Čevabčiči (fotorecept)

Čevabčiči (fotorecept)
hviezdickazHviezdickaz, recept pridal: 18. januára 2011 14:56Ďalšie jeho recepty

Toto je môj prvý samostatný pokus o čevabčiči. Viem,že tam majú byť 3 druhy mletého mäsa - bravčového,hovädzieho a baranieho,ale keďže mám len bravčové , vyskúšam ho teda urobiť len z jedného druhu :)

Suroviny

6
porcií
15
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Mleté mäso zmiešame s korením,soľou,paprikou,prelisovaným cesnakom,nadrobno pokrájanou cibuľou,majoránkou,vajíčkami.
Čevabčiči (fotorecept) - obrázok 1

Vytvarujeme šišky a usmažíme na oleji do zlatista.
Čevabčiči (fotorecept) - obrázok 2

Podávame s varenými zemiakmi , horčicou a na kolieska nakrájanou cibuľou.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

23 komentárov k receptu
  • evusik, 18. januára 2011 o 19:16
    čevabčiči - tak to je klasika našich školských a závodných jedální... normálne si mi narobila chute.... a pekne sa ti podarili :-)


  • altyn, 18. januára 2011 o 19:27
    To som už dávno nejedol, musím urobiť... :-))) A inak aj u nás sa robilo iba z bravčového a kúska hovädzieho. O baranom som ani nepočul... :-)))


  • matahari1974, 18. januára 2011 o 21:28
    mnam ukladam do KK ...


  • dorisa, 18. januára 2011 o 22:43
    Veľmi pekne , a určite aj chutne si to pripravila. Tiež som to dávno nevarila, ale rozmýšlala som nad tym. Musím zas niekedy uvariť. Ďakujem za pripomenutie.


  • murgaska, 18. januára 2011 o 23:29
    ukladam


  • strigus, 19. januára 2011 o 08:06
    mňam, dávno som nemala, vďaka za inšpiráciu na varenie :)


  • hviezdickaz, 19. januára 2011 o 08:44
    dakujem vsetkym :)))


  • garanco, 19. januára 2011 o 09:07
    Krásne pripravené! Nedávno som varila a hľadala som inšpiráciu na Vareche, ale tieto tam ešte neboli! Ja mám k tomu rada aj cviklu.


  • stefanm, 19. januára 2011 o 09:20
    ...troch som pátral po "čevapčiči" a prišiel so k záveru,že skoro všade vám ponúknu 3ks mäska!!!!Prečo?




  • dorisa, 19. januára 2011 o 09:53
    @stefanm , ty sa nezaprieš, vďaka, ale naozaj, prečo? jeden ako predkrm, druhý ako chod a tretí....že na dotlačenie???


  • duschko, 19. januára 2011 o 11:10
    Chutny recept a velmi pekne foto. Ozaj, preco tri ks. Asi na na tanier kvoli prilohe viac nezmesti. Hviezdicaz, vitaj medzi nami na vareche a nech ti to dobre vari a foti.


  • hortenzia51, 19. januára 2011 o 11:37
    ďakujem za inšpiráciu, prave idem variť a mám bravčové-mleté tak šup..na čevabčiči--
    hneď aj ukladám do KK.....


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 11 komentárov)
  • frona, 19. januára 2011 o 11:48
    @stefanm , ja si myslím, že preto 3 kúsky, že je to z troch druhov mäsa :)))))))) hahahahahahahaha


  • tetuska, 19. januára 2011 o 11:53
    ešte mi k tomu chýba cvikla, už môžem koštovať...


  • julica, 19. januára 2011 o 15:59
    čevabčiči je pre mňa záhadou: fašírky nezjem ani za nič, no čevabčiči zbožňujem, ako je to možné? :)


  • evanaaa, 19. januára 2011 o 17:00
    Tiež som dávno čevabčiči nejedla, ale robím bez cesnaku a majoránky, to už je skôr fašírková zmes, myslím, že čevabčiči je bez toho.A cibuľka sa dáva aj surová k tomu ako príloha s horčicou.


  • diabambulka, 20. januára 2011 o 11:52
    krásne nafotené, si šikulka:-)))


  • jan1950, 20. marca 2011 o 00:53
    moj srbsky kamarat mi poradil pridat trocha sodovej vody a dlhsie hnietit maso....narobit valceky a jemne ich postlacat na troch stranach....iba tolko stlacit,aby sa dalo maso otocit na tri krat...
    podava sa z dzuvecom,ale ja mam najradsej z opekanymi zemiakmi...xi


  • turistka, 13. júla 2012 o 12:25
    @jan1950 , dobrý nápad s tým trošku stlačením na 3x, ostalo mi trošku mletého mäsa tak si spravím. @julica. píšeš, že fašírky nemusíš a čevabčiči Ti chutí, nie je to tým že vo fašírkach sú brézle? A čevabčiči je iná zmes.


  • bibibosorka, 5. septembra 2012 o 13:02
    super jednoduchy receptik... dakujem uz na tom pracujem... :o)


  • hviezdickaz, 5. septembra 2012 o 13:13
    Veru,ja ho robievam dost casto,mam cevabcici ovela radsej ako fasirky ;-) Nech vam doma chuti @bibibosorka ,vdaka za komentare :-)


  • rulik, 6. októbra 2013 o 09:47
    @stefanm možno preto, že je tak stanovená norma(100 alebo 150g na porciu)
    za socíku asi tak bolo a ostalo


  • bedo666, 24. októbra 2013 o 09:54
    no a dnes idem na to, dik za recept



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist