačku s cukrom mixérom. Rozmixované banány zmiešame s želatínou a opäť metličkou zmiešame s vyšľahanou šľahačkou . Penu nalejeme na karamelovú penu a dáme do chladničky na cca 2 hodiny.

    Tortička s banánovou a karamelovou penou - obrázok 3
  4. 4

    Kakaové želé: vodu, kakao, šľahačku, cukor zmiešame v hrnci a varíme až pokiaľ nevznikne hladký krém cca 10 minút. Opäť si pripravíme zele rovnakým spôsobom . A zmiešame ho s kakaovým krémom. Necháme chvíľu vychladnúť aby to bolo izbovej teploty a potom ho nalejeme na tortu a dáme do chladničky stuhnúť.

    Tortička s banánovou a karamelovou penou - obrázok 4
  5. 5

    Tortička je výborná , dúfam, že Vám bude chutiť!!!

Diskusia k receptu

zizaster
Recept sa mi páči,vyzerá celkom dobre a aj chutne,ale dovolím si povedať,že názov zavádza. Cheesecake sa robí s Philadelphia cream cheese,v našich končinách ho nahrádzame napríklad tvarohom,ale tu vidím len sladkú smotanu. Ak sa mýlim,opravte ma. Ale ako som povedala na začiatku,recept sa mi páči
1x bea44
babav
@kajusddd , otvorila som si blog chezlucie( za to ti dakujem, je fantasticky) .
Nemas pravdu v tom , ze obvinujes @dominiku.... z okopirovania receptu. Pacil sa jej recept ,tak podla neho (dokazuje fotografiami) pridala vlastnu verziu tohto fajnoveho zakuska. Jedine co v recepte chyba je odvolanie sa na stranku , z ktorej recept pochadza a tiez si ziada iny nazov ,lebo cheesecake to nie je .Vsetci amateri kopirujeme predsa povodne recepty a pridavame vlastne verzie ...ci nie?
dominikakralovicova
kajusddd - recept nie je odkopírovaný zo stránky chezlucie.cz, ten blog nepoznám ,,,ale ako som si pozerala recept z ktorého odkopírovania som obvinená, tak slečna sa inšpirovala rovnakou stránkou ako ja dulche de leche´!!! Mrzí ma ,že som neuviedla zdroj,, je to môj druhý recept čo sem dávam a nevedela som ,že to bude taký problém ,,avšak v recepte neuvádzam, že som recept vymyslela ja alebo je môj. Ďakujem za upozornenie , poučenie pre mňa.
babav,- ďakujem za podporu:)
fastbaby
Netreba to Salko najskor uvarit? Myslim, ze bez varu z neho karamel nebude. Vdaka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia