Mäsové fašírky

Čevapčiči (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš nedeľný obed čevapčiči z troch druhov mäsa. Použila som hovädzie, bravčové a jahňacie mäso.

5
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky mäsá som umyla, osušila, nakrájala na kocky a na elektrickom mlynčeku pomlela. Pridala som cesnak, cibuľu nakrájanú na drobno, soľ s chilli, mleté korenie, červenú mletú papriku, vajcia, provensalské korenie, štipku celej rasce a všetko spolu som premiešala.
  2. Z masy som tvorila malé tyčinky, ktoré som trošku pováľala v strúhanke.
  3. Zo zvyšku masy som vytvorila malé guľky.
  4. Bravčovú masť som nechala rozohriať a potom som ukladala do nej najprv tyčinky a keď boli hotové, tak aj guľky.
  5. Pod pokrievkou som ich nechala dobre prepiecť.
  6. Vypražené čevapčiči aj guľky som vyložila na kuchynským papierom vystlanú misu a nechala odkvapkať prebytočný tuk.
  7. Podávala som ich s varenými zemiakmi, ktoré som posypala pažítkou s kôpkou pokrájanej červenej cibule, s dijonskou horčicou a chrenom. Prajem vám dobrú chuť.