Mäsové fašírky
Čevapčiči (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Náš nedeľný obed čevapčiči z troch druhov mäsa. Použila som hovädzie, bravčové a jahňacie mäso.
Postup
- Všetky mäsá som umyla, osušila, nakrájala na kocky a na elektrickom mlynčeku pomlela. Pridala som cesnak, cibuľu nakrájanú na drobno, soľ s chilli, mleté korenie, červenú mletú papriku, vajcia, provensalské korenie, štipku celej rasce a všetko spolu som premiešala.
- Z masy som tvorila malé tyčinky, ktoré som trošku pováľala v strúhanke.
- Zo zvyšku masy som vytvorila malé guľky.
- Bravčovú masť som nechala rozohriať a potom som ukladala do nej najprv tyčinky a keď boli hotové, tak aj guľky.
- Pod pokrievkou som ich nechala dobre prepiecť.
- Vypražené čevapčiči aj guľky som vyložila na kuchynským papierom vystlanú misu a nechala odkvapkať prebytočný tuk.
- Podávala som ich s varenými zemiakmi, ktoré som posypala pažítkou s kôpkou pokrájanej červenej cibule, s dijonskou horčicou a chrenom. Prajem vám dobrú chuť.