Čevabčiči (fotorecept)

Čevabčiči (fotorecept)
hviezdickazHviezdickaz, recept pridal: 18. januára 2011 14:56Ďalšie jeho recepty

Toto je môj prvý samostatný pokus o čevabčiči. Viem,že tam majú byť 3 druhy mletého mäsa - bravčového,hovädzieho a baranieho,ale keďže mám len bravčové , vyskúšam ho teda urobiť len z jedného druhu :)

Suroviny

6
porcií
15
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Mleté mäso zmiešame s korením,soľou,paprikou,prelisovaným cesnakom,nadrobno pokrájanou cibuľou,majoránkou,vajíčkami.
Čevabčiči (fotorecept) - obrázok 1

2

Vytvarujeme šišky a usmažíme na oleji do zlatista.
Čevabčiči (fotorecept) - obrázok 2

3

Podávame s varenými zemiakmi , horčicou a na kolieska nakrájanou cibuľou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evusik, 18. januára 2011 o 19:16
    čevabčiči - tak to je klasika našich školských a závodných jedální... normálne si mi narobila chute.... a pekne sa ti podarili :-)


  • altyn, 18. januára 2011 o 19:27
    To som už dávno nejedol, musím urobiť... :-))) A inak aj u nás sa robilo iba z bravčového a kúska hovädzieho. O baranom som ani nepočul... :-)))


  • matahari1974, 18. januára 2011 o 21:28
    mnam ukladam do KK ...


  • dorisa, 18. januára 2011 o 22:43
    Veľmi pekne , a určite aj chutne si to pripravila. Tiež som to dávno nevarila, ale rozmýšlala som nad tym. Musím zas niekedy uvariť. Ďakujem za pripomenutie.


  • murgaska, 18. januára 2011 o 23:29
    ukladam


  • strigus, 19. januára 2011 o 08:06
    mňam, dávno som nemala, vďaka za inšpiráciu na varenie :)


  • hviezdickaz, 19. januára 2011 o 08:44
    dakujem vsetkym :)))


  • garanco, 19. januára 2011 o 09:07
    Krásne pripravené! Nedávno som varila a hľadala som inšpiráciu na Vareche, ale tieto tam ešte neboli! Ja mám k tomu rada aj cviklu.


  • stefanm, 19. januára 2011 o 09:20
    ...troch som pátral po "čevapčiči" a prišiel so k záveru,že skoro všade vám ponúknu 3ks mäska!!!!Prečo?





  • dorisa, 19. januára 2011 o 09:53
    @stefanm , ty sa nezaprieš, vďaka, ale naozaj, prečo? jeden ako predkrm, druhý ako chod a tretí....že na dotlačenie???


  • duschko, 19. januára 2011 o 11:10
    Chutny recept a velmi pekne foto. Ozaj, preco tri ks. Asi na na tanier kvoli prilohe viac nezmesti. Hviezdicaz, vitaj medzi nami na vareche a nech ti to dobre vari a foti.


  • hortenzia51, 19. januára 2011 o 11:37
    ďakujem za inšpiráciu, prave idem variť a mám bravčové-mleté tak šup..na čevabčiči--
    hneď aj ukladám do KK.....


  • frona, 19. januára 2011 o 11:48
    @stefanm , ja si myslím, že preto 3 kúsky, že je to z troch druhov mäsa :)))))))) hahahahahahahaha


  • tetuska, 19. januára 2011 o 11:53
    ešte mi k tomu chýba cvikla, už môžem koštovať...


  • julica, 19. januára 2011 o 15:59
    čevabčiči je pre mňa záhadou: fašírky nezjem ani za nič, no čevabčiči zbožňujem, ako je to možné? :)


  • evanaaa, 19. januára 2011 o 17:00
    Tiež som dávno čevabčiči nejedla, ale robím bez cesnaku a majoránky, to už je skôr fašírková zmes, myslím, že čevabčiči je bez toho.A cibuľka sa dáva aj surová k tomu ako príloha s horčicou.


  • diabambulka, 20. januára 2011 o 11:52
    krásne nafotené, si šikulka:-)))


  • jan1950, 20. marca 2011 o 00:53
    moj srbsky kamarat mi poradil pridat trocha sodovej vody a dlhsie hnietit maso....narobit valceky a jemne ich postlacat na troch stranach....iba tolko stlacit,aby sa dalo maso otocit na tri krat...
    podava sa z dzuvecom,ale ja mam najradsej z opekanymi zemiakmi...xi


  • turistka, 13. júla 2012 o 12:25
    @jan1950 , dobrý nápad s tým trošku stlačením na 3x, ostalo mi trošku mletého mäsa tak si spravím. @julica. píšeš, že fašírky nemusíš a čevabčiči Ti chutí, nie je to tým že vo fašírkach sú brézle? A čevabčiči je iná zmes.


  • bibibosorka, 5. septembra 2012 o 13:02
    super jednoduchy receptik... dakujem uz na tom pracujem... :o)


  • hviezdickaz, 5. septembra 2012 o 13:13
    Veru,ja ho robievam dost casto,mam cevabcici ovela radsej ako fasirky ;-) Nech vam doma chuti @bibibosorka ,vdaka za komentare :-)


  • rulik, 6. októbra 2013 o 09:47
    @stefanm možno preto, že je tak stanovená norma(100 alebo 150g na porciu)
    za socíku asi tak bolo a ostalo


  • bedo666, 24. októbra 2013 o 09:54
    no a dnes idem na to, dik za recept



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a na kyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist