Cheesecake

Cheesecake
Foto: foo
fooFoo, recept pridal: 16. januára 2012 15:14Ďalšie jeho recepty

Veľmi dlho som po internete hľadala ten pravý, originálny recept na tento chutný koláč. Samozrejme, musela som použiť slovenské keksíky / je úplne jedno aké dáte, hlavne, že vám budú chutiť :) / a syr ricottu / v najnutnejšom prípade môže byť aj cottage /. Nakoniec sa zadarilo a Cheesecake bol na svete :)

Suroviny

10
porcií
15
minút
príprava
60
minút
na 150 °C

Postup prípravy receptu

1

Takže, ako prvé si predohrejeme rúru na 150°C. Potom podrvíme keksy v sáčku, vsypeme do misky a zmiešame s roztopeným maslom, tak aby boli všetky odrobinky aspoň trochu namočené. Zmes vysypeme na dno tortovej formy. Dáme na 10 minút zapiecť a po vytiahnutí z rúry necháme vychladiť. pozn: nevšímajte si prosím vzhľad mojej zastaralej formy :D v najbližšom čase plánujem kúpiť novú, táto má už odslúžené...
Cheesecake - obrázok 1

2

Zatiaľ si v ďalšej miske pripravíme plnku. Tvaroh, ricottu / alebo mascarpone/, kyslú smotanu, vanilkový a kryštálový cukor zmiešame na hladkú masu. Potom pridáme vajíčko a poriadne premiešame. Ďalej vsypeme 3 PL múky a opäť dobre zamiešame. Nakoniec môžme pridať nastrúhanú citrónovú kôru. Dodá koláču perfektnú chuť.
Cheesecake - obrázok 2

3

Plnku vlejeme na náš pripravený korpus a dáme na hodinu zapiecť. Ak sa vám koláč pri vyťahovaní z trúby bude trochu triasť ako huspenina, môžte si rovno gratulovať :) Koláč necháme vychladnúť a potom vložíme na 6 hodín do chladničky.
Cheesecake - obrázok 3

4

Z týchto surovín mi vyšlo 10 stredných porcií / 1 porcia = cca. 760 kJ ;) /. pozn: odfotená je polovica 1 porcie :) Podávame s ovocím alebo len tak sám :) Dobrú chuť.
Cheesecake - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dankajuskova, 16. januára 2012 o 20:12
    vyzerá lákavo určite vyskúšam :)


  • 3sandra3, 16. januára 2012 o 20:38
    mne sa tiež páči,,, skúsim


  • llevik, 16. januára 2012 o 21:00
    Ta hodina se mě zdá moc,určitě vyzkouším.


  • babav, 17. januára 2012 o 02:14
    Kolacik mas vydareny,ale nerozumiem preco si ho nazvala Philadelphia?!
    Nepouzila si cream cheese, podla ktoreho je cheesecake nazvany.
    Skus upiect pravy...takto:» varecha.pravda.sk/recepty/cheesecake-fotorecept/9162-rece...




  • foo, 17. januára 2012 o 06:31
    @babav ďakujem :) ten názov preto, lebo som sa dočítala, že originál sa tak nazýval, aj v popise spomínam, že som použila iný syr ako má pôvodne byť ;)


  • redakcia, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 17. januára 2012 o 08:50
    @foo bola redakciou ešte pred uverejnením upozornená, že názov nie je v poriadku, naozaj by sa v tomto prípade hodil skôr názov Cheesecake. Ak totiž nepoužiješ syr, podľa ktorého sa pôvodný koláč volá, je nezmysel, aby sa tak volal celý koláč.


  • kumari, 17. januára 2012 o 08:51
    mňam :) pridávam do KK :) si šikulka!


  • 07janka, 17. januára 2012 o 12:29
    Vyzera velmi dobre aa pripomina mi dovolenku vo Svajci ;)
    pridavam do KK ;) dakujem za recept!


  • foo, 17. januára 2012 o 15:26
    @redakcia upravila som teda ten názov, nech to zbytočne nezavádza


  • evanaaa, 18. januára 2012 o 17:46
    Ale aj tak môže byť dobrý, @foo , len načo si dala ten korpus predpiecť, To nie je treba, skôr by si ho mala vložiť do cladničky,( zmes stlačiť) a medzitým si pripraviť náplň, keksíky sú hotové, netreba ich dvakrát piecť. Ale inak dobrý a ak by sa mal ozrejmiť ten názov, môže sa použiť aj syr Philadelphia, veď je aj u nás dostať, ibaže Ricotta ( levická) je o niečo lacnejšia. Zatiaľ si koláčik ukladám do KK.


  • foo, 18. januára 2012 o 22:27
    @evanaaa áno, tak v podstate to stačilo dať aj do chladničky...ale myslela som skôr, kvôli tomu maslu...nech sa to tam trošku spolu zapečie a nech je korpus chrumkavejší :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist