Cheescake bez výčitiek

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 29. apríla 2016

Zdravá sladkosť na každý deň.

8
porcií

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
2 ks
500 g (hladký)
200 g
125 g (obyčajná alebo nadýchaná)
1 ks
 (čerstvé alebo mrazené)
1 PL
podľa chuti
štipka




Postup

  1. 1

    Pomelieme ovsené vločky, premiešame s kokosom, roztlačeným banánom a medom. Túto hmotu dáme do okrúhlej formy na pečenie a pečieme pri 170 °C asi 15 minút. Zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, Lučinu, vajíčko, citrónovú šťavu, vanilkový extrakt a ochutíme podľa potreby medom. Pridáme aj štipku soli. Pridáme do formy na už predpečený korpus a pečieme 30 až 40 minút pri tej istej teplote. Rozmixujme ovocie a nalejeme na už vychladnutú formu. Necháme chvíľu v chlade a podávame, ideálne s čerstvými jahodami či iným bobuľovitým ovocím.

Diskusia k receptu

evanaaa
A už aj som si ho uložila, teraz už len upiecť, ak sa nájde príležitosť......
27janka
určite ho vyskúšam, na Veľkú noc taktiež pripravila rodine zdravý cheesecake.
27janka
určite ho vyskúšam, na Veľkú noc taktiež pripravila rodine zdravý cheesecake.
katka78
Minulý piatok som robila rodičom nepečený čokoládový podľa @Kacena65 , bol vynikajúci, no tento sa mi tiež pozdáva. Pečený "biely" som robila len raz, veľmi dávno, možno je čas zopakovať, najmä v lete sa bude hodiť.
havino
s plnkou si viem poradiť, mám už svoju náplň, ale korpus sa mi hodí bez keksov, u nás ked už sladké, tak čiskejky môžu byť
anett91
Koláč som robila, bol chutný, ale musela som využiť všetky svoje znalosti o pečení. Pomer surovín nie je napísaný veľmi dobre. Napísané sú 2 balenia tvarohu, ale aké? 2x 250g alebo 2x500g? A aký tvaroh? Ja osobne poznám min 4 druhy. Ďalej balenie Lučiny. Akej a koľko g? Je veľký rozdiel či dáte kilo tvarohu a 150g Lučinu alebo 500g tvarohu a 150g Lučinu. A Lučina má tiež niekoľko druhov a taktiež rôzne balenia. A aj smotana má rôzne balenia. Keď sa to zle skombinuje môže to byť moc Lučinové alebo zas priveľmi tvarohové. Nebude to vyvážené. Bolo by dobré to napísať podrobnejšie aby to bolo aj pre začiatočníka. Keď už ste tá škola varenia. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia