Cheesecake

Cheesecake
Foto: foo
fooFoo, recept pridal: 16. januára 2012 15:14Ďalšie jeho recepty

Veľmi dlho som po internete hľadala ten pravý, originálny recept na tento chutný koláč. Samozrejme, musela som použiť slovenské keksíky / je úplne jedno aké dáte, hlavne, že vám budú chutiť :) / a syr ricottu / v najnutnejšom prípade môže byť aj cottage /. Nakoniec sa zadarilo a Cheesecake bol na svete :)

Suroviny

10
porcií
15
minút
príprava
60
minút
na 150 °C

Postup prípravy receptu

1

Takže, ako prvé si predohrejeme rúru na 150°C. Potom podrvíme keksy v sáčku, vsypeme do misky a zmiešame s roztopeným maslom, tak aby boli všetky odrobinky aspoň trochu namočené. Zmes vysypeme na dno tortovej formy. Dáme na 10 minút zapiecť a po vytiahnutí z rúry necháme vychladiť. pozn: nevšímajte si prosím vzhľad mojej zastaralej formy :D v najbližšom čase plánujem kúpiť novú, táto má už odslúžené...
Cheesecake - obrázok 1

2

Zatiaľ si v ďalšej miske pripravíme plnku. Tvaroh, ricottu / alebo mascarpone/, kyslú smotanu, vanilkový a kryštálový cukor zmiešame na hladkú masu. Potom pridáme vajíčko a poriadne premiešame. Ďalej vsypeme 3 PL múky a opäť dobre zamiešame. Nakoniec môžme pridať nastrúhanú citrónovú kôru. Dodá koláču perfektnú chuť.
Cheesecake - obrázok 2

3

Plnku vlejeme na náš pripravený korpus a dáme na hodinu zapiecť. Ak sa vám koláč pri vyťahovaní z trúby bude trochu triasť ako huspenina, môžte si rovno gratulovať :) Koláč necháme vychladnúť a potom vložíme na 6 hodín do chladničky.
Cheesecake - obrázok 3

4

Z týchto surovín mi vyšlo 10 stredných porcií / 1 porcia = cca. 760 kJ ;) /. pozn: odfotená je polovica 1 porcie :) Podávame s ovocím alebo len tak sám :) Dobrú chuť.
Cheesecake - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dankajuskova, 16. januára 2012 o 20:12
    vyzerá lákavo určite vyskúšam :)


  • 3sandra3, 16. januára 2012 o 20:38
    mne sa tiež páči,,, skúsim


  • llevik, 16. januára 2012 o 21:00
    Ta hodina se mě zdá moc,určitě vyzkouším.


  • babav, 17. januára 2012 o 02:14
    Kolacik mas vydareny,ale nerozumiem preco si ho nazvala Philadelphia?!
    Nepouzila si cream cheese, podla ktoreho je cheesecake nazvany.
    Skus upiect pravy...takto:» varecha.pravda.sk/recepty/cheesecake-fotorecept/9162-rece...




  • foo, 17. januára 2012 o 06:31
    @babav ďakujem :) ten názov preto, lebo som sa dočítala, že originál sa tak nazýval, aj v popise spomínam, že som použila iný syr ako má pôvodne byť ;)


  • redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 17. januára 2012 o 08:50
    @foo bola redakciou ešte pred uverejnením upozornená, že názov nie je v poriadku, naozaj by sa v tomto prípade hodil skôr názov Cheesecake. Ak totiž nepoužiješ syr, podľa ktorého sa pôvodný koláč volá, je nezmysel, aby sa tak volal celý koláč.


  • kumari, 17. januára 2012 o 08:51
    mňam :) pridávam do KK :) si šikulka!


  • 07janka, 17. januára 2012 o 12:29
    Vyzera velmi dobre aa pripomina mi dovolenku vo Svajci ;)
    pridavam do KK ;) dakujem za recept!


  • foo, 17. januára 2012 o 15:26
    @redakcia upravila som teda ten názov, nech to zbytočne nezavádza


  • evanaaa, 18. januára 2012 o 17:46
    Ale aj tak môže byť dobrý, @foo , len načo si dala ten korpus predpiecť, To nie je treba, skôr by si ho mala vložiť do cladničky,( zmes stlačiť) a medzitým si pripraviť náplň, keksíky sú hotové, netreba ich dvakrát piecť. Ale inak dobrý a ak by sa mal ozrejmiť ten názov, môže sa použiť aj syr Philadelphia, veď je aj u nás dostať, ibaže Ricotta ( levická) je o niečo lacnejšia. Zatiaľ si koláčik ukladám do KK.


  • foo, 18. januára 2012 o 22:27
    @evanaaa áno, tak v podstate to stačilo dať aj do chladničky...ale myslela som skôr, kvôli tomu maslu...nech sa to tam trošku spolu zapečie a nech je korpus chrumkavejší :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist