Čevabčiči (fotorecept)

Čevabčiči (fotorecept)
hviezdickazHviezdickaz, 33 ročná žena, Rajec, recept pridala: 18. januára 2011 14:56Ďalšie jej recepty

Toto je môj prvý samostatný pokus o čevabčiči. Viem,že tam majú byť 3 druhy mletého mäsa - bravčového,hovädzieho a baranieho,ale keďže mám len bravčové , vyskúšam ho teda urobiť len z jedného druhu :)

Suroviny

6
porcií
15
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Mleté mäso zmiešame s korením,soľou,paprikou,prelisovaným cesnakom,nadrobno pokrájanou cibuľou,majoránkou,vajíčkami.
Čevabčiči (fotorecept) - obrázok 1

2

Vytvarujeme šišky a usmažíme na oleji do zlatista.
Čevabčiči (fotorecept) - obrázok 2

3

Podávame s varenými zemiakmi , horčicou a na kolieska nakrájanou cibuľou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evusik, 18. januára 2011 o 19:16
    čevabčiči - tak to je klasika našich školských a závodných jedální... normálne si mi narobila chute.... a pekne sa ti podarili :-)


  • altyn, 18. januára 2011 o 19:27
    To som už dávno nejedol, musím urobiť... :-))) A inak aj u nás sa robilo iba z bravčového a kúska hovädzieho. O baranom som ani nepočul... :-)))


  • matahari1974, 18. januára 2011 o 21:28
    mnam ukladam do KK ...


  • dorisa, 18. januára 2011 o 22:43
    Veľmi pekne , a určite aj chutne si to pripravila. Tiež som to dávno nevarila, ale rozmýšlala som nad tym. Musím zas niekedy uvariť. Ďakujem za pripomenutie.


  • murgaska, 18. januára 2011 o 23:29
    ukladam


  • strigus, 19. januára 2011 o 08:06
    mňam, dávno som nemala, vďaka za inšpiráciu na varenie :)


  • hviezdickaz, 19. januára 2011 o 08:44
    dakujem vsetkym :)))


  • garanco, 19. januára 2011 o 09:07
    Krásne pripravené! Nedávno som varila a hľadala som inšpiráciu na Vareche, ale tieto tam ešte neboli! Ja mám k tomu rada aj cviklu.


  • stefanm, 19. januára 2011 o 09:20
    ...troch som pátral po "čevapčiči" a prišiel so k záveru,že skoro všade vám ponúknu 3ks mäska!!!!Prečo?





  • dorisa, 19. januára 2011 o 09:53
    @stefanm , ty sa nezaprieš, vďaka, ale naozaj, prečo? jeden ako predkrm, druhý ako chod a tretí....že na dotlačenie???


  • duschko, 19. januára 2011 o 11:10
    Chutny recept a velmi pekne foto. Ozaj, preco tri ks. Asi na na tanier kvoli prilohe viac nezmesti. Hviezdicaz, vitaj medzi nami na vareche a nech ti to dobre vari a foti.


  • hortenzia51, 19. januára 2011 o 11:37
    ďakujem za inšpiráciu, prave idem variť a mám bravčové-mleté tak šup..na čevabčiči--
    hneď aj ukladám do KK.....


  • frona, 19. januára 2011 o 11:48
    @stefanm , ja si myslím, že preto 3 kúsky, že je to z troch druhov mäsa :)))))))) hahahahahahahaha


  • tetuska, 19. januára 2011 o 11:53
    ešte mi k tomu chýba cvikla, už môžem koštovať...


  • julica, 19. januára 2011 o 15:59
    čevabčiči je pre mňa záhadou: fašírky nezjem ani za nič, no čevabčiči zbožňujem, ako je to možné? :)


  • evanaaa, 19. januára 2011 o 17:00
    Tiež som dávno čevabčiči nejedla, ale robím bez cesnaku a majoránky, to už je skôr fašírková zmes, myslím, že čevabčiči je bez toho.A cibuľka sa dáva aj surová k tomu ako príloha s horčicou.


  • diabambulka, 20. januára 2011 o 11:52
    krásne nafotené, si šikulka:-)))


  • jan1950, 20. marca 2011 o 00:53
    moj srbsky kamarat mi poradil pridat trocha sodovej vody a dlhsie hnietit maso....narobit valceky a jemne ich postlacat na troch stranach....iba tolko stlacit,aby sa dalo maso otocit na tri krat...
    podava sa z dzuvecom,ale ja mam najradsej z opekanymi zemiakmi...xi


  • turistka, 13. júla 2012 o 12:25
    @jan1950 , dobrý nápad s tým trošku stlačením na 3x, ostalo mi trošku mletého mäsa tak si spravím. @julica. píšeš, že fašírky nemusíš a čevabčiči Ti chutí, nie je to tým že vo fašírkach sú brézle? A čevabčiči je iná zmes.


  • bibibosorka, 5. septembra 2012 o 13:02
    super jednoduchy receptik... dakujem uz na tom pracujem... :o)


  • hviezdickaz, 5. septembra 2012 o 13:13
    Veru,ja ho robievam dost casto,mam cevabcici ovela radsej ako fasirky ;-) Nech vam doma chuti @bibibosorka ,vdaka za komentare :-)


  • rulik, 6. októbra 2013 o 09:47
    @stefanm možno preto, že je tak stanovená norma(100 alebo 150g na porciu)
    za socíku asi tak bolo a ostalo


  • bedo666, 24. októbra 2013 o 09:54
    no a dnes idem na to, dik za recept



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist