Cheddarové bochníky

aszabka - bez fotkyaszabka, 8. augusta 2015
Cheddarové bochníky
Foto: aszabka

Paleo/primal..

24
porcií
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
2 ks
90 g
70 g
70 g
1 bal
štipka




Postup

  1. 1

    Opäť moja prvotina z webu, prispôsobená mne. Suroviny zmiešať, smotana podľa možnosti so 14% tuku, tvarovať jemne bochníky, alebo lyžičkou klásť na plech kôpky, vyskúšala som oba spôsoby..budem robievať kôpky :) Piecť vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch 15-20 minút, sledovať okraje. Soli len štipku, bála som sa, že budú nemastné-neslané, no cheddar je slaný dosť a má charakteristickú chuť. Chuťovo sú vynikajúce, rozplývajú sa na jazyku..ten výraz sa na to dokonale hodí. Po upečení chrumkajú, potom zmäknú, nemám odskúšané, aké budú po pár dňoch voľne na vzduchu skladované, dávam ich mraziť a vyberám podľa svojej aktuálnej túžby po pečive :D Určite stoja za vyskúšanie..

    Cheddarové bochníky - obrázok 1

Diskusia k receptu

radost
obyčajná babka môže aj s obyčajnou múkou..??bo tú v surovinách nemám..keď sa schladí..skôsim..
dalmatinka
Rozmýšlam urobiť s pomletými ovsenými vločkami, lebo
u nás sú aj takí čo nemajú radi mandle.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia