Čevabčiči z troch druhov mäsa fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 4. októbra 2015

Veru som toto jedlo nerobila už veľmi dlho..ale teraz som dostala chuť, lebo mám domácu hovädzinu, bravčovinu a morčacie stehno som dokúpila..podstatnú časť mletého Zobraziť celý popisVeru som toto jedlo nerobila už veľmi dlho..ale teraz som dostala chuť, lebo mám domácu hovädzinu, bravčovinu a morčacie stehno som dokúpila..podstatnú časť mletého mäsa tvorí hovädzie mäso,, preto sú aj šišky trošku tmavšie, ako keď sa robí z bravčového v kombinácii a baraninou..inak výborné..

6
porcií
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
250 g
200 g
podľa chuti
2 PL
1
2 strúčiky
4 PL
Príloha:




Postup

  1. 1

    Všetky mäsá som umyla, osušila..mala som s ním trošku viac práce, lebo môj elektrický mlynček mi neberie blany a tak som ho musela pokrájať na drobné kocky..

    Čevabčiči z troch druhov mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    mäso som pomlela..

    Čevabčiči z troch druhov mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridala som pokrájanú cibuľu na drobno aj cesnak..oregano,soľ, mleté korenie, rascu..všetko som pomiešala, ale masa sa mi zdala riedka, pridala som trošku strúhanky..

    Čevabčiči z troch druhov mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vytvorila som šišky..

    Čevabčiči z troch druhov mäsa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na panvici som rozohriala masť a ukladala som do nej šišky..piekla som ich pod pokrievkou..

    Čevabčiči z troch druhov mäsa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    hotové som ukladala na kuchynský papier..kým sa vyprážali, uvarila som si zemiaky, pridala som k nim rascu../čítala som,že keď sa pridá do varenia rasca, anuluje tie škodliviny, ktoré sa dostanú do zemiakov/ale inak som teraz mala perfektné domáce zemiaky ružovky..

    Čevabčiči z troch druhov mäsa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    hotové jedlo som uložila na taniere, ozdobila zelenými bylinkami, ešte sa niečo vždy nájde vonku...horčicu som vložila do papriky, nemusela som servírovať do misky osobitne..prajem vám dobrú chuť..

    Čevabčiči z troch druhov mäsa (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

izabella929
@frezia68 ,veru si dobre napísala, aj keď sa všetkým zdá, že sú šištičky zhorené a moc tmavé, ale opak je pravdou..sú robené z viac hovädziny, preto sú tmavšie, ale veľmi chutné, priam sa mäsko sype, nie sú hutné..som rada moja , že ťa zaujali..)ďakujem za komentár...
kecemis
Vyzeraju veru lakavo a dobre. Ked sa nase vtacata zlietnu v nasom hniezde, odkial vyleteli, urcite ich tymto pohostim.
izabella929
@mesiar50 ,teší ma.-)@kecemis ,kiež by som mala tých vtáčat veľa s akou láskou by som pre nich varila..)budem rada ak im bude chutiť..vďaka vám za milé komentáre.-)
sracz
Jedlo mojej dávnej mladosti a slávy katedeta, oficiera, pedagóga i kvestora. Ing. Jirko "Planda" Planička, môj konškolák, mal pre čevabčiči svojské trošku hanlivé pomenovanie (pošepkám Ti ho iba osobne), ale zato ich jedol až sa mu bubliny a hrče tvorili aj za ušami. Inak, na počudovanie a naozaj neviem prečo, jedno z najobľúbenejších jedál mojej dcérky, bábiky Angeliky, Tvojej rovesníčky milá Izka, už od čias jedální škôl všetkých stupňov. Takže Tvoj "trojboj" @izabella929 opäť právom boduje, teda hviezdičkuje! U mňa určite a na betón!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia