Cheesecake

foo - bez fotkyfoo, 16. januára 2012
Cheesecake
Foto: foo

Veľmi dlho som po internete hľadala ten pravý, originálny recept na tento chutný koláč. Samozrejme, musela som použiť slovenské keksíky / je úplne jedno Zobraziť celý popisVeľmi dlho som po internete hľadala ten pravý, originálny recept na tento chutný koláč. Samozrejme, musela som použiť slovenské keksíky / je úplne jedno aké dáte, hlavne, že vám budú chutiť :) / a syr ricottu / v najnutnejšom prípade môže byť aj cottage /. Nakoniec sa zadarilo a Cheesecake bol na svete :)

10
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

100 g
50 g
250 g
200 g
200 g
1 ks
3 PL
1 ks
3 PL




Postup

  1. 1

    Takže, ako prvé si predohrejeme rúru na 150°C. Potom podrvíme keksy v sáčku, vsypeme do misky a zmiešame s roztopeným maslom, tak aby boli všetky odrobinky aspoň trochu namočené. Zmes vysypeme na dno tortovej formy. Dáme na 10 minút zapiecť a po vytiahnutí z rúry necháme vychladiť. pozn: nevšímajte si prosím vzhľad mojej zastaralej formy :D v najbližšom čase plánujem kúpiť novú, táto má už odslúžené...

    Cheesecake - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ si v ďalšej miske pripravíme plnku. Tvaroh, ricottu / alebo mascarpone/, kyslú smotanu, vanilkový a kryštálový cukor zmiešame na hladkú masu. Potom pridáme vajíčko a poriadne premiešame. Ďalej vsypeme 3 PL múky a opäť dobre zamiešame. Nakoniec môžme pridať nastrúhanú citrónovú kôru. Dodá koláču perfektnú chuť.

    Cheesecake - obrázok 2
  3. 3

    Plnku vlejeme na náš pripravený korpus a dáme na hodinu zapiecť. Ak sa vám koláč pri vyťahovaní z trúby bude trochu triasť ako huspenina, môžte si rovno gratulovať :) Koláč necháme vychladnúť a potom vložíme na 6 hodín do chladničky.

    Cheesecake - obrázok 3
  4. 4

    Z týchto surovín mi vyšlo 10 stredných porcií / 1 porcia = cca. 760 kJ ;) /. pozn: odfotená je polovica 1 porcie :) Podávame s ovocím alebo len tak sám :) Dobrú chuť.

    Cheesecake - obrázok 4

Diskusia k receptu

llevik
Ta hodina se mě zdá moc,určitě vyzkouším.
používateľ nemá avatar
foo
foo
@babav ďakujem :) ten názov preto, lebo som sa dočítala, že originál sa tak nazýval, aj v popise spomínam, že som použila iný syr ako má pôvodne byť ;)
redakcia
@foo bola redakciou ešte pred uverejnením upozornená, že názov nie je v poriadku, naozaj by sa v tomto prípade hodil skôr názov Cheesecake. Ak totiž nepoužiješ syr, podľa ktorého sa pôvodný koláč volá, je nezmysel, aby sa tak volal celý koláč.
07janka
Vyzera velmi dobre aa pripomina mi dovolenku vo Svajci ;)
pridavam do KK ;) dakujem za recept!
používateľ nemá avatar
foo
foo
@redakcia upravila som teda ten názov, nech to zbytočne nezavádza
evanaaa
Ale aj tak môže byť dobrý, @foo , len načo si dala ten korpus predpiecť, To nie je treba, skôr by si ho mala vložiť do cladničky,( zmes stlačiť) a medzitým si pripraviť náplň, keksíky sú hotové, netreba ich dvakrát piecť. Ale inak dobrý a ak by sa mal ozrejmiť ten názov, môže sa použiť aj syr Philadelphia, veď je aj u nás dostať, ibaže Ricotta ( levická) je o niečo lacnejšia. Zatiaľ si koláčik ukladám do KK.
používateľ nemá avatar
foo
foo
@evanaaa áno, tak v podstate to stačilo dať aj do chladničky...ale myslela som skôr, kvôli tomu maslu...nech sa to tam trošku spolu zapečie a nech je korpus chrumkavejší :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia