Chalva tyčinka

Autor receptu: kucharpepe

V novom roku si s predsavzatím jesť menej sladkostí a kalórií nevystačíme. Skôr či neskôr podľahneme a chuť koláčika, či dezertu nás opantá. Pre odľahčenie výčitiek je tu CHALVA TYČINKA alebo domáca FIT tyčinka Chalva je pochúťka pochádzajúca z orientu a jedna z najjednoduchších sladkostí. Potrebujete iba 2 ingrediencie: semiačka (slnečnica, sezam) a sladidlo - najlepšie med Ja som sa ju snažil vylepšiť s čokoládovo-orieškovou kombináciou a vôbec sa tomu nebránila, práve naopak..

1
porcia
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Formu si vystelieme potravinárskou fóliou tak aby nám prečnievala cez okraje. Slnečnicové semiačka jemne orestujeme na suchej panvici aby uvoľnili arómu a boli chrumkavejšie. Necháme vychladnúť. Vychladnuté rozmixujeme na kašu a zmiešame s medom. Touto masou vystelieme dno formy. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu. Primiešame oriešky a vylejeme na prvú vrstvu. V chladničke necháme stuhnúť, približne 1 hodinu, ideálne cez noc.
  2. Tyčinku pomocou fólie vytiahneme z formy a môžeme si zahryznúť, prípadne pekne zabaliť a niekomu podarovať - pokiaľ zvládnete odolať :)
  3. Sladkosť vrchnej časti je jemne vyvážená horkosťou čokolády.