Čevapčiči so zemiakmi a rukolovým šalátom

Autor receptu: 27janka

Mleté mäso je vďačné na prípravu rôznych jedál, ktoré máme radi a sú tradičné pre našu rodinu, už sa teším na leto ako si navaríme plnenú papriku, kapustu, kel, zemiaky. Dnes ma inšpirovala balkánska kuchyňa a ich čevapčiči, kde ho pripravujú z jahňaciny alebo baranieho mäsa. My si pochutnáme na čevapčiči z hovädzieho a bravčového mäsa.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso umyjeme, nakrájame, pomelieme, dáme do misy, posolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a poriadne premiešame. Vytvarujeme čevapčiči (mne vyšlo 12 kúskov) a necháme odležať.
  2. Zemiaky očistíme, nakrájame a dáme variť do osolenej vody. Keď zemiaky začnú vrieť dáme si panvicu olej, počkáme kým sa zohrejeme a opečieme čevapčiči z oboch strán. Po vybratí z panvice dáme mäso na papierovú utierku, aby vsiakol olej.
  3. Rukolový šalát : Rukolu umyjeme nechápme odkvapkať, červenú cibuľu očistíme nakrájame na drobno, cherry rajčiny umyjeme nakrájame, dáme do misy osolíme, okoreníme, dochutíme balzamikovým octom, extra panenským olivovým olejom a premiešame. Do šalátov používam radšej červenú cibuľu je jemnejšia a sladšia i jej farba v šaláte pekne vynikne.
  4. Zemiaky sú uvarené, mäsko rozvoniava, šalát taktiež čaká. Ideme servírovať : na tanier dáme zemiaky, na zemiaky čevapčiči, ktoré posypeme nakrájanou červenou cibuľou, pridáme šalát a kto má rád i horčicu. Už nám chýba len more a balkánska hudba, balkánsky obed máme hotový.